Jonkoping International Business School | Integral

Jonkoping International Business School

Jönköping, Suedi

Jönköping - 15 min

Po

Po

Po

I themeluar ne vitin 1994 Jonkoping University eshte universiteti I pare ne vendet Skandinave qe ka filluar te ofroje programe ne gjuhen  angleze.Per momentin ne universitet studiojne 12600 studente ,2300 nga keto te huaj dhe 30% e mesuesve vijne nga jashte. Universiteti Jönköping është një universitet i ri me orientim profesional, i karakterizuar nga një shkallë e lartë internacionalizimi, një frymë sipërmarrëse dhe një bashkëpunim te gjerë me shoqërinë përreth. Eshtë një nga tre institucionet private, jofitimprurëse suedeze ose arsimit të lartë me të drejtën e dhënies së doktoraturave. Kampusi ka një mjedis vërtet ndërkombëtar dhe akademik me studentë dhe staf nga të gjitha pjesët e botës.Brenda arsimit ashtu edhe hulumtimit, Universiteti Jönköping ka një bashkëpunim të ngushtë me biznesin dhe shoqërinë.Universiteti fokusohet dhe orientohet ne fushen e studimeve sipermarrese dhe te biznesit. Universiteti ofron 80 programe dhe specializime në nivelin Bachelor dhe Master dhe studentë përgatitës për të punuar në një kontekst ndërkombëtar.Programet jane te dizajnuara ne bashkepunim te ngushte me nderrmarjet vendase.Jonkoping eshte partner me firma te vogla Suedeze dhe firma te medha si IKEA,Volvo,Scania,Tertra Pack,Ericsson etj ku studentet kane mundesine te aplikojne ne praktike ato qe kane mesuar ne teori.Universiteti ka 9 qendra kerkimore ne fushen e ekonomise,drejtesise,shkenca politike dhe Administrim Biznesi,gjithashtu ka edhe parkun e tij shkencor ku studentet mund te realizojne nje pjese te madhe te ideve te tyre.Universiteti ze vendin e dyte ne Suedi per formimin e studenteve.

Programet Kryesore
  Programe Master
 • … International Logistics and Supply Chain Management
 • … International Marketing
 • … Strategic Entrepreneurship
 • … Global Management
 • … International Financial Analysis
 • … Digital Business
 • … Economic Analysis
 • … Engineering Management
 • … Information Architecture and Innovation
 • … User Experience Design
 • … Production Development and Management
 • … Product Development and Materials Engineering
 • … Industrial Design
 • … AI Engineering
 • … Sustainable Building Information Management
 • … Materials and Manufacturing (web-based)
 • … Sustainable Communication
 • … Interventions in Childhood
 • … EDUCARE The Swedish Preschool Model
 • … Occupational Therapy (web-based)
  Programe Bachelor:
 • … International Management
 • … Marketing Management
 • … Sustainable Enterprise Development
 • … International Economics
 • … New Media Design
 • … Sustainable Supply Chain Management
 • … Prosthetics and Orthotics

Bursa

Informacione te pergjithshme


Studentë:
1300 studentë të huaj
10000 studentë në total
Kohëzgjatja e studimeve:
Bachelor: 3 vjet
Master: 1-2 vjet
Fillimi i vitit akademik: 19 Gusht
Afati e aplikimeve: 2 Maj

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor/master:
> Diplomë e shkollës së mesme/diplomë bachelor
> TOEFL IBT 90 / IELTS – 6.5

Akomodimi

Universiteti mundeson asistence per gjetjen e akomodimit.