Carinthia University of Applied Science (CUAS) | Integral

Carinthia University of Applied Science (CUAS)

Villach, Austri

Ljubljana - 80 min. Graz - 100 min.

Jo

Jo

Po

Themeluar ne vitin 1995,Carinthia University of Applied Sciences (CUAS) filloi vetem me dy program dhe 70 studente.Aktualisht,me pese dege qe ofrojne mbi 40 programe trajnimi ne gjermanisht dhe anglisht me 2000 studente te diplomuar.Programet e ofruara jane ne fushat e inxhinierise ,arkitektures,menaxhimit,shendetesise dhe shkenace sociale.Universiteti Carnithia eshte shkolla e pare ne Austri,e cila ofron programin e saj mesimor ne Smartphone. Cilësia e arsimit theksohet përmes zhvillimit të metodave inovative të mësimdhënies dhe të të mësuarit, siç është, mësimi i përzier i cili u ofron studentëve dhe profesorëve fleksibilitet më të madh në krijimin e një mjedisi të përshtatshëm mësimi.Universiteti me suksesin dhe statusin e tij si nje universitet I denje renditet perkrehae universiteteve te tjera te suksesshme.

Programet Kryesore
 • Probrame Bachelor në anglisht :
 • Hotel Management
 • Intercultural Management
 • Programet Master në anglisht :
 • Architecture
 • Communication Engineering
 • Electrical Energy & Mobility Systems
 • Integrated Systems and Circuits Design
 • Business Development & Management
 • International Business Management
 • Programet Master në gjuhën gjermane:
 • Architecture
 • Civil Engineering
 • Light Weight Engineering
 • Social Work: Developing and Shaping
 • Business Development & Management
 • Public Management
 • Programet Bachelor në gjuhën gjermane :
 • Architecture
 • Civil Engineering
 • Green Development
 • Geoinformation and Environmental Technologies
 • Medical Engineering
 • Multimediatechnology
 • Network & Communication Engineering
 • Mechanical Engineering
 • Systems Engineering
 • Industrial Engineering and Management
 • Biomedical Science
 • Healthcare and Nursing
 • Healthcare Management
 • Midwifery
 • Occupational Therapy
 • Physiotherapy
 • Radio logic Technology
 • Social Work
 • Speech and Language Therapy
 • Business Management
 • Public Management
 • Digital Business Management
 • Hotel Management

Bursa

Informacione te pergjithshme


Numri i studentëve: 2042
Studentë ndërkombëtarë: 10%
Viti Akademik : 2 semestra
Kohëzagjatja e studimeve :
Programet Bachelor : 3 vite
Porgramet Master : 1-2 vite
Fillimi i vitit akademik : Shator , Tetor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe Bachelor
> Diploma e shkollës së mesme
> B2 niveli i aftësisë në gjuhën gjermane (për programet në gjermanisht)
> IELTS 6. 0, > TOEFL 92
Programet Master
> Diploma e shkollës së lartë
> Shkalla e lartë e aftësisë në gjuhën angleze
> B2 niveli i aftësisë në gjuhën gjermane (për programet në gjermanisht)
> IELTS 6. 0,
> TOEFL 92
Afatet e aplikimeve:
> 15 Mars

Akomodimi

Universiteti ka partneritet me rezidenca studentore ne Villach,Klagenfurt dhe Spittal.Tarifat mujore te dhomave variojne nga 220-300 UR.Pjesa me e madhe e studenteve zgjedhin te marrin me qera apartamente te vogla private,tarifa e te cilave varion nga 300-400EUR ne muaj.