University of Salford | Integral

University of Salford

University of Salford, është një universitet i kërkimit publik në Salford, Greater Manchester, Angli, 1 milje në perëndim të qendrës së qytetit të Manchester. University of Salford ka një histori të gjatë të punës me industrinë, duke përmirësuar forcat e tij tradicionale të infermierisë, inxhinierisë dhe mjekësisë sportive. Ajo u themelua në formën e saj origjinale në 1850 para se të jepej statusi i plotë i universitetit në 1967, dhe aktualisht ka mbi 20,000 studentë të regjistruar në 60 hektarë parkland në brigjet e lumit Irwell. Universiteti perbehet nga 3 kolegjet, 12 shkolla, afro 20,000 studentë dhe mbi 2.500 persona staf . Salford ishte një nga universitetet e para që ofroi një gradë ‘sandwich’, një vend pune për një vit, ndërsa zhvillimi më i fundit i tij është MediaCityUK, i cili lejon studentët të punojnë dhe të studiojnë me kompani të shumta në mënyrë që të fitojnë përvojë dhe kontakte jetësore. Studentët që studiojnë në MediaCity kanë shansin të bashkëpunojnë me BBC në një mjedis studiues pune dhe gjashtë departamente kombëtare, si dhe kompani të tilla si Adobe dhe BAE Systems. Biblioteka kryesore e Universitetit të Salford është emëruar për nder të nënkancelarit të parë të tij , Clifford Whitworth.

Programet Kryesore
  Programet Bachelor:
 • Nursing / RN Children and Young People
 • Business and Economics
 • Aeronautical Engineering
 • Environmental Management
 • Zoolog
  Programet Master:
 • Digital Business
 • Wildlife Documentary Production
 • Psychology of Coercive Control
 • Safety,Health and envirnonment
 • Accounting and finance
 • Discovery

Bursa

Informacione te pergjithshme


Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:

Akomodimi

Universiteti ofron akomodim per te gjithe studentet.