Baylor University | Integral

Baylor University

Texas

Po

Po

Po

Po

Universiteti Baylor, i themeluar në 1845, është një universitet i lidhur me kishën. Ai siguron një program të fortë akademik në një mjedis të krishterë. Programet ofrohen përmes Kolegjit të Arteve dhe Shkencave; Shkolla Hankamer e Biznesit; Shkollat e Arsimit, Inxhinierisë dhe Shkencave Kompjuterike, Muzikës dhe Infermierisë. Ndodhet në qendër të shtetit. Klasat janë përgjithësisht të vogla (madhësia mesatare 35-40), dhe profesorët mbajnë orë të rregullta zyre. Ekziston një mundësi për zhvillimin e lidershipit. Kampusi i tij prej 432 hektarësh ndodhet në një zonë banimi të Waco. Universiteti operon gjithashtu një shkollë mjekësore në Dallas.

Programet Kryesore
 • Business, Accounting & Finance and Management
 • Accounting
 • Acting
 • Airline/Commercial/Professional Pilot and Flight Crew
 • American/United States Studies/Civilization
 • Ancient Near Eastern and Biblical Languages, Literatures, and Linguistics
 • Ancient/Classical Greek Language and Literature
 • Anthropology
 • Applied Mathematics, General
 • Arabic Language and Literature
 • Art History, Criticism and Conservation
 • Art Teacher Education
 • Art/Art Studies, General
 • Asian Studies/Civilization
 • Astronomy
 • Astrophysics
 • Aviation/Airway Management and Operations
 • Biochemistry
 • Bioinformatics
 • Biology Teacher Education
 • Biology/Biological Sciences, General
 • Business Administration and Management, General
 • Business Statistics
 • Business Teacher Education
 • Business/Commerce, General
 • Business/Managerial Economics
 • Chemistry Teacher Education
 • Chemistry, General
 • Classical, Ancient Mediterranean and Near Eastern Studies and Archaeology
 • Classics and Classical Languages, Literatures, and Linguistics, General
 • Clinical Laboratory Science/Medical Technology/Technologist
 • Communication Sciences and Disorders, General
 • Computer Science
 • Computer Teacher Education
 • Digital Communication and Media/Multimedia
 • Drama and Dramatics/Theatre Arts, General
 • Early Childhood Education and Teaching
 • Economics, General
 • Education, General
 • Education/Teaching of Individuals with Speech or Language Impairments
 • Electrical and Electronics Engineering
 • Elementary Education and Teaching
 • Engineering, General
 • English Language and Literature, General
 • English/Language Arts Teacher Education
 • Entrepreneurship/Entrepreneurial Studies
 • Environmental Health
 • Environmental Science
 • Environmental Studies
 • Exercise Physiology
 • Family and Consumer Sciences/Home Economics Teacher Education
 • Family and Consumer Sciences/Human Sciences, General
 • Fashion Merchandising
 • Fashion/Apparel Design
 • Finance, General
 • Financial Planning and Services
 • Fine/Studio Arts, General
 • Foreign Language Teacher Education
 • French Language and Literature
 • Geology/Earth Science, General
 • Geophysics and Seismology
 • German Language and Literature
 • Health and Physical Education/Fitness, General
 • Health/Medical Preparatory Programs, Other
 • History, General
 • Human Development and Family Studies, General
 • Human Nutrition
 • Humanities/Humanistic Studies
 • Information Technology
 • Insurance
 • Interior Design
 • International Business/Trade/Commerce
 • International Relations and Affairs
 • Journalism
 • Latin American Studies
 • Latin Language and Literature
 • Linguistics
 • Logistics, Materials, and Supply Chain Management
 • Management Information Systems, General
 • Marketing/Marketing Management, General
 • Mathematics Teacher Education
 • Mathematics, General
 • Mechanical Engineering
 • Music Pedagogy
 • Music Performance, General
 • Music Teacher Education
 • Music Theory and Composition
 • Music, General
 • Neuroscience
 • Philosophy
 • Physical Education Teaching and Coaching
 • Physics, General
 • Political Science and Government, General
 • Pre-Law Studies
 • Pre-Nursing Studies
 • Professional, Technical, Business, and Scientific Writing
 • Psychology, General
 • Public Administration
 • Public Health Education and Promotion
 • Reading Teacher Education
 • Registered Nursing/Registered Nurse
 • Religion/Religious Studies
 • Religious/Sacred Music
 • Russian Language and Literature
 • Sales, Distribution, and Marketing Operations, General
 • Science Teacher Education/General Science Teacher Education
 • Science Technologies/Technicians, General
 • Secondary Education and Teaching
 • Slavic Studies
 • Social Science Teacher Education
 • Social Studies Teacher Education
 • Social Work
 • Sociology
 • Spanish Language and Literature
 • Spanish Language Teacher Education
 • Special Education and Teaching, General
 • Speech Communication and Rhetoric
 • Statistics, General
 • Teacher Education and Professional Development, Specific Subject Areas, Other
 • Technical Theatre/Theatre Design and Technology
 • Writing, General

Bursa

Informacione te pergjithshme


Nr i studenteve:
19,300 studentë
Kohezgjatja e Studimeve :
Programe bachelor : 4 Vite
Programe Master : 1 -1.5 Vite
Viti akademik:
2-3 semestre
Fillimi i vitit akademik :
Gusht, Janar
Afatet e aplikimeve : 1 Mars/ 1 Nentor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
International Year One:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programe Bachelor :
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 79;
Programet Master:
> Diplomë e shkollës së lartë
> TOEFL iBT 80 > GRE ose GMAT

Akomodimi