Millfield School | Integral

Millfield School

Mosha: 12-17 vjeç Akomodimi: Kampus Studimi: 20 ose 30 orë / javë Mberritja/Nisja: e diel- e diel Periudha: 7 korrik - 18 gusht Kohezgjatja: 2-6 javë Grupet: maksimumi 12 nxënës

 • Akomodim në kampus
 • Përfshihen të trija vaktet ( dreka e ngrohtë)
 • 20 ose 30 orë në javë dhe aktivitete sportive në varësi të kursit të zgjedhur
 • Test për caktimin e nivelit të njohurive
 • Materiale studimi dhe çertifi katë për mbarimin e kursit
 • 1 ekskursion një ditor/javë
 • 1 ekskursion gjysëm ditor/ javë
 • Mbikqyrje e përhershme e nxënësve
 • Shërbimi i lavanderisë ofrohet 2 herë në javë
 • Akses në internet
 • Sigurim shëndetësor
 • Telefon 24/24 orë në rast urgjence

Tarifat në pound Britanik:

2 javë 3 javë 4 javë 6 javë
Grupi 1* 2885£ 4135£ 5205£ 7530£
Kurset e tjera 2725£ 3895£ 4885£ 7050£

Shkolla

Shkolla Millfi eld ndodhet në jug perëndim të Anglisë, pranë qyteteve historike Glastonburry dhe Bath. Themeluar më 1935, Millfield është një nga shkollat më prestigjoze në Britaninë e Madhe. Ajo është e pajisur me një bazë të madhe sportive dhe
ngjason me një qytet të vogel olimpik. Shkolla ka kampuse moderne dhe shumë hapësira të gjelbërta, liqene, kopshte, ndërtesa të mahnitshme, sallën e teatrit Meyer dhe një sallë koncertesh.

Kurse

Përgatitje për gjimnazin në Britaninë e Madhe (15-17 vjeç)
Kursi zhvillohet çdo javë në mëngjes, dhe përfshin 20 orë të Anglishtes së përgjithshme dhe 10 orë shtesë të Anglishtes akademike.
Përgatitje për Cambridge examination PET, FCE dhe CAE (8-29 korrik)
Programi përgatitor përfshin disa orë në gjuhën Angleze dhe fokusohet në pjesët e provimitdhe përgatitjen për dhënien e tij me sukses.
Përgatitje akademike për 12-14 vjeç (çdo javë)
Programi përfshin përgatitje intensive prej 30 orë në javë dhe vlen për ata persona që dëshirojnë të studiojnë në Britaninë e Madhe. Programi rekomandohet për nxënësit me një nivel të ulët të gjuhës angleze dhe fokusohet në kulturë dhe aftësitë
e komunikimit
Anglisht dhe sport / art (12-17 vjeç)

Kursi përfshin 20 orë të gjuhës Angleze në javë, që zhvillohen gjatë mëngjesit dhe 2 orë stërvitje gjatë pasdites, sipas dëshirës. Çdo javë, nxënësit mund të zgjedhin një sport të ndryshëm: Hipizëm, Futboll, Golf, Modë, Arte plastike, Hockey, Basketball, Badminton, Squash, Kërcim, Tretratlon, Shah, Tenis, Not, Atletikë, Ari i kuzhinës, Skermë, Musical, Akademi Rroku, Akademi Filmi, Rugby, Arte marciale të përziera.

Ekskursione, sporte dhe kohë e lirë

Të mërkurave zhvillohen ekskursione një ditore në Oxford, Wells, Bath, Bristol, qytete turistike bregdetare, muzeun e shkencave ose në park lojrash. Të shtunave mund të vizitohen qytetet Glastonburry, Bath, shpellat Wookey Hole si dhe organizohen shëtitje me varkë.
Ekskursione shtesë – Kundrejt një pagese ofrohen edhe ekskursione dy ditore në Londër dhe Oxfor dhe vizitë në parkun
e argëtimit në Alton. Pagesa përfshin dy netë akomodimi, të tre vaktet dhe tarifat e hyrjes në vendet turistike. Nisja bëhet të premten pasdite dhe kthimi të dielën në darkë. Nxënësit do të jenë të shoqëruar nga stafi i shkollës gjatë gjithë ekskursionit.
13-15 korrik – Cultural London. Përfshin vizitë në lagjen West End, muze dhe ekspozita.
20-22 korrik – Sightseeing London. Përfshin vizita në destinacione të ndryshme turistike dhe vende me rëndësi historike, në këtë mënyrë nxënësit mund të admirojnë disa nga pasuritë kulturore të Britanisë së Madhe. Gjithashtu studentët do të mund të vizitojnë edhe të famshmin London Eye.
27-29 korrik – Shopping në Londër. Është një mundësi mjaft e mirë për të bërë shopping, pasi organizohen vizita në disa nga qendrat tregtare më të famshme të Londrës.
4-5 gusht – Weekend në Oxford. Përfshin vizita në kampuset e Universitetit Oxford dhe në destinacione të tjera turistike. Gjithashtu nxënësit do të kenë mundësinë të shetisin me varkë mbi lumin Thames.