University of Hartford | Integral

University of Hartford

Connecticut

Po

Po

Po

Po

University of Hartford është një institucion privat që u themelua në 1877. Ka një regjistrim total universitar prej 4,521 (vjeshtë 2020), mjedisi i tij është periferik dhe madhësia e kampusit është 320 hektarë. Ai përdor një kalendar akademik të bazuar në semestra. Renditja e Universitetit të Hartfordit në edicionin 2022 të Kolegjeve më të Mirë është Universitetet Kombëtare, #213. Shkollimi dhe tarifat e tij janë 44,885 dollarë.

Universiteti i Hartfordit, i njohur gjithashtu si UHart ose U of H, ndodhet në qendër të Konektikatit, në mes të rrugës midis Bostonit dhe qytetit të Nju Jorkut. Studentët e diplomuar në Universitetin e Hartfordit mund të zgjedhin nga më shumë se 80 fusha studimi dhe studentët e diplomuar mund të ndjekin diploma në më shumë se 30 programe, duke përfshirë ato në Shkollën e Biznesit Barney dhe Kolegjin e Profesioneve të Arsimit, Infermierisë dhe Shëndetit.

Programet Kryesore
 • Acting
 • Art History, Criticism and Conservation
 • Ceramic Arts and Ceramics
 • Dance, General
 • Drawing
 • Film/Cinema Studies
 • Illustration
 • Intermedia/Multimedia
 • Jazz/Jazz Studies
 • Music History, Literature, and Theory
 • Music Management and Merchandising
 • Music, General
 • Music
 • Painting
 • Photography
 • Printmaking
 • Sculpture
 • Business
 • Accounting
 • Business Administration and Management, General
 • Economics, General
 • Entrepreneurship/Entrepreneurial Studies
 • Finance, General
 • General Merchandising, Sales, and Related Marketing Operations, Other
 • Insurance
 • Education
 • Early Childhood Education and Teaching
 • Elementary Education and Teaching
 • Engineering Technologies/Technicians, Other
 • Mechanical Engineering/Mechanical Technology/Technician
 • STEM
 • Biology/Biological Sciences, General
 • Biomedical/Medical Engineering
 • Chemistry, General
 • Civil Engineering, General
 • Computer Engineering, General
 • Computer and Information Sciences, General
 • Electrical, Electronics and Communications Engineering
 • Engineering, General
 • Information Science/Studies
 • Mathematics, General
 • Mechanical Engineering
 • Physics, General
 • Social Science
 • Psychology, General
 • Mathematics Teacher Education
 • Music Teacher Education
 • Secondary Education and Teaching
 • Special Education and Teaching, General
 • Health
 • Clinical Laboratory Science/Medical Technology/Technologist
 • Health Services/Allied Health/Health Sciences, General
 • Medical Radiologic Technology/Science - Radiation Therapist
 • Nursing/Registered Nurse (RN, ASN, BSN, MSN)
 • Respiratory Care Therapy/Therapist
 • Humanities
 • Communication Studies/Speech Communication and Rhetoric
 • English Language and Literature, General
 • Foreign Languages and Literatures, General
 • General Studies
 • History, General
 • Jewish/Judaic Studies
 • Philosophy
 • Religious/Sacred Music
 • Technical and Business Writing
 • Women's Studies
 • Law and Politics
 • Community Organization and Advocacy
 • International Relations and Affairs
 • Legal Assistant/Paralegal
 • Political Science and Government, General
 • Political Science and Government, Other
 • Sociology
 • Computer Engineering Technology/Technician
 • Criminal Justice/Police Science
 • Electrical, Electronic and Communications Engineering Technology/Technician
 • Electromechanical Technology/Electromechanical Engineering Technology

Bursa

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
7,025 studentë
Kohezgjatja e Studimeve :
Programe bachelor : 4 Vite
Programe Master : 1 -1.5 Vite
Viti akademik:
2-3 semestre
Fillimi i vitit akademik :
Gusht, Janar
Afatet e aplikimeve : 1 Mars/ 1 Nentor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
International Year One:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programe Bachelor :
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programet Master:
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 80 > GRE ose GMAT

Akomodimi