Endërroni të studioni në Evropë? Hollanda, e vendosur në zemër të saj dhe me një mjedis të larmishëm e të gjallë ,tërheq çdo vit studentë nga e gjithë bota. Hollanda është e njohur globalisht për lidhjet e saj të ngushta me biznesin ndërkombëtar dhe me tradita të forta tregtare të dukshme gjatë gjithë historisë së saj. Vendi i zbuluesve dhe sipërmarrësve , ajo u bë shtëpia e shumë shkencëtarëve të njohur dhe fitues të çmimit Nobel dhe ka qenë gjithmonë një lider progresiv në Europë .  

Hollanda është vendi i 17-të me zhvillimin ekonomik më të madh në botë. Disa nga bizneset multinacionale më të medha në botë si Philips, Heineken, KLM, Shell, ING dhe Unilever, janë hollandezë. Hollanda është një lider botëror në shumë fusha që përfshijnë bujqësinë, menaxhimin e ujit, artin dhe dizajnin, logjistikën dhe energjitikën. Sipas 2016 Global Peace, Hollanda është një nga vendet me siguri më të lartë në botë , si edhe ndër 10 vendet më të mira për të jetuar. Ajo pozicionohet në zemër të Europes dhe ofron mundësine për të aksesuar edhe vende të tjera shumë pranë saj si Paris, Londër, Berlin.

Universitetet hollandeze mund të jenë një pikënisje për turne studimi dhe programe shkëmbimi në vende të tjera evropiane. Hollanda njihet për mësimdhënien cilësore në Anglisht, qasjen praktike në arsimin e lartë dhe tarifat shkollore të përballueshme. Gjithashtu ajo eshte nje vend qe mirepret cdo vit student nga 160 vende te ndryshme te botes. 1 nder 10 studentë në Hollandë është student nderkombëtar. Aktualisht në Hollandë studiojnë mbi 90 000 studentë ndërkombetarë.  


Arsyet pse duhet ti besoni Integral-it:  

  • Ne kemi numrin më të lartë të studentëve të pranuar në universitetet Hollandeze
  • Ne i njohim shumë mirë universitetet hollandeze dhe konsulentët tanë i kanë vizituar ato gjatë vitit të shkuar
  • Asistence gjatë gjithë procesit të aplikimit dhe pranimit
  • Vlerësimi me prioritet i aplikimit tuaj nga universitetet partnere me IntegralLista e universiteteve ku mund të aplikoni me INTEGRAL

Tilburg University

Vendodhja : Tilburg

Bursa : Deri në 4.000 €

Programet : Global Law , Business , Economics , Psychology 

Saxion – University of Applied Sciences

Vendodhja : Deventer, Enschede, Apeldoorn  

Bursa : Deri në 5.000 €

Programet : Computer Sciences , Electrical & Electronic Engineering, International Business

The Hague – University of Applied Sciences

Vendodhja : Hagë  

Bursa : Deri në 5.000 €

Programet:International & European Law, Industrial Design Engineering, International Business

Fontys – University of Applied Sciences

Vendodhja : Eindhoven  

Bursa : Deri në 5.000 €

Programet : Mechanical Engineering, Mecatronics, Software Engineering & Business Informatics

HAN – University of Applied Sciences

Vendodhja : Arhnem, Nijmegen

Bursa : Deri në 5.000 € 

Programet : Life Sciences, Automotive Engineering, Chemistry, International Business  

Radboud University

Vendodhja : Nijmegen

Programet : Economics & Business, Molecuar Life Sciences, Computer Sciences


Rotterdam – University of Applied Sciences

Vendodhja : Rotterdam  

Programet :International Business and Supply Chain Management, International Business and Management


Aplikoni tani në Universitetet Hollandeze

Afati i aplikimit për disa nga programet është 15 Janar 2020! Apliko Tani ! 

Arsyet përse studentët preferojnë kaq shumë të studiojnë në Hollandë

  • Universitetet ofrojnë programe në gjuhën angleze - Hollanda njihet si vendi i parë jo-anglisht folës , në të cilin universitetet filluan të hartojnë programe të studimit të arsimit të lartë në gjuhën angleze për të akomoduar studentë që vijnë nga jashtë.  
  • Diploma të njohura në mbarë botën - Hollanda ështe qendra e disa prej universiteteve me reputacion të lartë në mbarë boten . Hulumtimi shkencor i bërë në universitetet holandeze vlerësohet shumë në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar.  
  •  Sistemi inovativ i arsimit - Sistemi arsimor holandez është interaktiv dhe fokusohet në punën në grup, duke ndihmuar studentët të takohen me njëri-tjetrin. Gjatë studimeve të tyre në Holandë, studentët bëhen specialistë me mendje të hapur dhe me një perspektivë globale si dhe orientim ndërkombëtar.  
  •   Ambienti multikulturor - Studentët ndërkombëtarë nga e gjithë bota vijnë për të studiuar në Hollandë. Ai është një vend unik që nuk flet anglisht, por në të cilin 95% e banorëve flasin anglisht. Ky faktor e bën jetën, studimin dhe punën në Hollandë më të rehatshme dhe të këndshme për ata që vijnë nga jashtë.  
  • Tarifa studimore të përballueshme - Pagesat e shkollimit dhe shpenzimet e tjera për ata që vijnë për të studiuar në Holandë janë relativisht të ulëta në krahasim me vendet e tjera evropiane. Për studentët nga BE, pagesa vjetore e shkollimit për një program shkolle ose kurs në një universitet holandez fillon nga € 2,060. Kostoja e programeve të studimit për studentët jashtë BE-së mund të ndryshojë nga € 5,800 në € 20,000 në vit.  

Lista e universiteteve ku mund të aplikoni me INTEGRAL


© 2019 All rights reserved | INTEGRAL ALBANIA