University of Maine | Integral

University of Maine

Orono, Maine, SHBA

Boston, Quebec

Jo

Po

Po

Universitet shtetëror i njohur në rang kombëtar: në krye të 5% të universiteteve në Amerikë dhe rangun e 100 universiteteve publike. Universiteti i Maine u themelua në 1862 si një funksion i Aktit Morrill, nënshkruar nga Presidenti Abraham Lincoln.Universiteti krenohet me stafin akademik të kualifikuar,fakultetin superior dhe kërkimet e reja. Studentët janë të pasionuar për të qenë lider në fushat e tyre dhe për të zgjidhur probleme të botës reale përmes zgjidhjeve praktike.Me një regjistrim prej rreth 11,000 studentësh, UMaine është institucioni më i madh i shtetit dhe i vetmi në Maine i klasifikuar si një universitet kërkimesh (RU / H) nga Klasifikimi Carnegie i Institucioneve të Arsimit të Lartë. Ju do të gjeni kurse që ju sfidojnë, kërkime të shumta si dhe profesorë të cilët kërkojnë përsosmëri.

Programet Kryesore
  Programet kryesore
 • … MBA
 • … MS Civil Engineering
 • … MS Computer Engineering
 • … MS Electrical Engineering
 • … MS Mechanical Engineering
 • … MS Engineering Physics
 • … MWC Wildlife Conservation
 • … MEd Elementary Education
 • … MEd Secondary Education
 • … MA French
 • … MA Global Policy
 • … MS Human Development
 • … MS Food Science and Human Nutrition
 • … MSW Social Work
 • 75 programet të nivelit master, dhe 30 programet të nivelit PhD ofrohen nga Graduate School - për listën e plotë drejtohuni në zyrat e Integral:
 • … Animal Sciences
 • … Anthropology and Envir. Policy
 • … Biochemistry
 • … Biological Sciences
 • … Biomedical Sc. and Engineering
 • … Botany and Plant Pathology
 • … Business Administration
 • … Chemistry
 • … Communications
 • … Counselor Education
 • … Economics
 • … Electrical and Computer Eng.
 • … Financial Economics
 • … Food and Nutrition Sciences
 • … History
 • … Horticulture
 • … Human Development
 • … Individually Designed Education
 • … Information Systems
 • … Interdisciplinary Program
 • … Interdisciplinary Studies
 • … Intermedia (Studio)
 • … Kinesiology and Physical Edu.
 • … Literacy Education
 • … Marine Bio-Resources
 • … Mathematics
 • … Mechanical Engineering
 • … Microbiology
 • … Music
 • … Psychology
 • … Quaternary and Climate Studies
 • … Resource Economics and Policy
 • … Sc. and Mathematics Education
 • … Science Education
 • … Spatial Inf. Sc. and Engineering
 • … Special Education
  International Year One and Pre-Master’s University of Maine:
 • … Programi International Year One ndihmon studentët ndërkombëtarë të përmirësojnë anglishten e tyre para studimeve bachelor në Universitetin Maine. Në përfundim të programit, studentët hyjnë në vitin e dytë të një programi për Biznes ose Inxhinieri. Programi përfshin anglishten për qëllime akademike dhe ekuivalentin e vitit të parë të programit universitar, i cili çon në kalimin në vitin e dytë të programit bachelor në një nga universitetet si: Universiteti James Madison, Universiteti Roosevelt, Universiteti Maine ose Universitetit Widener.
 • ESL Bridge Program University of Southern Maine:
 • … Nëse doni të përmirësoni aftësitë tuaja gjuhësore për kurse në të ardhmen, për punë, ose thjesht për kënaqësi personale, programi ESOL Bridge ofron mësimin gjithëpërfshirës të gjuhës Angleze për të gjithë në nivelin 80iBT.
 • … Programi English Language Bridge (ELB) është një program akademik mbështetës, i cili ofrohet nëpërmjet Universitetit të Southern Maine për folësit e gjuhëve të tjera (English for Speakers of Other Languages = ESOL). Studentët e programit ELB janë studentë ndërkombëtarë të cilët kanë përmbushur kërkesat USM-së për pranim, përveç dëshmisë së TOEFL ose SAT. Studentët në programin ELB bëjnë ESOL si dhe lëndë të rregullta gjatë semestrit ose vitit të parë në USM. Pasi të kenë arritur aftësi të mjaftueshme në gjuhën angleze, ata mund të bëjnë zgjedhjen e tyre të kursit (degës).

Bursa

Universiteti ofron bursa merite për studimet bachelor deri e $15000 të tarifës së shkollimit për çdo vit akademik.

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
10,480 (400 + ndërkombëtarë)
Kohezgjatja e Studimeve :
Programe bachelor : 4 Vite
Programe Master : 1 -1.5 Vite
Viti akademik:
2-3 semestre
Fillimi i vitit akademik :
Gusht, Janar
Afatet e aplikimeve : 1 Mars/ 1 Nentor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
International Year One:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programe Bachelor :
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programet Master:
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 80 > GRE ose GMAT

Akomodimi

Ofron akomodim ne kampus per te gjithe studentet.