Cardiff University | Integral

Cardiff University

Uells

Po

Po

Po

Po

Cardiff University

Universiteti i Cardiff është një universitet publik kërkimor në Cardiff, Uells. Themeluar në 1883 si Kolegji Universitar i Uellsit Jugor dhe Monmouthshire (University College Cardiff nga 1972), një ndër kolegjet themelues të Universitetit të Uellsit në 1893. Ai u bashkua me Universitetin e Uellsit si pjesë e Institutit të Shkencës dhe Teknologjisë (UWIST) në 1988 për të formuar Universitetin e Kolegjit të Uellsit, Cardiff (Universiteti i Uellsit, Cardiff, nga 1996). Në 1997 ajo mori fuqitë e veta për dhënien e diplomave, por i mbajti ato në pritje. Kolegji miratoi emrin publik Universiteti Cardiff në 1999; në 2005 ky u caktua si emri zyrtar, kur u bë një universitet i pavarur dhe filloi dhënien e gradave të veta.

Universiteti i Cardiff është universiteti i tretë më i vjetër në Uells dhe përmban tre kolegje: Arte, Shkencat Humane dhe Sociale; Shkencat Biomjekësore dhe Jetësore; dhe Shkencat Fizike dhe Inxhinieri. Është i vetmi anëtar në Uells i grupit të universiteteve britanike Russell. Universiteti ka dy fitues të Çmimit Nobel, 15 bashkëpunëtorë të Shoqërisë Mbretërore, 11 shokë të Akademisë Mbretërore të Inxhinierisë, shtatë shokë të Akademisë Britanike, 21 shokë të Akademisë së Shkencave Mjekësore dhe 34 miq të Akademisë së Shkencave Sociale. Ka një numër studentësh bachelor prej 23,755 dhe numër total prej 33,260 (sipas të dhënave të HESA-s për 2019/20) duke e bërë atë një nga dhjetë universitetet më të mëdha në Mbretërinë e Bashkuar. Unioni i Studentëve të Universitetit të Cardiff punon për të promovuar interesat e studentëve në universitet dhe më gjerë.

Programet Kryesore
 • Architecture
 • Biosciences
 • Business
 • Chemistry
 • Computer Sciences & Informatics
 • Dentistry
 • Business
 • English, Communication and Philosophy
 • Modern Languages
 • Politics and International Relations
 • History, Archaeology and Religion
 • Journalism, Media and Cultural Studies
 • Mathematics
 • Music
 • Social Sciences
 • Welsh
 • Architecture
 • Chemistry
 • Engineering
 • Earth Sciences
 • Mathematics
 • Pharmacy
 • Physics

Bursa

Ofrohen një sërë bursash ndërkombëtare në bazë merite.

Informacione te pergjithshme


Nr. i Studentëve
33,260 studentë në total
9,740 studentë internacional
Kohëzgjatja e studimeve
Programet bachelor: 3-4 vite
Programet master: 12 – 15 muaj
Viti akademik:
3 semestre
Fillimi i vitit shkollor:
Shtator
Afati i aplikimeve:
3 muaj para fillimit të vitit akademik

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor:
> Diplomë e shkollës se mesme
> IELTS UKVI 6.5 <
Programe masteri:
> Diplomë bachelor
> IELTS UKVI 6.5
> Regjistrimi të paktën 3 muaj para fillimit të vitit akademik

Akomodimi

Ofrohen një sërë akomodimesh që i përshtaten preferencave individuale dhe buxheteve.