University of Essex | Integral

University of Essex

Colchester, Britania e Madhe

Stansted Heathrow dhe Gatwick

Po

Po

Po

Universiteti i Essex është themeluar me 1964 dhe në të studiojnë mbi 15 000 studentë nga 140 vende të ndryshme në botë, duke e berë atë universitetin më të kërkuar nga studentët ndërkombëtare në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti ka tre kampuse, Colchester, Southend dhe Lauton të cilat pozicionohen në zonat hisotrike të Essex. Kampusi në Colchester është më i madhi dhe është i vendosur në Wivenhoe Park me një hapërsirë prej 200 hektarësh. Programet që ofron grupohen ne tre fakultete: shkencat humane, shkencat shoqërore, shkenca mjekësore. Gjatë viteve, universiteti ka ndërtuar një reputacion për një institucion arsimor që ofron arsim cilësor së bashku me hulumtimet. Studentët gjithashtu preferojnë atë për shkak të afërsisë me Londrën dhe akomodimin e përballueshëm. Specialitetet më të kërkuara janë ato në fushën e marrëdhënieve dhe politikës ndërkombëtare, aktivitetet sociale, shkencat evropiane, gjuhët dhe ligji. Universiteti është vlerësuar me çmimin e artë për nivelin e lartë të mësimdhënies nga Teaching Excellence Framework 2017. Gjithashtu ai renditet në 25 universitetet më të mira për nivelin e studimeve kërkimore nga Good University Guide si edhe ndër 15 universitetet më të mira në Angli për kënaqësinë studentore (NSS 2017)

Programet Kryesore
  Vit Përgatitor (Foundation) :
 • Humanities
 • Science and Health
 • Social Sciences
 • International Year One :
 • Business
 • Economics
 • Programe Bachelor:
 • LLB Law
 • BSc Psychology
 • BA Social Work
 • BSc Sports Therapy
 • BSc Marketing
 • BSc Nursing (Adult)
 • BSc Computer Games
 • BSc Management and Marketing
 • BA Childhood Studies
 • BA Psychology
 • LLB Law with Human Rights
 • BSc Biomedical Science
 • BSc Computer Science
 • BEng Computers with Electronics
 • BSc Biological Sciences
 • BSc Banking and Finance
 • BSc Mathematics with Physics
 • BEng Electronic Engineering
 • BSc Finance and Mathematics
 • BA Journalism and Politics
 • BA Politics and International Relations
 • BA Journalism and Modern Languages
 • Pre-Master :
 • Humanities
 • Science and Health
 • Social Sciences
 • Programe Master :
 • MA Art History and Theory
 • MSc Accounting and Finance
 • MSc Banking and Finance
 • MA Acting
 • MSc Biotechnology
 • MSc Business Analytics
 • MSc Finance and Management
 • MSc Entrepreneurship and Innovation
 • MSc Computational Finance
 • MSc Advanced Computer Science
 • MSc Computer Engineering
 • MA Creative Writing
 • MSc Business Analytics
 • MSc Applied Economics and Data Analysis
 • MSc Computer Engineering
 • MSc Electronic Engineering

Bursa

Ofron Bursa deri ne 3000 GPB per vitin e parë të studimeve. Per studimet MBA, universiteti ofron bursa deri në 5000 GPB. Për më shumë informacion kontaktoni Integral.

Informacione te pergjithshme


Studentë:
Mbi 15 000 studente nga 140 vende
Kohëzgjatja e studimeve
3 – 4 vite: programe univeritare
1 vit: Viti përgatitor
1 – 1, 5 vite: programe master
Kohëzgjatja e vitit akademik:
2 semestra
Fillimi i vitit akademik:
Shatator / Janar
Afati i aplikimeve:
30 Qershor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Vit Pëgatitor (Foundation) :
> Diplomë e shkollës së mesme
> IELTS UKVI 5.5
Programe bachelor
> Diplomë e shkollës së mesme
> IELTS UKVI 6.0
Programe Master
> Diplomë Bachelor
> IELTS UKVI 6,5 MBA
> Diplomë e arsimimit të larte
> 3 vite ekperiencë pune
> IELTS UKVI 6,5

Akomodimi

Universiteti kujdeset për të siguruar opsione të ndryshme akomodimi sipas buxhetit. Për më shumë informacion kontaktoni Integral.