Bocconi University | Integral

Bocconi University

Milano

Po

Po

Po

Po

Bocconi University u krijua në Milano në vitin 1902, me një dhuratë bujare nga Ferdinando Bocconi, një tregtar i pasur. Università Commerciale Luigi Bocconi u bë institucioni i parë italian i arsimit të lartë që dha një diplomë në ekonomi. Që nga fillimi i tij, Bocconi ka qëndruar për liberalizmin, pluralizmin dhe përparimin social dhe ekonomik. Ndërsa një institucion privat, Bocconi ka qenë tradicionalisht më shumë se një universitet elitar. Ajo ka promovuar dhe praktikuar vazhdimisht barazinë e mundësive midis brezave të saj të shumtë të studentëve, duke subvencionuar në mënyrë aktive arsimin e studentëve të pafavorizuar dhe të merituar. Sipas fjalëve të Rektorit dhe Presidentit të saj të parë, Leopoldo Sabbatini, misioni i Bocconi është të “promovojë harmoninë midis shkollës dhe jetës”.

Sot, Bocconi është një universitet kërkimor me pozitë ndërkombëtare në biznes, financë, ekonomi, shkencë të të dhënave, shkenca politike, rrezik kibernetik dhe ligj. Projektet e saj kërkimore financohen nga institucionet kombëtare dhe mbikombëtare. Për shkak të të qenit një nyje kryesore në rrjetin evropian dhe global të universiteteve të biznesit dhe ekonomisë, Bocconi shkëmben fakultet dhe bashkëpunon në projekte të mëdha me universitete dhe shkolla biznesi evropiane dhe amerikane me të njëjtin mendim. Bocconi ka marrëdhënie të ngushta me korporatat e mëdha dhe agjencitë ndërkombëtare, si dhe me menaxherët dhe zyrtarët e tyre, dhe vazhdimisht ndërvepron me mjedisin e biznesit dhe ekonomik për të vlerësuar çështje të reja, për të zbatuar teknika të reja dhe për të filluar përpjekje të reja kërkimore. Universiteti Bocconi ka një shkollë universitare, një shkollë pasuniversitare, një shkollë juridike dhe një shkollë doktorature. SDA Bocconi School of Management, e themeluar në vitin 1971, kujdeset për edukimin e menaxhimit pas përvojës. Bocconi jep diploma Bachelor të Shkencave, Master i Shkencave dhe PhD në Menaxhim, Ekonomi, Drejtësi dhe disiplina të tjera. Ai gjithashtu ofron një numër programesh pas përvojës dhe administron qindra kurse të avancuara për menaxherët dhe profesionistët në të gjitha sferat e menaxhimit privat dhe publik.

Në përputhje me idealet e themeluesve të saj, Bocconi kërkon të adresojë nevojat e kërkimit dhe edukimit të ekonomisë evropiane dhe globale, duke favorizuar përparimin kulturor, shkëmbimin ndërkombëtar dhe integrimin ekonomik. Bocconi e koncepton arsimin e lartë si një proces të vazhdueshëm që përfshin të gjithë jetën profesionale të një individi. Universiteti promovon përparimin ekonomik dhe vlerat qytetare, duke rrënjosur te Bocconians aftësi solide analitike dhe një theks të fortë mbi etikën, në mënyrë që ata të mund të kontribuojnë në inovacionin dhe zhvillimin e biznesit dhe shoqërisë evropiane.

Programet Kryesore
 • Finance
 • Accounting, Financial Management And Control
 • Marketing Management
 • Management
 • International Management
 • Economic And Social Sciences
 • Economics And Management For Arts, Culture And Communication
 • International Economics And Finance
 • International Economics And Management
 • World Bachelor In Business
 • International Politics And Government
 • Mathematical And Computing Sciences For Artificial Intelligence
 • Economics, Management And Computer Science
 • Economic And Social Sciences
 • Economics And Management For Arts, Culture And Communication
 • International Economics And Finance
 • International Economics And Management
 • MSc In Finance
 • MSc In Accounting, Financial Management And Control
 • MSc In Marketing Management
 • MSc In Management
 • MSc In International Management
 • MSc In Data Science And Business Analytics
 • MSc In Economics And Management Of Innovation And Technology
 • MSc In Economic And Social Sciences
 • MSc In Economics And Management Of Government And International Organizations
 • MSc In Cyber Risk Strategy And Governance
 • MSc In Economics And Management In Arts, Culture, Media And Entertainment
 • MSc In Politics And Policy Analysis

Bursa

Ofrohen bursa në bazë merite.

Informacione te pergjithshme


Studentë:
rreth 13 000 studentë nga vende të ndryshme
Kohëzgjatja e studimeve
Programet Bachelor: 3-4 vite
Programe Master: 1-2 vite
Stuktura e vitit akademik:
3 semestra, Vjeshtë, Pranverë, Verë.
Pranimi i studentëve të rinj
Shtator, Shkurt
Afati i aplikimeve : Medicine - 1 shkurt
Programe te tjera - Maj

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor
> Diploma e shkollës së mesme
> TOEFL 88/ IELTS 6.0
Kurset pas universitare
> Diploma Universitare
> TOEFL 88/ IELTS 6. 0 - 6.5

Akomodimi