Shkolla verore Bad Schussenried | Integral

Shkolla verore Bad Schussenried

Mosha: 10 - 13 vjeç - 25 orë/javë
Mosha: 14 - 17 vjeç - 30 orë/javë
Akomodimi:  kampus
Mberritja/Nisja: e diel - e shtunë
Periudha: 12 Qershor - 20 Gusht
Kohezgjatja: minimumi 2 javë
Grupet: maksimumi 10 nxënës
Niveli minimal: A1-C2

Në cmim përfshihet :

 • Akomodim në kampus
 • Të treja vaktet (dreka e ngrohtë)
 • 25 ose 30 orë studimi te gjuhës gjermane në javë
 • Test, materiale studimi, çertifi katë vlerësimi për mbarimin e kursit
 • 1 ekskursion ditor çdo javë me përjashtim të javës së parë
 • 1 ekskursion gjysmë ditor çdo javë
 • Aktivitete sportive dhe zbavitjeje çdo ditë
 • Disko dhe barbeque një herë në javë
 • Akses në pajisjet e shkollës dhe në internet
 • Mbikqyrje të përhershme të nxënësve
 • Telefon 24/ 24 për çdo rast urgjence
 • Transferim nga/deri në aeroportin e Zurich

Tarifat në CHF :

12 Qershor – 20 Gusht 2023

Moshat: 10-13 vjec dhe 14 – 17 vjeç.

Bad Schussenried është një qytet manastir historik me 8,500 banorë që ndodhet në zonën kodrinore të bukur, idilike midis liqenit të Konstancës dhe lumenjve Danub dhe Iller.

Shkolla është e vendosur në një kompleks modern midis një parku të bukur dhe një zone të gjerë rekreacioni në natyrë. Studentët mund të ecin në qendër të qytetit Bad Schussenried në rreth pesë minuta. Bad Schussenried mund të arrihet lehtësisht dhe në mënyrë të sigurt nga aeroporti i Mynihut dhe aeroporti i Zyrihut.

Akomodimi: Studentët qëndrojnë në dhoma dyshe. Të gjitha dhomat kanë banjën e tyre Brenda ne dhome, si dhe një ballkon. Shkolla kujdeset qe femijet te cilet rrine bashke ne dhome te kene një nivel të krahasueshëm të gjuhës gjermane dhe janë të moshës së njëjtë, por flasin gjuhë të ndryshme amtare. Në këtë mënyrë i inkurajojmë ata të flasin dhe të praktikojnë gjermanisht me njëri-tjetrin jashtë klasës. Djemtë dhe vajzat akomodohen veçmas.

Ushqimi: Shërbehen tre vakte në ditë (mëngjes, drekë dhe darkë) në dhomën e ngrënies së shkollës. Stafi I kuzhinës ofron një dietë të larmishme dhe të shëndetshme dhe gatuan të gjitha vaktet të freskëta çdo ditë. Një shportë frutash është në dispozicion gjatë gjithë ditës.

Shërbimi i lavanderisë ofrohet çdo ditë për të gjithë studentët pa pagesë për larjen e tyre personale. Carcafet e krevatit dhe peshqirët ndërrohen rregullisht.

Kurset:  Për fëmijët e grupmoshës 10-13 vjeç ofrohet kursi intensiv 25 ore mesimore ne jave. Për adoleshentët e grupmoshës 14-17 vjeç ofrohet kursi intensiv 30 ore mesimore ne jave.Të gjitha kurset ofrohen si një paketë e plotë duke përfshirë akomodimin, ushqimin e plotë, aktivitetet ditore dhe ekskursionet.

Koha e lire: Bad Schussenried ka shumë ambiente sportive për atletët e rinj. Përveç një sallë të madhe sportive, shkolla përmban një pishinë të madhe të brendshme me sauna dhe një mur ngjitjeje, si dhe fusha tenisi pranë. Jashtë ka lëndina, fusha sportive, një liqen për not dhe biçikleta malore për xhiro nëpër mjediset e mrekullueshme.  Pavarësisht nga moti, studentët gjithmonë mund të argëtohen gjatë kohës së lirë. Disa shembuj të aktiviteteve të kohës së lirë: Basketboll, Artizanat, Volejboll plazhi, Bilardo, Futboll, Barbekju, Ngjitje, Piano, Biçikleta malore, Sauna, Not (pishinë e brendshme), Not (Liqen), Sallë sportive, Tenis (të brendshme), Futboll tavoline, Pingpong, Volejboll.

Ekskursione: Çdo të shtunë, anëtarët e stafit organizojnë dhe shoqërojnë ekskursione në destinacione tërheqëse. Çdo të mërkurë, studentët tanë do të kenë ekskursione gjysmëditore në pamjet dhe qytetet interesante Brenda rajonit. Ekskursionet dhe tarifat e hyrjes janë përfshirë në tarifën e kursit.

Tarifat:

2 jave 3 jave 4 jave Jave shtese
2920€ 4200€ 5480€ 1280 €