University of Mary Washington (UMW) | Integral

University of Mary Washington (UMW)

Washington

Po

Po

Po

Po

University of Mary Washington (UMW) është një universitet publik në Fredericksburg, Virginia. I themeluar në vitin 1908 si Kolegji i Mësuesve Fredericksburg, institucioni u emërua Kolegji Mary Washington në 1938 pas Mary Ball Washington, nëna e presidentit të parë të Shteteve të Bashkuara, George Washington. Asambleja e Përgjithshme e Virxhinias ndryshoi emrin e kolegjit në Universitetin e Mary Washington në 2004 për të reflektuar shtimin e programeve universitare dhe profesionale në kurrikulën qendrore universitare, si dhe krijimin e më shumë se një kampusi.

Çdo vit, studentët ndjekin më shumë se 60 programe të studimeve pasuniversitare dhe universitare përmes tre kolegjeve të universitetit: Arte dhe Shkenca, Biznes dhe Edukim. Një e treta e studentëve universitarë të UMW studiojnë jashtë vendit para diplomimit, duke përfituar nga 121 programe studimi jashtë vendit në 56 vende.Ai ka një regjistrim total universitar prej 4,182 studentesh.Ky universitet përdor një kalendar akademik të bazuar në semester. Universiteti i Mary Washington renditet ne vendin e 18-te në edicionin 2021 të Kolegjeve më të Mirë dhe Universiteteve Rajonale në Jug.

Programet Kryesore
 • Accounting
 • Actuarial Science
 • American Studies
 • Biochemistry
 • Biology
 • Biomedical Sciences
 • Business Administration
 • Chemistry
 • Classics
 • Climate Science
 • Data Science
 • Digital Studies
 • Economics
 • Education
 • English
 • Environmental Geology
 • Geographic Information Science
 • Geography
 • Geology
 • Marketing
 • Mathematics
 • Middle Eastern Studies
 • Museum Studies
 • Philosophy
 • Philosophy: Pre-Law
 • Physics
 • Political Science
 • Practical Ethics
 • Pre-Conservation in Fine Art
 • Pre-Dental
 • Pre-Med
 • Pre-Veterinary
 • Psychology
 • Social Justice
 • Sociology
 • Spanish
 • Sports Management
 • Studio Art

Bursa

Në bazë merite!

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
5,203 studentë
Kohezgjatja e Studimeve :
Programe bachelor : 4 Vite
Programe Master : 1 -1.5 Vite
Viti akademik:
2-3 semestre
Fillimi i vitit akademik :
Gusht, Janar
Afatet e aplikimeve : 1 Mars/ 1 Nentor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
International Year One:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programe Bachelor :
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programet Master:
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 80 > GRE ose GMAT

Akomodimi