Florida Polytechnic University | Integral

Florida Polytechnic University

Florida Polytechnic University është një universitet publik në Lakeland, Florida. Krijuar si një universitet i pavarur në 2012, është institucioni më i ri nga 12 institucionet në Sistemin e Universitetit Shtetëror të Florida. Eshtë i vetmi universitet publik politeknik i shtetit dhe përqendrohet vetëm në edukimin STEM.

Institucioni filloi si një kampus i degës së Universitetit të Floriden Jugore, i cili u hap në 1988. Shteti i Florida autorizoi një kampus të ri në 2008, dhe e quajti shkollën Universiteti i Politeknikut të Jugut Florida. Florida Poly u hap më 25 gusht 2014 me një klasë përuruese prej 554 studentësh.

Florida Poly ka një një kampus prej 170 hektarësh .Ndërtesa e Universitetit për Inovacionin, Shkencën dhe Teknologjinë (IST), e projektuar nga arkitekti Santiago Calatrava, është shtëpia e një laboratori 3-D, laboratorit të lojrave dhe mediave kibernetike, laboratorit të sigurisë kibernetike, laboratorit të robotikës.Përveç kësaj, Florida Poly është universiteti i parë, biblioteka e kampusit e të cilit është plotësisht dixhitale.

Programet Kryesore

Bursa

Informacione te pergjithshme


Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:

Akomodimi