Trent University | Integral

Trent University

Peterborough

Po

Po

Po

Po

Një nga universitetet më të mira të Kanadasë, Universiteti Trent tërheq studentë të shkëlqyer nga i gjithë vendi dhe e gjithë bota. Këtu, studentët universitarë dhe të diplomuar lidhen dhe bashkëpunojnë me fakultetin, stafin dhe kolegët e tyre përmes komuniteteve të ndryshme që përfshijnë kolegje rezidenciale, klasa, disiplina, kërkime praktike, bashkë-kurrikulare dhe aktivitete të bazuara në komunitet.

Sot, qasja unike e Trent ndaj zhvillimit personal përmes angazhimit mbështetës dhe bashkëpunues të komunitetit është më e kërkuar se kurrë. Studentët udhëheqin rrugën duke krijuar përvoja të rrënjosura në dialog, këndvështrime të ndryshme dhe bashkëpunim. Të njohur vazhdimisht në nivel kombëtar për udhëheqjen në mësimdhënie, kërkime dhe kënaqësinë e studentëve, studentët, alumni, fakulteti dhe stafi i Trent janë qytetarë të angazhuar globalë që janë katalizatorë në zhvillimin e zgjidhjeve të qëndrueshme për çështje komplekse.

Kampusi i Peterborough në Trent krenohet me arkitekturë të vlerësuar me çmime në një mjedis natyror të lë pa frymë në brigjet e lumit Otonabee. Vetëm 90 minuta nga qendra e Torontos, kampusi i Peterborough ofron një gamë mbresëlënëse programesh rigoroze akademike në të gjithë artet dhe shkencat, si dhe programe profesionale në biznes, ligj, mjekësi, mjedis dhe më shumë. Kampusi i Durham Greater Toronto Area i Universitetit Trent ofron një përzierje të veçantë programimi në GTA lindore, me një nga raportet më të mira student-fakultet të çdo universiteti në Ontario. Zona e Madhe e Torontos Trent Durham është shtëpia e fakulteteve ekspertë dhe studiuesve kryesorë që përdorin më të fundit në teori dhe praktikë në programe unike dhe është vetëm 40 minuta nga qendra e Torontos.

Programet Kryesore
 • Business, Accounting & Finance and Management
 • Natural Sciences
 • Social Sciences and Management
 • Arts and Humanities
 • Engineering and Technology
 • Business & Management
 • Social Sciences and Management
 • Life Sciences and Medicine
 • Arts and Humanities
 • Business & Management
 • Natural Sciences
 • Business, Accounting & Finance and Management
 • Natural Sciences
 • Social Sciences and Management
 • Arts and Humanities
 • Engineering and Technology
 • Business & Management

Bursa

Ofrohen bursa në bazë merite.

Informacione te pergjithshme


Nr. i Studentëve
8.940 studentë në total
Kohëzgjatja e studimeve
Programet bachelor: 3-4 vite
Programet master: 1-2 vite
Viti akademik:
3 semestre
Fillimi i vitit shkollor:
Shtator - Janar
Afati i aplikimeve:
3 muaj para fillimit të vitit akademik

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor:
> Diplomë e shkollës se mesme
> IELTS 6.0, TOEFL 60-78 <
Programe masteri:
> Diplomë bachelor
> IELTS 6.5, TOEFL 79-93
> Regjistrimi të paktën 3 muaj para fillimit të vitit akademik

Akomodimi