Berlin – Munchen – Frankfurt | Integral

Berlin - Munchen - Frankfurt

Mosha: 17+
Akomodimi: familje pritëse / hotel për të rinj / apartament
Studimi: 20,24 ose 28 orë të gjuhës gjermane dhe 20 orë Test DaF/ javë
Mberritja/Nisja: e diel – e shtunë
Periudha: gjatë gjithë vitit
Kohezgjatja:
Grupet: maksimumi 15 nxënës
Niveli minimal: A1 – C2
Niveli minimal për testin DAF: C1

Në cmim përfshihet :

  • Akomodim në familje pritëse / hotel për të rinj / apartament
  • Mëngjesi ( jo për akomodimin në apartament)
  • Kurse në varësi të programit
  • 2 aktivitete në javë (nuk përfshihen biletat e hyrjeve)
  • Test dhe çertifi katë për përfundimin e kursit
  • Akses në pajisjet e shkollës
  • Konsultim për aplikimet në universitete
  • Internet Wi-Fi dhe LAN
  • Telefon 24/24 për çdo emergjencë

Tarifat në CHF :

Kurse

Kurs i përgjithshëm – Moduli përfshin 20 orë mësimi në javë, të cilat zhvillohen gjatë mëngjesit ose pasdites, në varësi të nivelit të gjuhës. Kursi i gjuhës përfshin përgatitje praktike siç janë: gramatika, fj alori, leximi, gjermanishtja e folur dhe fonetika.
Kurs standart – Kursit të përgjithshëm do t’i shtohen edhe dy orë të tjera mësimi 2 herë në javë, të cilat fokusohen në tema aktuale si: politika, kultura dhe shkenca.
Kurs intensiv – Moduli përfshin 28 orë mësimore në javë. 8 orët shtesë do të zhvillohen në 4 pasdite, nga 2 orë në ditë dhe studentët do të punojnë edhe me ushtrime gramatikore shtesë.
Gjermanishte biznesi – Moduli përfshin 20 orë studimi në javë dhe është një kombinim ndërmjet gjermanishtes së përgjithshme dhe gjuhës teknike të biznesit. Programi përfshin përdorimin e materialeve moderne dhe multimediale. Për tu regjistruar në këtë kurs kërkohet një nivel minimal i gjuhës A2.
Kurs Test DaF – Shkolla shërben si qendër zyrtare e vlerësimit të testit DaF, i cili vlen për pranim në universitetet gjermane. Kohëzgjatja e kursit është 4 javë dhe përfshin 20 orë në javë përgatitje të specializuar për provimin përfundimtar. Do të zhvillohen teste të shumta provë që ndihmojnë nxënësit të familjarizohen me formatin dhe kërkesat e provimit. Niveli minimal i kërkuar i gjuhës është C1. Testi për përcaktimin e nivelit të gjuhës bëhet përpara regjistrimit në zyrat e Integralit. Datat për dhënien e provimit janë: 20 shkurt; 26 prill; 23 maj, 19 korrik; 20 shtator dhe 13 nëntor.

Munchen 17+

Shkolla në Mynih është themeluar në vitin 1977 dhe ndodhet në zonën e famshme të këmbësorëve Karlsplatz, e njohur si rruga tregtare me e madhe e qytetit. Godina 2 katëshe e shkollës përfshin 11 klasa, 1 qendër moderne multimediale të pajisur me kompjutera, bibliotekë, internet kafe, sallë të përbashkët me disitributor pijesh freskuese dhe një verandë të bollshme me tavolina ping pongu dhe WiFi.

Ekskursione, sport dhe kohë e lirë në Mynih

Programi kulturor është mjaft i pasur dhe përfshin vizita në objekte të ndryshme turistike, si Muzeu i Arteve Moderne, Parku Anglez, klubi i famshëmfutbollistik Bayern Munchen etj. Gjithashtu, organizohen ekskursione të shumta në Alpet Bavareze, lumenjtë Chiemsee, liqenet Amersee dhe Starnberger, qytetet Augsburg, Regensburg dhe Salzburg, si dhe në kështjellën Neuschwanstein.

Frankfurt 17+

Shkolla ndodhet në qarkun Sachsenhausen, në afërsi të lumit Main, ku ndodhen edhe shumë muze të famshëm. Shkolla ndodhet pranë stacionit të metrosë, përballë Sudbahnhof. Ajo ka klasa moderne, salla për përgatitje individuale të pajisura
me sistem audio-video, sallë multimediale të pajisur me kompjutera, internet kafe dhe Wi-Fi.

Ekskursione, sport dhe kohë e lirë në Frankfurt

Frankfurti ofron mundësi të shumta argëtimi, programe të pasura kulturore si dhe festivale e ekspozita ndërkombëtare, mes të cilave mund të veçojmë: Sallonin e Makinave, Panairin e Librit, etj. Organizohen ekskursione në shtëpinë e poetit të famshëm Goethe, Operën Alte, fabrikat Opel, diskoteka, etj. Kundrejt një pagese shtesë ofrohen ekskursione gjysëm ditore në Aschaffenburg, Darmstadt, Mainz dhe Wiesbaden, si dhe ekskursione një ditore në Wurzburg, brigjet e lumit Rhein dhe Heidelberg.

Berlin 17+

Shkolla është themeluar në vitin 1990 dhe ndodhet në një rrugë të qetë pranë qendrës historike të Berlinit- Mitte, vetëm 15 minuta me këmbë larg nga simboli Berlinez “Porta e Brandenburgut”. Stacioni më i afërt i metrosë është Oranienburger
Strasse. Shkolla është një ndërtesë moderne dy katëshe, e pajisur me 15 klasa të mëdha, sallë të përbashkët, verandë të madhe të mbuluar, bibliotekë me pajisje audio-video për përgatitje individuale, sallë multimediale me kompjutera, internet kafe dhe akses në rrjetin Wi-Fi.

Ekskursione, sport dhe kohë e lirë në Berlin

Në programin e kohës së lire përfshihen: Turi i Berlinit – vizitë në Qendrën Kulturore Alternative Tacheles, teatrin Friedrichstadt- Palast, ndërtesën Reichstag dhe Postdam Platz. Kundrejt një pagese shtesë ofrohen ekskursione në Postdam për të vizituar Sansouci dhe New Palais, qytetin e vjetër dhe kështjellën Cecilienhof, në të cilën më 1945 është zhvilluar e famshmja “Konferenca e Postdamit” etj.

Akomodimi 

Studentët e moshës nën 18 vjeç akomodohen në familje pritëse ose në hotelin e caktuar për të rinj.

Familje pritëse: Familjet pritëse ndodhen në zona të ndryshme të qyteteve. Shkollat janë larg 50 minuta me transport
publik. Dhomat janë individuale dhe mëngjesi është i përfshirë. Kundrejt një pagese shtesë mund të prenotohet edhe një vakt shtesë.

Hotel për të rinj (18+): Nxënësit e moshave mbi 18 vjeç mund të akomodohen në hotel për të rinjtë.

Dhomë individuale në apartament (18+): Nxënësit mund të akomodohen në dhoma individuale, që mund të jenë pjesë e një garsoniere ose apartamenti dhe të ndajnë kuzhinën dhe tualetin me një familje/ pronar shtëpie/ shok apartamenti të grupmoshave dhe kombësive të ndryshme, të cilët mund të mos jenë të regjistruar në një kurs gjuhësh.

Youth Hotel A&O: Hoteli ndodhet 10 minuta larg shkollës me transport publik dhe 10 vetëm minuta larg qendrës së qytetit. Stacioni i më i afërt i metrosë është Hauptbahnhof (Stacioni qëndror). Dhomat janë individuale, të pajisura me televizor dhe tualet. Mëngjesi është i përfshirë në çmim. Hoteli ka recepsion nonstop, dhe kundrejt një pagese shtesë ofron akses në rrjetin Wi-Fi. Mund të akomodohen studentë të moshës nën 18 vjeç.

Apartament, dhomë teke (18+): Apartamentet janë rreth 20 m². Ofrohen peshqirë, çarçafë, enë kuzhine, frigorifer, mikrovalë, lavatriçe etj. Distanca me shkollën është 30 minuta me transport publik. Për çmimet dhe kushtet e rezervimit kontaktoni një përfaqësues të Integralit.

Tarifat në Euro:

Apartament 2 javë 3 javë 4 javë Javë shtesë
20 ore/javë 720€ 1070€ 1420€ 350€
24 orë/javë 800€ 1180€ 1560€ 380€
28 orë/javë 920€ 1370€ 1820€ 450€
Gjermanishte biznesi 2340€ 3510€ 4680€ 1170€
Testi DaF 1280€
Hotel per te rinj** 2 javë 3 javë 4 javë Javë shtesë
20 ore/javë 960€ 1430€ 1900€ 470€
24 orë/javë 1040€ 1540€ 2040€ 500€
28 orë/javë 1160€ 1730€ 2300€ 570€
Gjermanishte biznesi 2340€ 3870€ 5160€ 1290€
Testi DaF 1760€