University of Sunderland | Integral

University of Sunderland

Sunderland, Britania e Madhe

Manchester – 3 orë

Po

Po

Po

University of Sunderland është një nga insitucionet më prestigjioze të arsimit në Britanine e Madhe , me një experiencë prej më shumë se një shekulli. Universiteti ka dy kampuse, një prej të cilëve ndodhet në qytetin e Sunderland, në pjesën veriperëndimore të Anglisë dhe tjetri në Londër.

Që prej vitit 1901, universiteti ofron standarte të larta të mësimdhënies, studimeve kërkimore dhe mbështetjes ndaj studentëve. Studimet kërkimore shkencore të universitetit janë klasifikuar si ‘lider botëror’ dhe ‘ndërkombëtarisht të shkëlqyera’ duke i shtuar reputacionin ekselencës akademike.  Aktualisht në të studiojnë mbi 19000 studentë të përfaqësuar nga 152 nacionalitete, 40 % prej të cilëve janë studentë ndërkombëtarë.

University of Sunderland ofron një larmishmëri programesh akademike të ndara në pesë fakultete. Ekipi i famshëm i profesorëve është i përkushtuar për ti transformuar studentët në specialistë me një përgatitje të mirë, lider të ardhshëm dhe personalitete në fushën e kërkimeve shkencore. Kurset zhvillohen në një mjedis akademik dinamik që kombinon teorinë me aktivitete praktike për projekte reale.

Pesë arsye për të studiuar në Sunderland:

 • I përzgjedhur nga Guardian University Guide 2012 si Universiteti i Vitit
 • Mbështetje e madhe në karrierë dhe mundësi punësimi. 94% e të diplomuarve jane punësuar brenda 6 muajve të diplomimit.
 • Kosto të përballueshme të jetesës
 • Lider botëror në kërkime në 10 subjekte, sipas vlerësimit nga Research Assessment Exercise (RAE 2008)

I renditur në 10 më të mirët për akomodimin e studentëve.

Programet Kryesore
  Programe Bachelor :
 • Tourism
 • Banking and Finance
 • Business and Management
 • Business Law
 • Accounting and Finance
 • Advertising and Design
 • Animation and Design
 • Computer Science
 • Computing
 • Cybersecurity&digital forensics
 • Graphic Design
 • Criminology
 • Dance
 • Drama
 • English Language
 • Events Management
 • Film and Media
 • Financial Management
 • Fine Art
 • History
 • Human Resources
 • Journalism
 • Law
 • Marketing
 • Media Studies
 • Music
 • Performing Arts
 • Photography
 • Politics
 • Psychology
 • Public Relations
 • Sport
 • Biomedical Science
 • Biochemistry
 • Pharmacy
 • Physiological Sciences
 • Programe Master :
 • Animation and Design
 • Business Studies
 • Counselling
 • MBA Master of Business Administration
 • Finance& Management
 • Design: Multimedia and Graphics
 • Cybersecurity
 • Engineering Management
 • Environmental Management
 • Film and Cultural Studies
 • Fine Art
 • Glass
 • History
 • HR Management
 • Illustration and Design
 • International Management
 • LLM Human Rights
 • Marketing
 • MBAMedia and Cultural Studies
 • News Journalism
 • Photography
 • Project Management
 • Psychology
 • Public Relations
 • Software Engineering
 • Tourism and Event
 • Telecommunications Engineering

Bursa

Për të gjithë studentët e huaj aplikohet një burse prej£1,500. Kjo bursë përfitohet automatikisht, nuk është nevoja të aplikoni për të. Për të gjithë studentët në nivel master ofrohet një zbritje prej £1000.

Informacione te pergjithshme


Studentë: 40% studentë të huaj
19022 studentë në total
Kohëzgjatja e studimeve
3 vite: studime universitare
1-1. 5 vite: studime masteri
Viti akademik
2 semestra
Pranimi i studentëve të rinj
Shtator/Janar
Afati i aplikimeve:
15 Janar - Afati i fundit i këshillueshëm
1 Qershor - Afati i fundit

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Foundation Year (Viti përgatitor)
> Diplomë e shkollës së mesme
> IELTS UKVI 4,0
Programe universiteti
> Diplomë e shkollës së mesme
> IELTS UKVI 6,0
Programe masteri
> Diplomë bachelor
> IELTS UKVI 6,5

Akomodimi

Studenteve të vitit të parë ju garantohet akomodimi në një nga pesë ndërtesat e rezidencës. Të gjitha dhomat janë moderne dhe afër kampuseve të universitetit.