Ca ‘Foscari | Integral

Ca 'Foscari

Venecia

Po

Po

Po

Po

Themeluar më 1868 si “Scuola Superiore di Commercio” (Shkolla e Avancuar për Tregti), Ca ‘Foscari ishte institucioni i parë italian që merrej me arsim të përparuar në Biznes dhe Ekonomi. Kampusi kryesor ndodhet në pallatin e madh gotik “volta de canal” (në kthesën e Kanalit të Madh), në zemër të Venecias.

Si një nga institucionet lider ne përsosmërine  akademike, Ca ‘Foscari përpiqet të tërheqë studiues të talentuar në të gjithë botën, duke ofruar një kurrikul të dalluar. Misioni I universitetit është:

Promovimi I risive shkencore duke ndërmarrë hulumtime të larta të cilësisë, duke adresuar pyetje globale dhe duke dhënë ndikim të pranuar në disiplina të ndryshme;

Krijimi i një komuniteti te larmishëm dhe ndërkombëtar me studiues dhe studentë në zemër të një prej vendeve më mahnitëse në botë;

Të veprojë si një institucion i përgjegjshëm dhe i qëndrueshëm, duke përfituar nga kultura dhe përsosmëria akademike për të promovuar inovacionin qytetar dhe rritjen ekonomike.

Ca ‘Foscari ndodhet ne nje godine te  vërtetë historike, artistike, kulturore dhe arkitektonike në zemër të Venecias. Disa prej godinave te universitetit si Aula Mario Baratto, Auditorium Santa Margherita perzgjidhen si  ambiente ideale për evente kulturore, shkencore, mësimore si dhe për kurse, konferenca për shtyp, darka zyrtare, konventa dhe ngjarje të korporatave ose private.

Akomodimi : Universiteti ka partneritet me rezidenca studentore. Stafi universitar ndihmon dhe mbështet nxënësit për të gjetur akomodim ne varesi te preferencave te tyre.

Programet Kryesore
 • Programet Bachelor :
 • Business Administration
 • Digital Management
 • Economics and Business
 • Philosophy, International and Economic Studies
 • Programet master :
 • Economics and Finance
 • Economics and Management of Arts and Cultural Activities
 • Global Development and Entrepreneurship
 • Management
 • Comparative International Relations
 • Language Sciences
 • Computer Science
 • Conservation Science and Technology for Cultural Heritage
 • Environmental Sciences
 • Science and Technology of Bio and Nanomaterials

Bursa

Informacione te pergjithshme


Studentë:
rreth 24,000 studentë nga vende të ndryshme
Kohëzgjatja e studimeve
Programet Bachelor: 3-4 vite
Programe Master: 1-2 vite
Stuktura e vitit akademik:
3 semestra, Vjeshtë, Pranverë, Verë.
Pranimi i studentëve të rinj
Shtator, Shkurt
Afati i aplikimeve : Medicine - 1 shkurt
Programe te tjera - Maj

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor
> Diploma e shkollës së mesme
> TOEFL 80/ IELTS 6.0/CEL B2
Kurset pas universitare
> Diploma Universitare
> TOEFL 83 - 85/ IELTS 6. 0 - 6.5 në varësi të degës që zgjedh

Akomodimi