American University in Bulgaria | Integral

American University in Bulgaria

Blagoevgrad, Sofia Bullgari

Sofia - 90 min

Jo

Po

Po

Universiteti Amerikan në Bullgari (ose AUBG) është një universitet privat i vendosur në Blagoevgrad, Bullgari. Themeluar në vitin 1991, sot AUBG ka rreth 1.000 studentë nga mbi 40.Afro 50% e studentëve janë ndërkombëtarë. AUBG është një drejtues arsimi për të shtatin vit radhazi sipas botimit kombëtar të rangut të vitit 2017. [5] Pesë programet e vlerësuara – Administrata e Biznesit (BUS), Gazetaria dhe Komunikimi Masiv (JMC), Ekonomia (ECO), Shkenca Politike dhe Marrëdhëniet Ndërkombëtare (POS), dhe Shkenca Kompjuterike (COS) – janë të gjitha të renditura, me Administrim Biznesi dhe Shkenca Politike dhe Marrëdhëniet Ndërkombëtare vlerësohen si më të mirat në Bullgari.

Pse AUBG?

 1. Diplomë e akredituar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Europës.
 2. Arsimimi i një cilësie të lartë sipas sistemit Amerikan.
 3. Mundësi burse.
 4. Mundësi shkëmbimi i një simestri në një kampus tjetër universitar.
 5. Më shumë se 40 klube studentore – muzik, sport, kërcim, etj.
 6. Më shumë se 4 000 studentë të sukseshëm në mbarë botën.
 7. Një kampus modern universitar në qytetin e Blagoevgrad

 

Programet Kryesore
  Programe bachelor
 • … Business Administration
 • … Computer Science
 • … Economics
 • … European Studies
 • … Journalism and Mass Communication
 • … Information Systems
 • … History and Civilizations
 • … Mathematics
 • … Political Science and International Relations
 • … Litearture (Secondary Major)
 • … Self-Designed Major (Secondary Major)
 • … Psychology (Secondary Major)*
 • Programe master
 • … Executive MBA
 • … > Anthropology
 • … > Computer Science
 • … > Economics
 • … > Entrepreneurship
 • … > European Studies
 • … > Film Studies
 • … > Fine Arts
 • … > Journalism and Mass Communication
 • … > Information Systems
 • … > Integrated Marketing Communication
 • … > History
 • … > Literature
 • … > Mathematics
 • … > Philosophy and Religion
 • … > Political Science and International
 • … > Psychology
 • … > Philosophy and Religion
 • … > Public Policy
 • … > Southeast European Studies

Bursa

Universiteti ofron bursa merite dhe ndihme financiare. Bursa perfitohet nepermejet nje aplikimi te vecante. Konsulentet e Integral ju ndihmojne per te bere aplikimin ne menyren e duhur.

Informacione te pergjithshme


Studentë:
550 studentë të huaj
1000 studentë në total prej 40 vende
Studentë në programet pasuniversitare:
Executive MBA - 23 gjithsej
Kohëzgjatja e studimeve:
4 vjet- Programe Bachelor
16 muaj- MBA ekzekutiv
Viti akademik:
2 semestra (programe universitare)
4 semestra - Executive MBA
Fillimi i vitit akademik:
BA - Shtator, Janar
Executive MBA - Janar
Afati i aplikimeve:
Bachelor:
1 Qeshor- programe universitare që fillojnë në Shtator
1 Nëntor - programe universitare që fillojnë në Janar
Executive MBA:
1 Nëntor

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programet bachelor:
> Diplomë e shkollës së mesme
> TOEFL iBT 80/ IELTS 6.5 / ESOL Cambridge / CPE≥ C ose CAE ≥ B
> Portfolio
> Intervistë
Programe master (Executive MBA):
> Diplomë e nivelit bachelor ose master
> Minimumi 2 vjet eksperiencë pune
> TOEFL IBT 80 pikë / IELTS 6.5 pikë /CPE - C

Akomodimi

Universiteti ofron akomodim ne kampus per te gjithe studentet e vete.