University of Reading | Integral

University of Reading

Reading, Londër

Po

Po

Po

Po

University of Reading ofron mësimdhënie dhe kërkime të klasit botëror, diploma bachelor dhe master në disa nga kampuset universitare më të bukura në Angli.

I vlerësuar si një nga 30 universitetet më të mira në Mbretërinë e Bashkuar në renditjen e universiteteve botërore të QS 2023 dhe Renditjen e Universiteteve Botërore të The Times Higher Education 2021, Universiteti i Reading ka ndërtuar një mjedis në të cilin studentët nga të gjitha sferat e jetës mund të lulëzojnë dhe të ndërtojnë një të ardhme të suksesshme.

Trupi studentor dinamik dhe i larmishëm i Reading përfaqësohet nga një Union Studentësh i vlerësuar me çmime, me shoqëri sportive, aktivitete, media studentore dhe argëtim të gjitha të ofruara në një nga mjediset studentore më të vlerësuara në MB. Kampusi kryesor i Whiteknights dhe kampusi i London Road janë të vendosura afër qendrës së qytetit Reading dhe janë vetëm 30 minuta nga London Paddington me tren.

Reading ka një prani globale, me dy kampuse jashtë Britanisë – duke përfshirë Universitetin e Reading në Malajzi – dhe lidhje me organizata në gati 50 vende. Universiteti është gjithashtu i kënaqur të presë një grup të madh studentësh ndërkombëtarë dhe mirëpret studentë nga çdo besim dhe kulturë në një mjedis të ngrohtë dhe miqësor.

Rankime:

 • 34th in the Times University Guide 2022
 • 61st in the Guardian University Guide 2022
 • 229th in the QS World University Rankings 2023
 • 40% world-leading (4*)
 • 46% internationally excellent (3*)
 • 13% recognised internationally (2*)
 • 2% recognised nationally (1*)
Programet Kryesore
 • Agricultural Business Management
 • Agriculture
 • Animal Science
 • Architectural Engineering
 • Architecture
 • Biochemistry
 • Biological Sciences
 • Biomedical Sciences
 • Building Surveying
 • Chemistry
 • Chemistry with Cosmetic Science
 • Construction Management
 • Construction Management and Surveying
 • Economics
 • Economics and Finance
 • English Language and Linguistics
 • English Literature
 • Environmental Management
 • Environmental Science
 • Fine Art
 • Food Marketing and Business Economics
 • Food Science
 • International Foundation Programme
 • International Foundation Programme (IFP)
 • International Foundation Programme (Online)
 • Law
 • Mathematics
 • Mathematics with Finance and Investment Banking
 • Medical Science
 • Meteorology and Climate
 • Microbiology
 • Museum Studies and Archaeology
 • Pharmaceutical Chemistry
 • Pharmacology
 • Pharmacy
 • Politics and International Relations
 • Zoology

Bursa

Ofrohen bursa në bazë merite!

Informacione te pergjithshme


Nr. i Studentëve
17,040 studentë në total
130 kombësi
Kohëzgjatja e studimeve
Programet bachelor: 3-4 vite
Programet master: 12 – 15 muaj
Viti akademik:
3 semestre
Fillimi i vitit shkollor:
Shtator
Afati i aplikimeve:
3 muaj para fillimit të vitit akademik

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor:
> Diplomë e shkollës se mesme
> IELTS UKVI 6.0 <
Programe masteri:
> Diplomë bachelor
> IELTS UKVI 6.5
> Regjistrimi të paktën 3 muaj para fillimit të vitit akademik

Akomodimi

Universiteti ofron akomodim në kampus për studentët e vetë.