DePaul University | Integral

DePaul University

Chicago

Po

Po

Po

Po

Universiteti DePaul është një institucion privat që u themelua në 1898. Ka një regjistrim total universitar prej 14,145 (vjeshtë 2020), mjedisi i tij është urban dhe madhësia e kampusit është 41 hektarë. Ai përdor një kalendar akademik të bazuar në tremujor. Renditja e Universitetit DePaul në edicionin 2022 të Kolegjeve më të Mirë është Universitetet Kombëtare, #127. Shkollimi dhe tarifat e tij janë 42,012 dollarë.

Dy kampuset kryesore të Universitetit DePaul janë të vendosura në lagjet Loop dhe Lincoln Park të Çikagos. Duke strehuar më shumë se 130 diploma universitare, 10 kolegjet akademike të DePaul janë të ndara midis dy kampuseve kryesore dhe ofrojnë formate të klasës personalisht, online dhe hibride. Shkolla e Studimeve të Vazhdueshme dhe Profesionale të DePaul-it kujdeset për studentët e rritur dhe ofron mundësi shtesë krediti bazuar në përvojën e mëparshme profesionale. Ka më shumë se 350 organizata studentore që variojnë nga interesat akademike tek ato profesionale ose personale, dhe më shumë se 5% e studentëve u bashkohen vëllazërive dhe shoqërive. DePaul Blue Demons konkurrojnë në NCAA Division I Big East Conference në 15 sporte. Shkolla gjithashtu ka ekipe esports që konkurrojnë në garat kolegjiale.

Programet Kryesore
 • Accountancy
 • Acting
 • Actuarial Science (Business)
 • Actuarial Science (CSH)
 • African and Black Diaspora Studies
 • American Studies
 • Anthropology
 • Applied Behavioral Sciences (BA) For Adult Students
 • Applied Diplomacy
 • Arabic Studies
 • Art
 • Art, Media, and Design (BA)
 • Art, Media, and Design (BFA)
 • Astrophysics
 • Biochemistry
 • Biological Sciences
 • Business Administration (BAPS) For Adult Students
 • Business Administration (Business)
 • Catholic Studies
 • Chemistry
 • Chinese Studies
 • Civil Engineering
 • Comedy Arts
 • Communication and Media
 • Communication and Technology
 • Communication Studies
 • Composition
 • Computer Science
 • Computing (BAPS) For Adult Students
 • Costume Design
 • Costume Technology
 • Criminology
 • Cyber-Physical Systems Engineering
 • Cybersecurity
 • Data Science (CDM)
 • Data Science (CSH)
 • Decision Analytics (BA) For Adult Students
 • Dramaturgy/Criticism
 • Early Childhood Education
 • Economic Data Analytics
 • Economics (Business)
 • Economics (LAS)
 • Elementary Education
 • English
 • Entrepreneurship
 • Environmental Engineering
 • Environmental Science
 • Environmental Studies
 • Exercise Science
 • Film and Television
 • Finance
 • French
 • Game Design
 • Game Programming
 • Geography
 • German
 • Graphic Design
 • Health Sciences
 • Healthcare Administration (BA) for Adult Students
 • History
 • History of Art and Architecture
 • Hospitality Leadership
 • Industrial Design
 • Information Systems
 • Information Technology
 • International Studies
 • Islamic World Studies
 • Italian
 • Japanese Studies
 • Journalism
 • Latin American and Latino Studies
 • Leadership Studies (BA) For Adult Students
 • Lighting Design
 • Management
 • Management Information Systems
 • Marketing
 • Mathematical Sciences
 • Mathematics and Computer Science
 • Media and Cinema Studies
 • Music
 • Music Education
 • Music Performance
 • Network Engineering and Security
 • Neuroscience
 • Nonprofit Management (BA) For Adult Students
 • Nursing
 • Organizational Communication
 • Peace, Justice and Conflict Studies
 • Performing Arts Management
 • Philosophy
 • Physical Education (BSPE)
 • Physics
 • Playwriting
 • Political Science
 • Projection Design
 • Psychology
 • Public Policy
 • Public Relations and Advertising
 • Real Estate
 • Recreation and Sport Management (BA) For Adult Students
 • Religious Studies
 • Scene Design
 • Secondary Education
 • Sociology
 • Sound Design
 • Sound Recording Technology
 • Spanish
 • Special Education
 • Sports Business
 • Sports Communication
 • Stage Management
 • Theatre Arts
 • Theatre Management
 • Theatre Technology
 • User Experience Design
 • Wig and Makeup Design & Technology
 • Women's and Gender Studies
 • World Language Education
 • Writing and Rhetoric

Bursa

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
23,539 studentë
Kohezgjatja e Studimeve :
Programe bachelor : 4 Vite
Programe Master : 1 -1.5 Vite
Viti akademik:
2-3 semestre
Fillimi i vitit akademik :
Gusht, Janar
Afatet e aplikimeve : 1 Mars/ 1 Nentor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
International Year One:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programe Bachelor :
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programet Master:
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 80 > GRE ose GMAT

Akomodimi