Panairi Virtual - "Study in UK" 2 Dhjetor

Prestigji, tradita dhe mundësitë janë tre nga avantazhet kryesore të arsimit në Angli, e cila është një atraksion për mbi 485,000 studentë ndërkombëtarë që studiojnë në më shumë se 150 universitete dhe 50,000 programe.

Anglia është shtëpia e disa prej institucioneve arsimore më të njohura në botë - Universiteti i Oksfordit, Universiteti i Kembrixhit, UCL, King's College në Londër, ku çdo vit një numër studentësh shqiptarë zhvillojnë potencialin e tyre akademik.

UK është vendi i duhur për të zhvilluar karrierën tuaj alademike dhe perspektivën tuaj të biznesit në një qendër industriale globale me kompani të tilla si AstraZeneca, Unilever, Barclays, British Petroleum, Burberry, Vodafone.

Diploma prestigjioze e një universiteti britanik është hapi i parë në një karrierë të suksesshme në nivel global.

Më 2 dhjetor, ora 13:00 - 17:00 Integral Educational Programs organizon panairin virtual rreth Studimeve në Mbretërinë e Bashkuar. Mos e humbisni, panairi është vetëm një klikim larg!

Anglia është destinacioni më i preferuar nga studentët Shqiptarë për të studiuar jashtë vendit! Ja përse:

 • Mësimdhënie cilësore me traditë qindravjecare
 • Mbi 50,000 programe studimi në 25 fusha të ndryshme
 • Mbi 3,000 bursa
 • Mjedis unik multikulturor - 270,000 studentë të rinj cdo vit nga 160 vende të ndryshme
 • Programe të shkurtra në kohëzgjatje dhe tarifa të përballueshme
 • Mundësi për të punuar gjatë studimeve
 • Mundësi qëndrimi deri në 2 vjet mbas studimeve

*Pasi të regjistroheni, do tju vi një email verifikimi nga Brazen, platforma në të cilën do të zhvillohet panairi.

Regjistrohu në panair!

Pjesëmarrësit në panairin Virtual - "Study in UK"

University of Essex është themeluar me 1964 dhe në të studiojnë mbi 15 000 studentë nga 140 vende të ndryshme në botë, duke e berë atë universitetin më të kërkuar nga studentët ndërkombëtare në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti ka tre kampuse, Colchester, Southend dhe Lauton të cilat pozicionohen në zonat hisotrike të Essex. Programet që ofron grupohen ne tre fakultete: shkencat humane, shkencat shoqërore, shkenca mjekësore. Universiteti është vlerësuar me çmimin e artë për nivelin e lartë të mësimdhënies nga Teaching Excellence Framework 2017. Gjithashtu ai renditet në 25 universitetet më të mira për nivelin e studimeve kërkimore nga Good University Guide si edhe ndër 15 universitetet më të mira në Angli për kënaqësinë studentore (NSS 2017)

University of Northampton është një nga universitetet më të reja në Britaninë e Madhe, themeluar në vitin 2005. Si një universitet i ri, ai jep kontributin e vetë në shoqëri, duke shtuar vlerat e saj. Impakti që universiteti ka në shoqëri, e ka bërë atë të vlerësohet me shumë çmime në këtë fushë, duke i dhënë mundësinë studenteve për të patur edhe ata ndikimin e tyre. Universiteti i Northampton është universiteti i parë në Britaninë e Madhe i emëruar si Changemaker Campus në vitin 2012. Universiteti është vlerësuar si lider në përsosmërinë në mësimdhënie (Gold in the Teaching Excellence Framework (TEF) 2017) dhe sipërmarrjen sociale (Social Enterprise Gold Mark 2017).

Gjithashtu ai është vlerësuar për dy vite rradhazi me çmime kombëtare për punësimin e studentëve të diplomuar. Universiteti ndodhet në qytetin e Northampton, i cili ndodhet një orë larg Londrës dhe ka dy kampuse. Kampusi më i ri është inaguruar në vitin 2018, me një investim prej £340 million dhe ndodhet në qendër të qytetit. Lektorët e universitet  kanë lidhje të forta me industrinë për çdo fushë studimi  dhe angazhojnë studentët e tyre për të marrë pjesë në mjedise profesionale. Kjo u jep mundësi studentëve të fitojnë experiencë dhe krijonë kontakte përmes intershipeve dhe praktikave të paguara, si edhe projkteve vullnetare.

Skema Ndërkombëtare e Bursave të Universitetit të Northampton është një bursë e bazuar në merita që ofron deri në 30% ulje të tarifave të shkollimit për çdo vit të studimit tuaj (duke përjashtuar vitet e punësimit).

University of Southampton është një universitet me kërkime intensive dhe një anëtar themelues i Grupit Russell. I themeluar në 1862 si Institucioni Hartley, Universiteti i Southampton iu dha një statut mbretëror nga Mbretëresha Elizabeth II në 1952 në një nga aktet e saj të para zyrtare si monarke. Sot Universiteti ka pesë kampuse në Southampton, një në Winchester dhe një tjetër në Malajzi. Shtëpia e mbi 21,000 studentëve nga më shumë se 130 vende, krenohet për komunitetin e larmishëm, të gjallë dhe mikpritës. Mendimi inovativ dhe kërkimi pionier i këtij universiteti po sjell një ndikim në shkallë globale; duke gjetur zgjidhje për disa nga sfidat më të mëdha me të cilat po përballet planeti ynë.

Ky është vendi ku kërkimi i fibrave optike po krijon një internet më të shpejtë dhe më të zgjuar; ku sistemi imunitar po udhëheq luftën kundër kancerit; ku ekspertiza po trajton kërcënimin në rritje të rezistencës antimikrobike; dhe ku po sigurohen burimet për popullsinë në rritje të botës. Universiteti i Southampton ndihmon në mënyrë aktive kompanitë fillestare të studentëve dhe stafit përmes inkubatorëve të biznesit dhe Parkut Shkencor. Ky universitet ka zhvilluar lidhje të forta me partnerë të industrisë si Microsoft, IBM dhe Philips. Universiteti i Southampton është vendi i përsosur për të zbuluar se çfarë jeni në gjendje të bëni; nga kthimi i një ideje në realitet, tek gjetja e pasioneve të reja dhe zbulimi i profesionit tuaj të ardhshëm.

The University of West London (UWL) është një universitet karriere në Londrën perëndimore i cili ofron lidhje të shkëlqyera transporti, lehtësira të standardeve të industrisë, lidhje të jashtëzakonshme të industrisë dhe mundësi të shkëlqyera punësimi. UWL konsolidon gjithçka që Londra sjell në një mjedis vërtetë miqësor të komunitetit ku të gjithë vlerësohen, pranohen dhe mbështeten për të arritur në potencialin e tyre të vërtetë. Një program i vazhdueshëm i investimeve të konsiderueshme në objekte ka ndryshuar kampusin e kolegjit duke dhënë hapësira të reja të mëdha sociale dhe mësimore të pajisura me teknologjinë e fundit. Vitet e fundit, universiteti ka hapur Laboratorin e Inovacionit të Ushqimit në West London dhe Qendrën e Ndërmarrjeve Westmont për studentët dhe sipërmarrësit sipërmarrës në vendet e afërta.

Ofrohen bursa në bazë merite deri në 5000 GBP ulje të tarifës së shkollimit.

The University of the West of England Bristol është një universitet kërkimor publik në Bristol, Angli, e ka origjinën e tij në Shkollën e Navigimit të Merchant Venturers themeluar në 1595. Sot universiteti është një nga universitetet e rangut më të lartë në UK dhe ka më shumë se 30, 732 studentë. Rreth 4500 studentë ndërkombëtarë studiojnë në UWE. I njohur për përsosmërinë e tij kërkimore dhe ndikimin kërkimor, rankimi i UWE Bristol është i fortë dhe i qëndrueshëm në listën e universiteteve më të mira. Universiteti renditet ndër 25 institucionet më të mira të arsimit të lartë në Angli për perspektivat e tyre të karrierës.

Shifrat e fundit tregojnë se 96% e të sapodiplomuarve janë punësuar ose kanë ndjekur një program të mëtejshëm universitar, me 78% prej tyre në role profesionale. Universiteti ka një numër të madh kampusesh, në Bristol, kampusi Frenchay është kampusi kryesor dhe më i madhi me një komunitet të madh studentor që akomodon rreth 2000 studentë. Kampusi i qytetit përfshin Bower Ashton Studios, Spike Island, Arnolfini dhe Watershed. Universiteti ka lidhje të ngushta me ndërmarrjet kryesorë si CERN, Rolls Royce, NHS, Aardman Animation dhe BBC të cilët jo vetëm punësojnë studentë të sapodiplomuar, por gjithashtu ndihmojnë në zhvillimin e një kurrikule të rëndësishme për botën e përditshme të teknologjisë dhe biznesit.

University of Greenwich ka një traditë disa vjecare në dhënien e arsimit të lartë, që prej vitit 1890. Tre kampuset e universitetit në Londër dhe Kent përbëhen nga godina historike të cilat ofrojnë ambjente madhështore, si edhe pajisjet e teknologjisë së fundit. Kampusi më i madh ndodhet në qendër të Old Royal Naval College në Royal Greenwich, një Trashëgimi Botërore e UNESCO-s pranë brigjeve të  lumit Thames dhe pranë Greenwich Royal Park.  Kampusi i Avery Hill ndodhet në parkun e Eltham dhe Kampusi i Medway përbëhet nga ndërtesat me tulla të kuqe të Edwardian në zonen Chatham Maritime, Kent.

Studentët mund të zgjedhin nga mbi 400 programe  studimi me një gamë të gjerë degësh si Arkitekturë, Biznes, Informatikë, Kriminologji, Arsim, Inxhinieri, Shëndetësi, Arte dhe Shkenca Liberale, Ligj, Media ,Arte Kreative dhe Shkenca, Psikologji etj.  Shumica e programeve janë të akredituara nga institucione si Engineering Accreditation Board, British Computer Society, Institution of Engineering and Technology, si edhe shumë institucione te tjera.

Universiteti i Greenwich renditet ndër shkollat më të mira në Britaninë e Madhe.

University of Westminster është një nga universitet publike britanike, i fokusuar në kërkimet shkecore, me kampuse në Londër. I themeluar në 1838 si Institucioni Politeknik Mbretëror, universiteti është një nga institucionet më të vjetra të arsimit të lartë, si edhe instiucioni i parë politeknik në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti i Westminster ka katër kampuse: tre në qendër te Londrës dhe një në zonën veriperëndimore të Londrës.

Westminster krenohet me historikun e tij të gjatë në bashkëpunimin ndërkombëtar. Universiteti është renditur nga Times Higher Education si një nga universitetet më ndërkombëtare në botë ,  për ‘Outlook Ndërkombëtar’ si  edhe për përqindjen e studentëve ndërkombëtarë. Aktualisht në të studiojnë më shumë se 19,000 studentë nga 169 kombësi të ndryshme në programet universitare, pasuniversitare dhe profesionale.

Westminster ofron programe studimi shumë tërheqëse të bazuara në praktikë, vlerësuar dhe akredituar në nivel ndërkombëtar. 

City, University of London është një universitet kryesor global i bazuar në zemrën e një prej qyteteve më të gjallë në botë. City, University of London është i përkushtuar ndaj përsosmërisë akademike dhe i përqendruar në biznes dhe profesione.

Për mbi 125 vjet, City ka përdorur arsimin, kërkimin dhe ndërmarrjen për të transformuar jetën e studentëve të tij, komunitetit dhe botës. Është anëtar i Universitetit të Londrës që nga viti 2016 dhe është vlerësuar me medalje argjendi në Kornizën e Ekselencës Mësimore 2017.

Universiteti është i ndarë në pesë shkolla akademike:

 • Shkolla e Arteve dhe Shkencave Sociale
 • Shkolla e Biznesit (më parë Cass)
 • Shkolla e Shkencave të Shëndetit
 • Shkolla Juridike e Qytetit
 • Shkolla e Matematikës, Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë

City, University of London ofron të gjitha përfitimet që studentët presin nga një universitet në Londër, lidhje të forta me biznesin dhe industrinë për zhvillimin e karrierës, një komunitet gjithëpërfshirës dhe të ndryshëm nga e gjithë bota, dhe mundësi të pakonkurueshme për sport, kulturë dhe argëtim.

Brunel University London u themelua në 1966, misioni i këtij universiteti ështe ndërthurja e rigorozitetit akademik me qasje praktike, sipërmarrëse dhe vizionare.

Universiteti ofron një gamë të gjerë programesh, shumë janë të akredituar nga institucione profesionale, të cilat njihen nga punëdhënësit dhe mund të ofrojnë anëtarësim në arsimin e lartë.

Brunel University London është një universitet publik kërkimor i vendosur në zonën Uxbridge të Londrës, Angli. Uxbridge është një zone më kompakte dhe më pak e zhurmshme se Londra qendrore – e cila është vetëm 45 minuta larg. Sallat akademike ofrojnë ambiente me infrastrukturë cilësore dhe ndodhen të gjitha në kampus, që do të thotë se ju nuk jeni kurrë më shumë se 10 minuta larg mjediseve arsimore, sociale dhe sportive.

Brunel ka një sërë paketash të bursave dhe punon në partneritet me disa organizata dhe organe të bursave duke përfshirë Chevening, Bursat e Komonuelthit dhe Santander Mobility Awards.

University of the Arts London (UAL) renditet i dyti në botë për Art dhe Dizajn sipas Renditjes Botërore të Universiteteve QS 2021®, për të tretin vit radhazi. Është universiteti më i madh i specializuar i artit dhe dizajnit në Evropë, me mbi 19,000 studentë nga më shumë se 130 vende. Themeluar në vitin 2004, UAL bashkon gjashtë kolegje me famë të artit, dizajnit, modës dhe medias, të cilat u themeluan në shekullin e 19-të dhe në fillim të shekullit të 20-të:

 • Camberwell College of Arts
 • Central Saint Martins
 • Chelsea College of Arts
 • London College of Communication
 • London College of Fashion
 • Wimbledon College of Arts

The University for the Creative Arts (UCA) ka një mjedis akademik tepër miqësor dhe mbështetës dhe vazhdon të ofrojë një edukim frymëzues për të gjithë studentët. Universiteti është i bazuar në pesë kampuse në të gjithë Anglinë Juglindore, në Canterbury, Epsom, Maidstone dhe Rochester.

UCA u emërua universiteti kreativ i specializuar më i lartë në të tre tabelat kryesore të ligës në Mbretërinë e Bashkuar dhe Shkolla e Biznesit për Artet Kreative renditet nr.7 në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar për Biznes, Menaxhim dhe Marketing (Guardian Guide 2021). Universiteti gjithashtu është vlerësuar me Artë në Kornizën e Ekselencës Mësimdhënëse.

Reputacioni krijues i Universitetit për Artet Kreative është krijuar për më shumë se 150 vjet dhe 6,500 studentë të regjistruar aktualisht nga mbi 70 vende të ndryshme studiojnë një shumëllojshmëri të gjerë programesh në nivel universitar dhe pasuniversitar.


Me ndihmën tonë, studentët tanë zgjedhin të studiojnë në universitetet e mëposhtme në UK:
(Ne ofrojmë ndihmë për aplikim në çdo universitet në UK, përfshirë Skocinë)

 • University of Northampton
 • University of Essex
 • University of Greenwich London
 • University of Westminster
 • Anglia Ruskin University
 • Brunel University, London
 • City, University of London
 • Imperial College, London
 • King's College London
 • London School of Economics and Political Science
 • Lancaster University
 • University of Bath
 • Warwick University
 • BIMM British and Irish Modern Music Institute

 • De Montfort University
 • Goldsmiths, University of London
 • London South Bank University
 • Middlesex University
 • Solent University, Southampton
 • University of East London
 • University of Leicester
 • University of Wolverhampton
 • Oxford Brookes University
 • University of Aberdeen
 • University of Glasgow
 • University of Southampton
 • University of Sunderland
 • ​Northumbria University Newcastle

Arsyet përse duhet të studioni në Mbretërinë e Bashkuar!

 • Universitetet në Mbretërinë e Bashkuar ofrojnë një nga sistemet arsimore më të mira në botë, të vlerësuar ndërkombëtarisht
 • Mundësi zgjedhjeje në më shumë se 50 mijë programe studimore të ofruara nga universitete të ndryshme  
 • Mbretëria e Bashkuar është e pasur me një diversitet kulturor, me gjuhë dhe besime të ndryshme  
 • Universitetet ofrojnë qasje individuale dhe mbështetje maksimale ndaj studentëve ndërkombëtarë 
 • Studentët mbasi përfundojnë studimet bachelor kanë të drejtë të qëndrojnë dhe jetojnë për një periudhë 2 vjecare

Shpenzimet e shkollimit dhe të jetesës

Shuma e parave që do të të duhet për të mbuluar koston e jetesës varet nga vendi ku studion. Londra dhe qytetet e tjera të mëdha janë vendndodhje disi më të shtrenjta.

Sa shkon kostoja totale për një student ndërkombëtar?

Tarifat e shkollimit për studimet universitare dhe master në UK variojnë nga 17,000 në 22,000 £, por mesatarisht rreth 20,000 £ në vit.

Sa kushton një vizë studentore në MB?

Një vizë studentore kushton 348 £.

*Për më shumë informacion rreth dokumentave që ju nevojiten për të aplikuar për vizë studentore kontaktoni konsulentët e Integral


Kosto jetese:

 • Ushqimi - Përpiquni të kufizoheni në një buxhet prej afërsisht 25 deri 30 £ në javë për ushqime.
 • Telefoni – Kostoja telefonike shkon përafërsisht 5 £ në javë.
 • DSL / Internet - Shumica e shërbimeve të internetit kushtojnë 5 £ në javë.
 • Faturat - Nëse do të jetoni në një shtëpi apo apartament, do të duhet të përfshini shpenzimet e ujit, ngrohjes dhe energjisë elektrike në buxhetin tuaj – tarifë e cila mund të ndryshoj në varësi të sezonit të vitit.
 • Udhëtimi – Nëse do të jetoni larg universitetit, do të duhet të llogarisni edhe kostot e transportit, të cilat mund të fillojnë nga 10 £ në javë ose më shumë nëse jetoni në Londër.

Shembuj të kostos së jetesës në universite të ndryshme:

 • University of Liverpool - £ 5,500 to £ 7,000 në vit
 • Essex University - £ 5,700 to £ 7,500 në vit
 • University of Manchester - £ 8,100 në vit
 • Oxford University - £ 9,750 në vit
 • University of London - përafërsisht £ 210 në javë
 • Bursat

Arsimi i lartë jashtë vendit ka koston e vetë financiare. Por për fat të mirë, pjesa më e madhe e institucioneve arsimore në UK ofrojnë bursa. Arsyeja përse këto institucione ofrojnë ndihma të tilla financiare është për të rekrutuar sa më shumë studentë të talentuar nga e gjithë bota.

Bursa të vecanta shkollimi në UK për studentët ndërkombëtarë

 • Bursat Chevening – Është bursë e dhënë nga qeveria britanike për studentët ndërkombëtarë me kohë të pjesshme me potencial drejtues, në mënyrë që ata të mund të përfundojnë studimet e tyre master në universitete të akredituara në UK.
 • Bursat Marshall - Bursë për studentët me arritje të larta nga SHBA.
 • Bursa Commonwealth - Bursa Britanike të ofruara nga anëtarët e qeverisë për qytetarët e vendeve të tjera të Komonuelthit.

 • Viza

Studentët nga Shqipëria që dëshirojnë të studiojnë në UK paraprakisht duhet të marrin një vizë të përshtatshme studentore në mënyrë që të ndjekin studimet.

Study in UK!
Integral

Arsyet pse duhet ti besoni Integral Educational Programs:  

 • Ne kemi numrin më të lartë të studentëve të pranuar në universitetet Britanike
 • Ne i njohim shumë mirë universitetet Britanike dhe konsulentët tanë i kanë vizituar ato gjatë vitit të shkuar
 • Asistence gjatë gjithë procesit të aplikimit dhe pranimit
 • Vlerësimi me prioritet i aplikimit tuaj nga universitetet partnere me Integral
 • Asistencë në gjetjen e një akomodimi etj.


© 2021 All rights reserved | INTEGRAL ALBANIA