California State University, Northridge | Integral

California State University, Northridge

Kaliforni

Po

Po

Po

Po

California State University, Northridge është një universitet publik në Northridge Los Anxhelos, Kaliforni. Me një numër total prej 38,551 studentësh (që nga vjeshta 2021), CSUN ka numrin e dytë më të madh të studentëve, si dhe trupin e tretë më të madh total studentor të sistemit të Universitetit Shtetëror të Kalifornisë me 23 kampuse, duke e bërë atë një nga universitetet më të mëdha gjithëpërfshirëse në Shtetet e Bashkuara për sa i përket madhësisë së regjistrimit. Madhësia e CSUN gjithashtu ka një ndikim të madh në ekonominë e Kalifornisë, me rreth 1.9 miliardë dollarë në prodhim ekonomik të gjeneruar nga CSUN në baza vjetore.

Universiteti ofron 134 programe të ndryshme bachelor dhe programe master në 70 fusha të ndryshme, si dhe katër programe doktorature (dy gradë Doktori i Edukimit, një Doktor i Audiologjisë dhe një Doktor i Terapisë Fizike) dhe 24 kredenciale të mësimdhënies.

CSUN konsiderohet të jetë një nga universitetet më të diversifikuara në vend dhe aktualisht ka mbi 350,000 alumni. Për më tepër, CSUN është njohur vazhdimisht si një nga shkollat ​​më të mira të filmit, si dhe shkollat e muzikës në SHBA dhe në botë. Ajo është gjithashtu shtëpia e Qendrës Kombëtare e të Shurdhëve dhe universiteti pret Konferencën vjetore Ndërkombëtare mbi Teknologjinë dhe Personat me Aftësi të Kufizuara, e njohur më shpesh si Konferenca CSUN. Cal State Northridge është një institucion që shërben për njerëzit me etnicitet hispanik gjithashtu.

Programet Kryesore
 • Accountancy: Information Systems, B.S.
 • Accountancy: Professional Accountancy, B.S.
 • Anthropology, B.A.
 • Art, B.A.
 • Athletic Training, B.S.
 • Biochemistry, B.S.
 • Biology, B.A.
 • Biology: Cell and Molecular Biology, B.S.
 • Business Administration: Business Analytics, B.S.
 • Business Administration: Business Law, B.S.
 • Accountancy: Information Systems, B.S.
 • Accountancy: Professional Accountancy, B.S.
 • Anthropology, B.A.
 • Art, B.A.
 • Athletic Training, B.S.
 • Biochemistry, B.S.
 • Biology, B.A.
 • Biology: Cell and Molecular Biology, B.S.
 • Business Administration: Business Analytics, B.S.
 • Business Administration: Business Law, B.S.
 • Business Administration: Global Supply Chain Management, B.S.
 • Chemistry, B.A.
 • Chicano and Chicana Studies: Single Major, B.A.
 • Cinema and Television Arts: Entertainment Media Management, B.A.
 • Mathematics: Applied Mathematics, M.S.
 • Mechanical Engineering, M.S.
 • Multicultural and Multilingual Education in Secondary Schools, M.A.
 • Music: Collaborative Piano Performance, M.M.
 • Nursing, M.S. Physics
 • M.S. Political Science: American Politics, M.A
 • Political Science: Global Politics, M.A.Professional Accountancy, M.P.Acc.
 • Anthropology, M.A.
 • Applied Behavior Analysis, M.S.
 • Art: Visual Arts, M.A.
 • Athletic Training, M.S.
 • Biochemistry, M.S.
 • Biology, M.S.
 • Business Administration, M.B.A.
 • Chemistry, M.S.
 • Communication Studies, M.A.
 • Communicative Disorders, M.S.
 • Computer Engineering, M.S.
 • Computer Science, M.S.
 • Counseling: School Counseling, M.S.
 • Educational Technology, M.A. Educational Therapy, M.A.
 • Engineering Management, M.S. English: Literature, M.A.
 • English: Creative Writing, M.A. English: Rhetoric and Composition, M.A.
 • Geographic Information Science, M.S. Geography, M.A.
 • Geology: Geology, M.S.
 • Geology: Geophysics, M.S.
 • Health Administration, M.S.
 • Higher Education Leadership, M.A.
 • History, M.A.
 • Human Nutrition: Human Nutrition, M.S.
 • Human Nutrition: Dietetic Internship, M.S. Humanities, M.A.
 • Instructional Design, M.A.
 • Knowledge Management, M.K.M. Linguistics, M.A.
 • Manufacturing Systems Engineering, M.S.
 • Materials Engineering, M.S.

Bursa

Ofrohen bursa në bazë merite!

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
38,551 studentë
Kohezgjatja e Studimeve :
Programe bachelor : 4 Vite
Programe Master : 1 -1.5 Vite
Viti akademik:
2-3 semestre
Fillimi i vitit akademik :
Gusht, Janar
Afatet e aplikimeve : 1 Mars/ 1 Nentor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
International Year One:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programe Bachelor :
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programet Master:
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 80 > GRE ose GMAT

Akomodimi