University of Vermont

Burlington, Vermont, SHBA

Montreal, Bosto

Jo

Po

Po

Universiteti i Vermont esht nje nga universitetet elitare I themeluar ne vitin 1971 I renditur si  nje nder 5 universitetet me te vjetra ne New England(pas Harvard,Yale,Dartmouth dhe Brown). Dudley H. Davis Center i universitetit ishte qendra e parë e studentëve në Shtetet e Bashkuara që mori një çertifikim ari të Udhëheqjes në Energji dhe Dizajn Mjedisor (LEED). Universiteti gjithastu renditet ne krye te 100 universiteteve ne SHBA dhe ne krye te 50 universiteteve publike. Universiteti njihet me programe ne biznes ,shkenca biologjike dhe shendetesore,studime mjedisore,inxhinieri dhe fusha te tjera. Reputacioni I tij I shquar dhe vendndodhja ne nje nga rajonet me te bukura te Amerikes terheq student nga e gjithe bota. Universiteti i Vermont eshtë renditur gjithashtu si një nga tetë institucionet origjinale “Public Ivy” në Shtetet e Bashkuara.

Programet Kryesore
 • … Animal Science B.S.
 • … Anthropology B.A
 • … Art History B.A.
 • … Art: Studio Art B.A.
 • … Athletic Training Education B.S.
 • … Biochemistry B.S. (College of Agriculture and Life
 • … Sciences
 • … Biological Science B.S. (College of Agriculture and Life)
 • … Sciences
 • … Biology B.A.
 • … Biomedical Engineering B.S.BME
 • … Business Administration B.S.BA.
 • … Chemistry B.A.
 • … Civil Engineering B.S.CE.
 • … Classical Civilization B.A.
 • … Community Entrepreneurship B.S.
 • … Computer Science B.S.CS.College of Engineering and
 • … Mathematical Sciences
 • … Computer Science and Information Systems B.S. Data Science B.S
 • … Dietetics, Nutrition and Food Sciences B.S.

Bursa

Universiteti ofron bursa merite vjetore duke filluar nga 17 000-20 000 te tarifes se shkollimit.

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
12,065 (220 ndërkombëtar)
Kohezgjatja e studimeve :
Programe Bachelor : 4 vite
Programe Master 1-1.5 vite
Viti akademik: 2-3 semestra
Fillimi i vitit akademik: Janar, Gusht
Afatet e aplikimeve : 15 Tetor , 15 Prill

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Global Gateway Program: TOEFL iBT 55, IELTS 5. 5;
Programet Bachelor:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 90, IELTS 6. 5
Programet Master :
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 90, IELTS 6. 5

Akomodimi

Ofron akomodim ne kampus per te gjithe studentet e tij.