University of Limerick (UL) | Integral

University of Limerick (UL)

University of Limerick (UL) është një institucion i arsimit të lartë në Limerick, Irlandë. Themeluar në 1972 si Instituti Kombëtar për Arsimin e Lartë, Limerick, u bë një universitet në 1989 në përputhje me Aktin e Universitetit të Limerick 1989. Ishte universiteti i parë i themeluar që nga pavarësia irlandeze në 1922, pasuar nga themelimi i Universitetit të Qytetit Dublin më vonë të njëjtën ditë.

Kampusi i UL shtrihet përgjatë të dy anëve të lumit Shannon, në një vend 137.5 hektarë (340 hektarë) me 46 hektarë (110 hektarë) në bregun verior dhe 91.5 hektarë (226 hektarë) në bregun jugor, 5 kilometra (3.1 mi) ) nga qendra e qytetit. Ka mbi 11,000 studentë me kohë të plotë universitare, përfshirë mbi 2,400 studentë ndërkombëtarë, dhe 1,500 studentë me korrespondencë. Ka mbi 800 studentë bachelor dhe 1,300 studentë master që studiojnë në universitet. Programi i arsimit bashkëpunues (“co-op”) u ofron studentëve një vendosje pune tetë-mujore si pjesë e diplomës së tyre; ishte programi i parë i Irlandës i tillë.

UL ofron 72 programe BA dhe 103 programe MA në katër fakultete:

1- Fakulteti i Arteve, Shkenca Humane dhe Sociale;

2- Fakulteti i Edukimit dhe Shëndetësisë;

3- Shkolla e Biznesit Kemmy;

4- Fakulteti i Shkencave dhe Inxhinierisë.

Programet Kryesore
 • Business, Accounting & Finance and Management
 • Social Sciences
 • Law and Accounting
 • Psychology and Sociology
 • Physiotherapy
 • Law and Accounting
 • Business Studies
 • International Business
 • Criminal Justice
 • Laws (Law Plus)
 • Journalism and Digital Communication
 • European Studies
 • Advanced Engineering Materials
 • Aeronautical Engineering
 • Applied Physics
 • Artificial Intelligence and Machine Learning
 • Civil Engineering
 • Computer and Communications Systems
 • Health Informatics
 • Mechanical Engineering

Bursa

Informacione te pergjithshme


 • Mbi 11,000 studentë dhe 1,313 të punësuar
 • UL ka lidhje të ngushta me industrinë, bashkëpunon me mbi 1,700 punëdhënës në pjesën praktike të arsimit, dhe siguron 2,000 vende pune në vit si praktikë për studentët
 • Universiteti i Limerick ofron një numër të madh bursash për studentët ndërkombëtarë
 • Kampusi Studentor më i Mirë 2010/2020
 • Shkolla e parë mjekësore e themeluar në Irlandë në 1900s
 • Kushtet e Pranimit

  Viti pergatitor:

  Akomodimi