Northumbria University Newcastle | Integral

Northumbria University Newcastle

Newcastle

Po

Po

Po

Po

Northumbria University Newcastle

Me më shumë se 30,000 studentë nga mbi 130 vende, Northumbria University është një nga universitetet më të mëdha dhe më të suksesshme në Mbretërinë e Bashkuar. Northumbria ka një histori të pasur duke u kthyer nëpër kolegjet e saj përbërëse deri në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë. Ofrimi i kurseve në shumicën e fushave kryesore si Inxhinieria, Informatika, Shkencat, Biznesi, Drejtësia, Dizajni, Mjedisi, Artet, Shkencat Sociale, Psikologjia, Sporti, Shëndetësia dhe shumë më tepër.

Pedagogët janë ekspertë në fushën e tyre dhe të apasionuar pas mësimdhënies. Shumë nga kurset në Northumbria mbajnë akreditim profesional si dhe kurse pasuniversitare të cilat kërkojnë një shkallë të parë të një lënde të veçantë, ofrohen një sërë masterësh ‘konvertimi’ për ata që po konsiderojnë ndryshimin e drejtimit. Performanca e shkëlqyeshme e Northumbria në auditimet e cilësisë në Mbretërinë e Bashkuar e vendos atë në krye të universiteteve moderne në UK dhe universiteti gjithashtu është vlerësuar me cmimin Silver TEF.

Rezultatet e Sondazhit Kombëtar të Studentëve për kënaqësinë e përgjithshme kanë qenë mbi mesataren e sektorit për 2 vitet e fundit dhe është një nga 10 universitetet më të mira në UK për numrin e të diplomuarve të punësuar në role profesionale ose menaxheriale.

Kampusi kryesor i Northumbria ndodhet në Newcastle upon Tyne në Veri-Lindje të Anglisë, më pak se tre orë nga Londra dhe pak më shumë se një orë nga Edinburg, me lidhje ajrore të gjera ndërkombëtare direkte me Dubai, Florida dhe të gjitha qendrat kryesore evropiane. Universiteti gjithashtu ka një kampus në qendër të Londrës dhe së fundmi hapi një bazë evropiane në Amsterdam. Kostoja e jetesës është më e ulët në Newcastle se shumë qytete të tjera në Mbretërinë e Bashkuar dhe është votuar rregullisht një nga qytetet më të mira studentore të UK! Northumbria krenohet me një nga kampuset më të mira në vend që ka investuar më shumë se 250 milion GBP në ambiente të reja të jashtëzakonshme për studentët, duke përfshirë shtesat e saj më të fundit të studiove të reja të arkitekturës dhe një ndërtesë të re për studentët që studiojnë kurse të shkencave teknologjike. Gjithashtu ka një qendër të madhe sportive prej 30 milion £ në zemër të kampusit që u ofron studentëve një palestër të madhe, pishinë, salla sportive dhe klasa fitnesi, si dhe një arenë me 3,000 vende.

 

Programet Kryesore
 • Nursing Leadership
 • Business And Management
 • Environmental Science
 • Quantity Surveying
 • English Literature And History
 • Midwifery Studies
 • English Language And Literature
 • History And American Studies
 • Fashion Communication
 • Psychology
 • Business And Management
 • History And American Studies
 • Business And Management
 • Occupational Therapy
 • English Literature And American Studies
 • Childhood And Early Years Studies
 • Fashion Communication
 • Real Estate
 • English Literature And History
 • Nursing Science
 • Guidance And Counselling
 • Environmental Science
 • Quantity Surveying
 • English Literature And History
 • Midwifery Studies
 • English Language And Literature
 • Geography
 • Film And Television Studies
 • History And American Studies
 • Fashion Communication
 • Psychology
 • English Language Studies
 • Law LLB
 • Project Management
 • Construction Project Management With BIM
 • Nursing Leadership
 • Preventive Conservation
 • Business And Management
 • Master Of Education
 • Data Science
 • Multidisciplinary Innovation
 • Business With Business Analytics
 • Information Science (Library Management)
 • International Project Management With Advanced Practice
 • Cyber Security Technology
 • Criminology And Criminal Justice
 • Professional Accounting (With Professional Study Preparation)
 • English Literature
 • Bar Course
 • Luxury Brand Management
 • Animation
 • Surveying (Real Estate)
 • Nursing Science Registered Nurse (Learning Disability)

Bursa

Ofrohen bursa në bazë merite!

Informacione te pergjithshme


Nr. i Studentëve
30,000 studentë në total nga 130 vende
5,422 studentë ndërkombëtarë
Kohëzgjatja e studimeve
Programet bachelor: 3-4 vite
Programet master: 12 – 15 muaj
Viti akademik:
3 semestre
Fillimi i vitit shkollor:
Shtator
Janar
Afati i aplikimeve:
3 muaj para fillimit të vitit akademik

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor:
> Diplomë e shkollës se mesme mesatarja mbi 7
> IELTS UKVI 6.0 - 6.5 <
Programe masteri:
> Diplomë bachelor
> IELTS UKVI 6.5 - 7.0
> Regjistrimi të paktën 3 muaj para fillimit të vitit akademik

Akomodimi