Lincoln University | Integral

Lincoln University

Philadelphia

Po

Po

Po

Po

Universiteti Lincoln është një universitet historikisht i lidhur me shtetin pranë Oksfordit, Pensilvani. Themeluar si Instituti privat Ashmun në 1854, ai ka qenë një institucion publik që nga viti 1972. Universiteti ka një vendndodhje të dytë në City University, Filadelfia. Universiteti Lincoln siguron kurse universitare dhe pasuniversitare për afro 2,000 studentë.

Ndërsa një shumicë e studentëve të Universitetit Lincoln janë Afrikano-Amerikanë, universiteti ka një histori të gjatë të pranimit të studentëve të kombësive të tjera.Universiteti Linkoln u themelua në 1854 si Historically Black College, ose HBCU, në shkallën e parë të vendit. Fillimisht i regjistruar si Instituti Ashmun, ai u riemërua Universiteti Lincoln në 1866 për nder të Presidentit Abraham Lincoln.

Që nga fillimi, Lincoln ka tërhequr një regjistrim ndërkombëtar nga komuniteti përreth, rajoni dhe e gjithë bota. Kampusi kryesor është një oaz mes tokave bujqësore dhe majave të kodrave të pyllëzuara të qarkut jugor Chester në Pensilvani. Kampusi ndodhet rreth një ore nga disa qytete kryesore: 45 milje nga Filadelfia; 55 milje nga Baltimore; dhe në Delaware, 25 milje nga Wilmington dhe 15 milje nga Newark.

Alumni i tyre ka udhëhequr më shumë se 35 kolegje dhe universitete dhe shumë kisha të shquara. Ato përfshijnë gjithashtu ambasadorë të SHBA; shefat e misioneve; gjyqtarët federalë, shtetërorë dhe komunalë; kryetarët e bashkive; dhe menaxherët e qytetit. Sot, të diplomuarit në Linkoln po bëjnë emër për veten e tyre në fushat krijuese dhe argëtuese, duke përfshirë si shkrimtarë, regjisorë, humoristë dhe drejtues të filmit.

Programet Kryesore
 • Art and Design
 • Biology
 • Business-Accelerated or Business-General
 • Chemistry
 • Communication Studies
 • Computer Science
 • Education (birth - 4th grade)
 • English
 • Mass Media
 • Mathematics
 • Psychology

Bursa

Në bazë merite!

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
2,113 studentë
Kohezgjatja e Studimeve :
Programe bachelor : 4 Vite
Programe Master : 1 -1.5 Vite
Viti akademik:
2-3 semestre
Fillimi i vitit akademik :
Gusht, Janar
Afatet e aplikimeve : 1 Mars/ 1 Nentor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
International Year One:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programe Bachelor :
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programet Master:
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 80 > GRE ose GMAT

Akomodimi