University of Plymouth | Integral

University of Plymouth

Plymouth

Po

Po

Po

Po

University of Plymouth

Universiteti i Plymouth është një universitet kërkimor publik i bazuar kryesisht në Plymouth, Angli, ku ndodhet kampusi kryesor, por universiteti ka kampuse dhe kolegje në të gjithë Anglinë Jugperëndimore. Me 18,410 studentë, është i 57-ti për nga numri i përgjithshëm i studentëve në Mbretërinë e Bashkuar (përfshirë Universitetin e Hapur). Ka një staf prej 2,915 personash.

Plymouth është një universitet modern që ka pësuar një zhvillim të madh, duke përfshirë disa ndërtesa të reja.

Fakultete
Ekzistojnë tre fakultete, të cilat përmbajnë një numër të madh programeve.

 • Arts, Humanities and Business
 • Health
 • Science and Engineering

Universiteti i Plymouth ofron një larmi e gjerë e programeve universitare dhe pasuniversitare zhvillohen në kampusin kryesor të qytetit në Plymouth. Universiteti ka rezultate të mira në ligj, psikologji, shkenca gjeografike, informatikë (përfshirë mediat dixhitale) dhe shkenca kompjuterike, artet e bukura dhe historinë e artit. Zhvillimet kryesore përfshijnë: krijimin e një Shkolle të re Biznesi; bashkimi i lëndëve plotësuese në një fakultet të ri të kombinuar të Shkencës dhe Inxhinierisë; dhe krijimin e Shkollës më të madhe të Shkencës dhe Inxhinierisë Detare në Evropë.

 • Faculty of Arts and Humanities
 • Faculty of Health
 • Faculty of Science and Engineering
 • Faculty of Business
 • Plymouth University Peninsula Schools of Medicine and Dentistry

Universiteti i Plymouth renditet i 503-ti në Renditjen e Universiteteve Botërore CWUR 2017. Në Tabelën e Lidhjes Universitare të Times dhe Sunday Times 2018, Universiteti i Plymouth u rendit i 701-ti dhe 601-650 e përbashkët në Renditjen e Universiteteve Botërore QS 2019. Times Higher Education renditi Plymouth 401–500 në renditjen e tij të Universiteteve Botërore 2017–18 dhe e renditi atë të 65-tin midis 200 institucioneve në Renditjen e Universiteteve të Rinj në Botë 2017-18.

Rezultatet e Kornizës së Ekselencës së Kërkimit 2014 treguan se, në përgjithësi, Plymouth u rendit i 66 nga 128 institucione të Mbretërisë së Bashkuar, duke u ngritur 9 vende nga Ushtrimi i Vlerësimit të Kërkimit të mëparshëm në 2008. Në të gjitha fushat e vlerësuara, Plymouth tregoi prova thelbësore të 3 * (shkëlqyeshëm ndërkombëtarisht ) dhe hulumtimet 4 * (udhëheqëse në botë), dhe kjo ishte veçanërisht e dukshme në Mjekësinë Klinike, Shkencat Kompjuterike dhe Informatike, Psikologjinë, Psikiatrinë & Neuroshkencën dhe Sistemet e Tokës dhe Shkencat e Mjedisit, ku 79-85% e kërkimit u rendit si 3 * ose 4 *

Plymouth ishte universiteti i parë që iu dha Marka e Ndërmarrjes Sociale, në vlerësim të punës si një ndërmarrje e mirëfilltë sociale, duke u kujdesur për komunitetet dhe duke mbrojtur planetin.

Programet Kryesore
 • Engineering Related Technology
 • English And Literature
 • Public Affairs And Law
 • Social Sciences
 • Medical And Allied Health Care
 • Applied Sciences And Professions
 • Art Design And Architecture
 • Business And Management
 • Computer Science And IT
 • Environmental Studies And Earth Sciences
 • Hospitality Leisure And Sports
 • Humanities
 • Natural Sciences And Mathematics
 • General And Interdisciplinary Studies
 • BA (Hons) Accounting and Finance (Full-time)
 • BA (Hons) Accounting and Finance with Foundation Year (Full-time)
 • BA (Hons) Acting (Full-time)
 • BA (Hons) Acting with Foundation (Full-time)
 • MPsych (Hons) Advanced Psychology (Full-time)
 • BSc (Hons) Animal Behaviour and Welfare (Full-time)
 • BA (Hons) Anthropology (Full-time)
 • BSc (Hons) Architectural Engineering (Full-time)
 • BA (Hons) Architecture (Full-time)
 • MArch Architecture (Full-time)
 • MA Acting (Full-time, Part-time route available)
 • MSc Advanced Critical Care Practitioner (Part-time)
 • PgCert Advanced Critical Care Practitioner (Full-time)
 • PgDip Advanced Critical Care Practitioner (Full-time)
 • MSc Advanced Engineering Design (Full-time, Part-time route available)
 • MSc Advanced Neonatal Nurse Practitioner (Part-time)
 • MSc Advanced Professional Practice (Clinical Practitioner) (Part-time)
 • MSc Advanced Professional Practice (Health and Social Care Professions) (Full-time, Part-time route available)
 • MSc Advanced Professional Practice (Mental Health Practitioner) (Part-time)

Bursa

Ofrohen bursa duke filluar nga 2000 GBP

Informacione te pergjithshme


Nr. i Studentëve
23,000 studentë në total
2,000 studentë internacional
Kohëzgjatja e studimeve
Programet bachelor: 3-4 vite
Programet master: 12 – 15 muaj
Viti akademik:
3 semestre
Fillimi i vitit shkollor:
Shtator
Janar
Afati i aplikimeve:
3 muaj para fillimit të vitit akademik

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor:
> Diplomë e shkollës se mesme
> IELTS UKVI 6.0 TOEFL 76 <
Programe masteri:
> Diplomë bachelor
> IELTS UKVI 6.5
> Regjistrimi të paktën 3 muaj para fillimit të vitit akademik

Akomodimi

Të gjithë studentëve të rinj u garantohet një vend akomodimi në universitet për vitin e tyre të parë të studimit. Shumica e dhomave janë në suitë, dhe janë në banesa mes 3 dhe 11 personave me një kuzhinë të përbashkët. Gjithashtu janë në dispozicion apartamente në studio, dhe të gjitha janë brenda distancës në këmbë nga kampusi kryesor dhe qendra e qytetit.