Sterjonel Dodi | Integral

Sterjonel Dodi

10.08.2017

Mbaj mend qe si sot nje vit me pare isha duke kerkuar per nje agjensi konsulence per te studiuar jashte Shqiperise. Pasi kontaktova disa zyra, perzgjodha Integral. Sot e kuptoj qe mora vendimin e duhur.
Integral jo vetem qe me ofroi informacione mbi kolegje te ndryshme, por edhe me ndihmoi ne pergatitjen e dokumenteve, lehtesimin e kontakteve e deri ne pergatitjen time akademike per IELTS. Pas shpalosjes se disa mundesive vendosa te studioja International Foundation Programme, nje program i ri, një vjeçar, i LSE-se qe pergatit studentet per universitetet me prestigjoze te Britanise. Ajo cka e bente kete program ndryshe nga shkollat shqiptare ishte vemendja maksimale e perqendruar ne klasa te vogla, zhvillimi i mendimit kritik si dhe prania e nje personi (Personal Tutor) i cili vezhgonte ecurine akademike gjate gjithe vitit. Per me teper ofronte ndihme ne aplikimin per universitete. Ishte ne teresi nje program sa sfidues aq edhe shperblyes. Per shembull, ne klasen time te gjithe morem me shume se dy oferta nga universitetet e Rusell Group.
Per mua ishte nje vit me te vertet i vecante, qe pervec rritjes sime akademike me ka falur edhe shume miqesi te forta qe shkojne pertej kufijve te Europes.