The University of British Columbia | Integral

The University of British Columbia

British Columbia

Po

Po

Po

Po

The University of British Columbiaështë i njohur ndërkombëtarisht për përsosmëri në mësimdhënie dhe kërkime si dhe për ndikimin global. Që nga viti 1915, UBC ka hapur dyert e mundësive për njerëzit me kuriozitet, dëshirë dhe vizion për të formuar një botë më të mirë.

Universiteti i British Columbia tërheq, ushqen dhe frymëzon më shumë se 68,000 studentë nga Kanadaja dhe 140+ vende anembanë botës. Rrjeti global i ish-studentëve të UBC-së ka më shumë se 370,000 individë, që përfaqësojnë 148 vende. UBC numëron 8 laureatë Nobel dhe 71 studiues të Rhodes midis të diplomuarve të saj, duke përfshirë tre kryeministra kanadezë.

UBC është e përkushtuar ndaj barazisë, diversitetit dhe përfshirjes për të forcuar komunitetin e saj, cilësinë, rëndësinë dhe ndikimin e kërkimit të saj, si dhe mundësitë për grupin e plotë të pjesëmarrësve potencialë në ekosistemin e kërkimit. UBC është gjithashtu universiteti i parë në Amerikën e Veriut që angazhohet për zbatimin e Deklaratës së Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Popujve Indigjenë dhe për të marrë një qasje të bazuar në të drejtat e njeriut ndaj kuadrit tonë strategjik indigjen.

Kampuset kryesore të UBC ndodhen në Vankuver, një qendër kryesore kulturore dhe ekonomike në rajon, dhe në Kelowna, një qytet i vendosur në afërsi të liqenit Okanagan në Kolumbinë Jugore Britanike. Gjithashtu në Vankuver, UBC Robson Square është një qendër e gjallë mësimi në zemër të qendrës së qytetit, UBC Learning Exchange është një nismë e angazhimit të komunitetit me bazë në Downtown Eastside, dhe Qendra e UBC për Media Dixhitale në Kampusin Great Northern Way ndodhet në Mount Pleasant. . UBC ofron gjithashtu edukim klinik për studentët e Fakultetit të Mjekësisë në mbi 80 vende trajnimi në të gjithë Kolumbinë Britanike.

Programet Kryesore
 • Business, Accounting & Finance and Management
 • Life Sciences and Medicine
 • Social Sciences and Management
 • Natural Sciences
 • Engineering and Technology
 • Arts and Humanities
 • Business & Management
 • Business, Accounting & Finance and Management
 • Management
 • Business And Computer Science
 • Commerce
 • Visual Art (BFA) (Vancouver Campus)
 • Theatre Studies
 • Spanish
 • Integrated Computer Science (Honours)
 • Mining Engineering
 • Mechanical Engineering
 • Electrical Engineering
 • Integrated Engineering
 • Computer Science (BSc)
 • Chemical And Biological Engineering
 • Computer Science (BA)
 • Business, Accounting & Finance and Management
 • Engineering and Technology
 • Social Sciences and Management
 • Arts and Humanities
 • Life Sciences and Medicine
 • Natural Sciences

Bursa

Ofrohen bursa në bazë merite.

Informacione te pergjithshme


Nr. i Studentëve
66.747 studentë në total
Kohëzgjatja e studimeve
Programet bachelor: 3-4 vite
Programet master: 1-2 vite
Viti akademik:
3 semestre
Fillimi i vitit shkollor:
Shtator - Janar
Afati i aplikimeve:
3 muaj para fillimit të vitit akademik

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor:
> Diplomë e shkollës se mesme
> IELTS 6.0, TOEFL 60-78 <
Programe masteri:
> Diplomë bachelor
> IELTS 6.5, TOEFL 79-93
> Regjistrimi të paktën 6 muaj para fillimit të vitit akademik

Akomodimi