Anglia Ruskin University – ARU | Integral

Anglia Ruskin University - ARU

Kembrixh, Chelmsford, Peterborough dhe Londër

Po

Po

Po

Po

Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University (ARU) është një universitet i lokalizuar në Anglinë Lindore. Origjina e saj nis me Shkollën e Artit të Kembrixhit, themeluar nga William John Beamont në 1858.  U titullua si një universitet në 1992 dhe u riemërua pas John Ruskin në 2005.

Anglia Ruskin ka 39,400 studentë me kampuse në Kembrixh, Chelmsford, Peterborough dhe Londër. Ajo ndan kampe të mëtejshme me College of West Anglia në King’s Lynn, Wisbech dhe Cambridge dhe ka partneritete me universitete në të gjithë botën duke përfshirë Berlinin, Budapestin, Trinidadin, Singaporin dhe Kuala Lumpur. Ka katër fakultete studimi në universitet: Fakulteti i Biznesit dhe Drejtësisë, Fakulteti i Arteve, Shkencat Humane dhe Sociale, Fakulteti i Shëndetit, Edukimi, Mjekësia & Kujdesi Social dhe Fakulteti i Shkencës dhe Inxhinierisë. Shkolla e Biznesit Ndërkombëtar Lord Ashcroft e Universitetit (LAIBS) në Cambridge dhe Chelmsford është një nga shkollat ​​më të mëdha të biznesit në Anglinë Lindore. Në 2019, Shkolla e Mjekësisë u hap zyrtarisht në kampusin e saj Chelmsford nga Princi Edward, Duka i Kentit. U emërua Universiteti Sipërmarrës i Vitit në Çmimet e Arsimit të Lartë 2014 Times. ARU fitoi Çmimin Duka i Jorkut për Sipërmarrjen Universitare në Lloyds Bank National Business Awards 2016.

 

Programet Kryesore
 • Accounting and Finance
 • Applied Computer Science
 • Architecture
 • Biological Sciences
 • Biomedical Science
 • Business Administration
 • Civil and Construction Engineering
 • Computer Science
 • Healthcare Management
 • Pharmaceutical Science
 • Accounting and Finance
 • Applied Computer Science
 • Architecture
 • Biological Sciences
 • Biomedical Science
 • Business Administration
 • Civil and Construction Engineering
 • Computer Science
 • Data and Analytical Science
 • Digital Marketing
 • Education
 • Global Public Health
 • Healthcare Management
 • Pharmaceutical Science
 • Social Work

Bursa

Ofrohen bursa në bazë merite!

Informacione te pergjithshme


Nr. i Studentëve
36,400 studentë në total
2,000 studentë ndërkombëtarë ​
Kohëzgjatja e studimeve
Programet bachelor: 3-4 vite
Programet master: 12 – 15 muaj
Viti akademik:
3 semestre
Fillimi i vitit shkollor:
Shtator
Janar
Afati i aplikimeve:
3 muaj para fillimit të vitit akademik

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor:
> Diplomë e shkollës se mesme mesatarja mbi 7
> IELTS UKVI 6.0 TOEFL 76 <
Programe masteri:
> Diplomë bachelor
> IELTS UKVI 6.5
> Regjistrimi të paktën 3 muaj para fillimit të vitit akademik

Akomodimi