John Cabot University | Integral

John Cabot University

Rome, Itali

Rome- 30 min

Jo

Po

Po

Në Universitetin John Cabot, Roma është kampusi juaj. JCU kombinon cilësitë më të mira të një kolegji amerikan të arteve liberale me historinë dhe trashëgiminë kulturore të Qytetit të Përjetshëm. Me fakultetin e saj të klasit botëror dhe studentët që përshëndesin nga mbi 70 vende, JCU ofron trembëdhjetë programe të gradës, si dhe studion mundësi të huaja në kontekstin e një mjedisi ndërkombëtar.John Cabot University u themelua në 1972 si një program i vogël bashkëpunëtor me Kolegjin Hiram, përpara se të bëhej universiteti i tij i pavarur në 1991 dhe të fitonte akreditim në 2003. Deri rreth vitit 1991 ai njihej si John Cabot International College.John Cabot University eshte nje universitet amerikan ne Rome dhe pergatit student vendas dhe te huaj.  Që nga viti 2016 ajo ka më shumë se 1.200 studentë, rreth gjysma janë jashtë vendit, në fusha si Histori Arti, Administrim Biznesi dhe marredheniet nderkombetare.Arsimimi ne te eshte sipas standarteve amerikane,duke pasur mundesin e perfitimit te nje diplome nga University of Wales. Sipas Cool Colleges 101, Universiteti “ndjek sistemin amerikan të arsimit me një karakter të veçantë evropian.” Universiteti ka tre kampuse në lagjen Trastevere të Romës qendrore të quajtur Frank J. Guarini Campus, Camp Tiber, dhe Campus Caroline Critelli Guarini në brigjet e lumit Tiber. Të tre vendet janë rreth pesë minuta nga njëri-tjetri dhe afër të dy Vatikanit dhe Forumit Romak.

 

Programet Kryesore
  Programe Bachelor (major)
 • … Art History
 • … Business Administration
 • … Classical Studies
 • … Communications
 • … Economics and Finance
 • … English Literature
 • … History
 • … Humanistic Studies
 • … International Affairs
 • … International Business
 • … Italian Studies
 • … Marketing
 • … Political Science
 • Specializime dytësore:
 • … Art History
 • … Business Administration
 • … Classical Studies
 • … Communications
 • … Creative Writing
 • … Economics
 • … English Literature
 • … Entrepreneurship
 • … History
 • … Humanistic Studies
 • … International Affairs
 • … Italian Studies
 • … Marketing
 • … Philosophy
 • … Political Science
 • … Psychology

Bursa

Presidential Scholarship
Presidential Scholarship eshte nje burse me vlere deri ne 7000 EUR ne vit dhe bazohet ne rezultatet e studentit.

Informacione te pergjithshme


Studentë:
300 studentë të huaj
1000 studentë në total
Kohëzgjatja e studimeve
4 vite ( 8 semestra)
Fillimi i vitit akademik:
gusht-shtator / janar
Afati i aplikimeve :
Për semestrin e vjeshtës- 1 Korrik
Për semestrin e pranverës- 15 Nëntor
Për semestrat e verës 15 prill dhe 15 Maj
Afati i fundit për aplikimin e bursës - Prill

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
> Diplomë e shkollës së mesme (mesatarja mbi 7. 5);
> TOEFL iBT mbi 85 pikë
> IELTS 6,5

Akomodimi