Call us
00355 422 52 065

Coventry University

Coventry University është një universitet modern, me një traditë krenare në ofrimin e arsimit të lartë cilësor dhe fokusin në kërkimet shkencore. I themeluar më 1843, universiteti ka një traditë 175 vjeçare në ofrimin e mësimdhënies cilësore të arsimit të lartë. Kampusi universitar ndodhet në qendër të qytetit te Coventry dhe është vazhdimisht në zhvillim. Universiteti planifikon investime të përvitshme për kampusin e vet në mënyrë që ti ofrojë studentëve të vetë ambiente dhe kushte sa më të mira studimi. Ai i ofron studenteve të vetë pajisjet më moderne në të gjitha disiplinat akademike, duke përfshirë laboratorët e lëndëve shkencore, studiot artistike, qendrat e informatikës etj.
Coventry university jep një kontribut të madh për qytetin e Coventry, duke i dhënë qytetit një atmosferë miqësore dhe gjallëruese, si edhe duke nxitur partneritete të sukseshme biznesi. Për vitin 2019, Coventry është emëruar si Qyteti Europian i Sportit dhe për vitin 2021 si Qyteti i Kulturës në Mbretërinë e Bashkuar.
Coventry University renditet i 13-ti sipas The Guardian University Guide 2018 dhe për 7 vite rradhazi universiteti është vlerësuar si TOP UK Modern University. 97% e studentëve të diplomuar me sukses punësohen në kompani të njohura ndërkombëtare. Coventry i përgatit studentet e vetë për një karrierë të sukseshme, duke i ndihmuar të fitojnë njohurinë, aftësinë dhe ekperiencën e nevojshme për punëdhënësit. Universiteti ka partneritet me kompani të mirënjohura si Jaguar Land Rover, GE Aviation, PwC, DHL and Intel, në të cilat janë punësuar disa nga të diplomuarit e vetë.

Coventry University është një vend fantastik për të studjuar me të cilin mund të krenohemi me:

  • Cilësinë e lartë të mësimdhënies: Një nga universitetet më prestigjoz në Angli për mësimdhënie dhe suport akademik.
  • Partneritet me fokus në punësim: 97% punësim ose studime të mëtejshme në bashkëpunim me kompani të mëdha siç janë: Jaguar, Land Rover, Delloite, Lloyds Banking Group dhe shumë të tjera.
  • Rankimi/renditja e Universitetit: Guarding League Table e ka shpallur atë Universitetin Modern të Vitit dhe e ka renditur në vendin e 13 në Angli.
  • Diplomë e njohur ndërkombëtarisht: Nëpërmjet Programeve të Liderëve Global ku ju mund të takoni liderë aktual të industrive (si psh. Zv-Ministri i Nissan e deri tek astronautët e NASAs). Gjithashtu ju mund të merrni pjesë në udhëtime ndërkombëtare pune.
  • Përvojë e shkëlqyer studentore: Është shpallur Universiteti i Vitit për nga eksperinca studentore, pasi 91% e studentëve të anketuar janë shprehur mjaft të kënaqur.
  • Kushte të shkëlqyera: Investime me vlerë mbi £200 milion në krijimin e kushteve duke filluar nga bibilioteka e arteve, godinat e studentëve dhe fakultetet (klasa të pajisura me teknologjinë më të fundit, praktika tregëtie, vizitë në aeroportin e avionëve ushtarakë Harrier, stimulues fluturimi, tunele aerodinamike, investim mbi £33 milion për ngritjen e një ndërtese të re për shkenca shëndetsore dhe jetësore, e shumë të tjera).
  • Mundësi për të studiuar në kampusin e Londrës: E vendosur në zemër të zonës financiare të Londrës, mundëson një mjedis biznesi të kompletuar me eksperiencë profesionale.