Shkolla verore dhe akademike në Lugano | Integral

Shkolla verore dhe akademike në Lugano

Mosha: 11–13 vjeç, 14–18 vjeç
Akomodimi: kampus
Studimi: 26 orë/javë – frëngjisht, аnglisht, italisht
Mberritja/Nisja: në varësi të kursit
Periudha: 25 qershor – 13 gusht
Grupet: deri në 12 nxënës

Në cmim përfshihet :

  • Akomodim në kampus
  • Orët e mësimit në varësi të kursit
  • Të treja vaktet (dreka e ngrohtë)
  • Test, materiale studimore dhe çertefikatë
  • Program argëtimi, sporte dhe ekskursione
  • Shërbimi i lavanderisë
  • Mbikqyrje e vazhdueshme e nxënësve
  • Telefon 24 /24 për çdo emergjencë
  • Sigurim shëndetësor dhe ndaj aksidenteve
  • Transferta në / nga aeroporti i Milanos në intervalin 08:00 - 17:00

Tarifat në CHF :

7,000 CHF për kampin 3 javor
8.500 CHF për kampin 4 javor

Shkolla dhe akomodimi

Ndërtesa kryesore e shkollës amerikane në Zvicër ndodhet në të famshmen Villa de Nobile. Akomodimi bëhet në konvikt, në dhoma me 2-4 shtretër me tualet në çdo kat, ose në mini-studio në dy kate, ku në një dhomë akomodohen 3 nxënës. Gjuha kryesore e komunikimit është anglishtja.

Kurse

Studentët gjatë qëndrimit të tyre zgjedhin një modul për të studiuar.

Moduli i gjuhës (11–13 vjeç,14-18 vjeç) – Kursi përfshin anglisht, frëngjisht, italisht për fillestarë (11-13 vjeç) dhe italishte intensive për 14 -18
vjeç. Mësimi zhvillohet çdo ditë nga 4 orë në mëngjes.

Arkitekturë dhe dizajn – (14 – 18 vjeç, 25 qershor – 21 korrik **) Në këtë modul do të studiohet arkitektura klasike e shekullit të 19-të, skicimi, modelimi dhe punët paraqiten në Festivalin e Arteve Verore në javën e fundit të kursit. Organizohen ekskursione tematike në Basel, Chapel Ronsham dhe Muzeun Vitra Design në Gjermani. Kursi zhvillohet në një studio të veçantë dhe drejtohet nga profesionistë me përvojë.

Shkrim akademik (14 – 18 vjeç, 25 qershor – 21 korrik ) Studentët do të përmirësojnë stilin e tyre të shkrimit akademik duke krijuar artikuj kritikë, ese, etj. Ata bëjnë kërkime dhe përgatisin një portofol me punimet e tyre. Nxënësit duhet të kenë nivel të avancuar të gjuhës.

Kuzhinë italiane (14 – 18 vjeç, 24 korrik – 13 gusht) Studentët mësojnë si të përgatisin ushqim autentik italian. Ata zgjedhin produkte nga tregu italian, vizitojnë fabrikat e djathit dhe mishit, mësojnë se si të kombinojnë erëza të ndryshme dhe natyrisht mësojnë receta të reja për t’i provuar në shtëpi.

Përgatitje për IB (14 – 18 vjeç, 24 korrik – 13 gusht) Në këtë program do të studiohen tre nga komponentët kryesorë të programit IB: Teoria e njohurive, Ese e zgjeruar dhe CAS (Kreativitet, Veprim, Shërbim). Do të mësoni teknika për të qenë efektiv gjatë programit, të vendosni qëllime realiste dhe të organizoni kohën tuaj me të tjerët.

Lean Startup Masterclass (14 – 18 vjeç, 25 qershor – 21 korrik ) Programi është dizenjuar për studentë që duan të kenë biznesin e tyre. Lektorët me përvojë tregojnë se si të përdorni dhe implementoni teknologjitë e reja, dhe si të vini në jetë idetë tuaja.

Modë dhe dizajn (14 – 18 vjeç, 24 korrik – 13 gusht) Nëpërmjet këtij kursi do të futeni në botën magjike dhe misterioze të modës, dizajnit dhe tekstilit. Studiohet: marketing, etiketim, ndikimi psikologjik i ngjyrave, zhvillimi i tendencave të modës etj. Studentët bëhen pjesë e të gjithë procesit krijues – nga krijimi i idesë, realizimit i saj, proçesi prodhues e deri në prezantimin e produktit përfundimtar. Programi përfshin vizita në fabrikat e tekstilit në Como dhe shtëpi të famshme të modës në Milano.

Мuzikë (11 –13 vjeç, 14-18 vjeç) Programi përfshin këndim, performancë, vallëzimin dhe përmirësimin e nivelit gjuhësor. Përveç kësaj, do të studiohen performanca skenike, pantonimia, shkrim skenari dhe moderim.

Fotografi digjitale (11–13 vjeç,14–18 vjeç) Fotografë me përvojë do t’ju mësojnë bazat e fotografisë digjitale, do t’ju tregojnë se si të fotografoni
dhe do t’ju mësojnë programin e redaktimit të fotove. Fokusi i programit është zhvillimi i aftësive teknike, xhirimi i objekteve arkitekturore dhe peizazheve. Kamera ofrohet nga shkolla.

Kampi ditor (11 –13 vjeç) (14 – 18 vjeç) Shkolla ofron kampet ditore pa akomodim. Kampi është njësoj me kampin me akomodim, ofrohen
të njëjtat programe dhe aktivitete. Në drekë zakonisht shërbehen sanduiçë.

Futboll me ekipin e të rinjve „Milan”(11–13 vjeç) (14 – 18 vjeç) Ky program është një mundësi unike stërvitjeje me klubin e futbollit të Milanit nën drejtimin e trajnerëve profesionistë. Stërvitja bëhet tre herë në javë nga një orë e gjysëm. Nxënësit do të vizitojnë stadiumin e Milanit.

Basketboll me ekipin e të rinjve Armani (11-13 vjeç) (14-18 vjeç) Stërvitja do të bëhet me trajnerët e ekipit Olimpik Rinor, Armani” në Milano, ku secili nxënës do të marrë pjesë në një ekip sportiv. Stërvitja do të zhvillohet 2 herë në javë nga një orë e gjysëm.

Akademia e Tenisit (11-13 vjeç) Stërvitja do të zhvillohet në grupe me 20 nxënës nga instruktorë të çertifikuar. Kursi është 2 herë në javë nga një orë e gjysëm. Studentët do të pajisen me çantë, një bluzë, pantallona të shkurtra dhe çorape. Raketat duhet të sillen nga shtëpia.

Akademia e golfit(11-13 vjeç) Për të qenë pjesë e këtij kursi kërkohet një rekomandim, ose një kartë anëtarësimi nga një klub golfi . Qëllimi është të përfshihen në kurs lojtarë me përvojë në këtë lojë. Stërvitja bëhet 3 herë në javë në grupe me nga 8 nxënës. Nxënësit do të përdorin një fushë golfi pranë shkollës. Nësenxënësit nuk i sjellin vetë pajisjet e golfi t (këpucë dhe shkopinj), do t’ua mundësojë shkolla.

Crossfit (14-18 vjeç) Ky është një program intensiv i stërvitjes për gjimnastikë, kalanetikë, ngritje peshe, etj.

Sport dhe ekskursione

Baza shkollore përfshin: pishinë dhe sallë sportive për gjimnastikë, basketboll, futboll, badminton, tenis, volejboll, studio artizanale, teatër, etj. Në fundjavë organizohen ekskursione në Firence, Romë, Venecia, etj.

Kurse 11-13 vjec (Middle School Program) 3 javë 4 javë
Boarding student Summer porgram 7000 CHF 8500 CHF
Musical 7000 CHF 8500 CHF
Digital photography 7000 CHF 8500 CHF
Day student – 7 days 4200 CHF 5100 CHF
Kurse sipas kërkeses 3 javë 4 javë
AC Milan Junior Soccer Camp 530 CHF 630 CHF
Armani Junior Basketball Club 390 CHF 460 CHF
Golf Club 350 CHF 500 CHF
Tennis Club 550 CHF 650 CHF
Kurse 14-18 vjec (Summer Program) 3 javë 4 javë
Boarding student 7000 CHF 8500 CHF
Day student – 7 days 4200 CHF 5100 CHF
Kurse sipas kërkeses 3 javë 4 javë
AC Milan Junior Soccer Camp 530 CHF 630 CHF
Armani Junior Basketball Club 390 CHF 460 CHF
Crossfit 160 CHF 190 CHF