Eventi Virtual - "Study in UK" 24 Nëntor

Prestigji, tradita dhe mundësitë janë tre nga avantazhet kryesore të arsimit në Angli, e cila është një atraksion për mbi 485,000 studentë ndërkombëtarë që studiojnë në më shumë se 150 universitete dhe 50,000 programe.

Anglia është shtëpia e disa prej institucioneve arsimore më të njohura në botë - Universiteti i Oksfordit, Universiteti i Kembrixhit, UCL, King's College në Londër, ku çdo vit një numër studentësh shqiptarë zhvillojnë potencialin e tyre akademik.

Mbretëria e Bashkuar është vendi i duhur për të zhvilluar karrierën tuaj akademike dhe perspektivën tuaj të biznesit në një qendër industriale globale me kompani: si AstraZeneca, Unilever, Barclays, British Petroleum, Burberry, Vodafone.

Diploma prestigjioze e një universiteti britanik është hapi i parë për një karrierë të suksesshme në nivel global.

Më 24 Nëntor, ora 14:00 - 17:00 Integral Educational Programs organizon eventin virtual rreth Studimeve në Mbretërinë e Bashkuar. Mos e humbisni, eventi është vetëm një klikim larg!

Anglia është destinacioni më i preferuar nga studentët shqiptarë për të studiuar jashtë vendit! Ja përse:

 • Mësimdhënie cilësore me traditë qindravjeçare
 • Mbi 50,000 programe studimi në 25 fusha të ndryshme
 • Mbi 3,000 bursa
 • Mjedis unik multikulturor - 270,000 studentë të rinj çdo vit nga 160 vende të ndryshme
 • Programe të shkurtra në kohëzgjatje dhe tarifa të përballueshme
 • Mundësi për të punuar gjatë studimeve
 • Mundësi qëndrimi deri në 2 vjet mbas studimeve

*Pasi të regjistroheni, do t'ju vi një email verifikimi nga Brazen, platforma në të cilën do të zhvillohet panairi.

REGJISTROHU KËTU

Pjesëmarrësit në eventin Virtual - "Study in UK"

University of Greenwich ka një traditë disa vjecare në dhënien e arsimit të lartë, që prej vitit 1890. Tre kampuset e universitetit në Londër dhe Kent përbëhen nga godina historike të cilat ofrojnë ambjente madhështore, si edhe pajisjet e teknologjisë së fundit. Kampusi më i madh ndodhet në qendër të Old Royal Naval College në Royal Greenwich, një Trashëgimi Botërore e UNESCO-s pranë brigjeve të  lumit Thames dhe pranë Greenwich Royal Park.  Kampusi i Avery Hill ndodhet në parkun e Eltham dhe Kampusi i Medway përbëhet nga ndërtesat me tulla të kuqe të Edwardian në zonen Chatham Maritime, Kent.

Studentët mund të zgjedhin nga mbi 400 programe  studimi me një gamë të gjerë degësh si Arkitekturë, Biznes, Informatikë, Kriminologji, Arsim, Inxhinieri, Shëndetësi, Arte dhe Shkenca Liberale, Ligj, Media ,Arte Kreative dhe Shkenca, Psikologji etj.  Shumica e programeve janë të akredituara nga institucione si Engineering Accreditation Board, British Computer Society, Institution of Engineering and Technology, si edhe shumë institucione te tjera.

Universiteti i Greenwich renditet ndër shkollat më të mira në Britaninë e Madhe.

City, University of London është një universitet kryesor global i bazuar në zemrën e një prej qyteteve më të gjallë në botë. City, University of London është i përkushtuar ndaj përsosmërisë akademike dhe i përqendruar në biznes dhe profesione.

Për mbi 125 vjet, City ka përdorur arsimin, kërkimin dhe ndërmarrjen për të transformuar jetën e studentëve të tij, komunitetit dhe botës. Është anëtar i Universitetit të Londrës që nga viti 2016 dhe është vlerësuar me medalje argjendi në Kornizën e Ekselencës Mësimore 2017.

Universiteti është i ndarë në pesë shkolla akademike:

 • Shkolla e Arteve dhe Shkencave Sociale
 • Shkolla e Biznesit (më parë Cass)
 • Shkolla e Shkencave të Shëndetit
 • Shkolla Juridike e Qytetit
 • Shkolla e Matematikës, Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë

City, University of London ofron të gjitha përfitimet që studentët presin nga një universitet në Londër, lidhje të forta me biznesin dhe industrinë për zhvillimin e karrierës, një komunitet gjithëpërfshirës dhe të ndryshëm nga e gjithë bota, dhe mundësi të pakonkurueshme për sport, kulturë dhe argëtim.

Brunel University London u themelua në 1966, misioni i këtij universiteti ështe ndërthurja e rigorozitetit akademik me qasje praktike, sipërmarrëse dhe vizionare.

Universiteti ofron një gamë të gjerë programesh, shumë janë të akredituar nga institucione profesionale, të cilat njihen nga punëdhënësit dhe mund të ofrojnë anëtarësim në arsimin e lartë.

Brunel University London është një universitet publik kërkimor i vendosur në zonën Uxbridge të Londrës, Angli. Uxbridge është një zone më kompakte dhe më pak e zhurmshme se Londra qendrore – e cila është vetëm 45 minuta larg. Sallat akademike ofrojnë ambiente me infrastrukturë cilësore dhe ndodhen të gjitha në kampus, që do të thotë se ju nuk jeni kurrë më shumë se 10 minuta larg mjediseve arsimore, sociale dhe sportive.

Brunel ka një sërë paketash të bursave dhe punon në partneritet me disa organizata dhe organe të bursave duke përfshirë Chevening, Bursat e Komonuelthit dhe Santander Mobility Awards.

University of the Arts London (UAL) renditet i dyti në botë për Art dhe Dizajn sipas Renditjes Botërore të Universiteteve QS 2021®, për të tretin vit radhazi. Është universiteti më i madh i specializuar i artit dhe dizajnit në Evropë, me mbi 19,000 studentë nga më shumë se 130 vende. Themeluar në vitin 2004, UAL bashkon gjashtë kolegje me famë të artit, dizajnit, modës dhe medias, të cilat u themeluan në shekullin e 19-të dhe në fillim të shekullit të 20-të:

 • Camberwell College of Arts
 • Chelsea College of Arts
 • London College of Communication
 • London College of Fashion
 • Wimbledon College of Arts

Me ndihmën tonë, studentët mund të zgjedhin të studiojnë në universitetet e mëposhtme në UK:
(Ne ofrojmë ndihmë për aplikim në çdo universitet në UK, përfshirë Skocinë)

 • University of Northampton
 • University of Essex
 • University of Greenwich London
 • University of Westminster
 • Anglia Ruskin University
 • Brunel University, London
 • City, University of London
 • Imperial College, London
 • King's College London
 • London School of Economics and Political Science
 • Lancaster University
 • University of Bath
 • Warwick University
 • BIMM British and Irish Modern Music Institute

 • De Montfort University
 • Goldsmiths, University of London
 • London South Bank University
 • Middlesex University
 • Solent University, Southampton
 • University of East London
 • University of Leicester
 • University of Wolverhampton
 • Oxford Brookes University
 • University of Aberdeen
 • University of Glasgow
 • University of Southampton
 • University of Sunderland
 • ​Northumbria University Newcastle

Arsyet përse duhet të studioni në Mbretërinë e Bashkuar!

 • Universitetet në Mbretërinë e Bashkuar ofrojnë një nga sistemet arsimore më të mira në botë, të vlerësuar ndërkombëtarisht
 • Mundësi zgjedhjeje midis 50 mijë programeve studimore të ofruara nga universitete të ndryshme  
 • Mbretëria e Bashkuar është e pasur me një diversitet kulturor, me gjuhë dhe besime të ndryshme  
 • Universitetet ofrojnë qasje individuale dhe mbështetje maksimale ndaj studentëve ndërkombëtarë 
 • Studentët mbasi përfundojnë studimet kanë të drejtë të qëndrojnë dhe jetojnë për një periudhë 2 vjecare

Shpenzimet e shkollimit dhe të jetesës

Shuma e parave që do të të duhet për të mbuluar koston e jetesës varet nga vendi ku studion. Londra dhe qytetet e tjera të mëdha janë vendndodhje disi më të shtrenjta.

Sa shkon kostoja totale për një student ndërkombëtar?

Tarifat e shkollimit për studimet universitare dhe master në UK variojnë nga 17,000 në 22,000 £, por mesatarisht rreth 20,000 £ në vit.

Sa kushton një vizë studentore në MB?

Një vizë studentore kushton 348 £.

*Për më shumë informacion rreth dokumentave që ju nevojiten për të aplikuar për vizë studentore kontaktoni konsulentët e Integral


Kosto jetese:

 • Ushqimi - Përpiquni të kufizoheni në një buxhet prej afërsisht 25 deri 30 £ në javë për ushqime.
 • Telefoni – Kostoja telefonike shkon përafërsisht 5 £ në javë.
 • DSL / Internet - Shumica e shërbimeve të internetit kushtojnë 5 £ në javë.
 • Faturat - Nëse do të jetoni në një shtëpi apo apartament, do të duhet të përfshini shpenzimet e ujit, ngrohjes dhe energjisë elektrike në buxhetin tuaj – tarifë e cila mund të ndryshoj në varësi të sezonit të vitit.
 • Udhëtimi – Nëse do të jetoni larg universitetit, do të duhet të llogarisni edhe kostot e transportit, të cilat mund të fillojnë nga 10 £ në javë ose më shumë nëse jetoni në Londër.

Shembuj të kostos së jetesës në universite të ndryshme:

 • University of Liverpool - £ 5,500 to £ 7,000 në vit
 • Essex University - £ 5,700 to £ 7,500 në vit
 • University of Manchester - £ 8,100 në vit
 • Oxford University - £ 9,750 në vit
 • University of London - përafërsisht £ 210 në javë
 • Bursat

Arsimi i lartë jashtë vendit ka koston e vetë financiare. Por për fat të mirë, pjesa më e madhe e institucioneve arsimore në UK ofrojnë bursa. Arsyeja përse këto institucione ofrojnë ndihma të tilla financiare është për të rekrutuar sa më shumë studentë të talentuar nga e gjithë bota.

Bursa të vecanta shkollimi në UK për studentët ndërkombëtarë

 • Bursat Chevening – Është bursë e dhënë nga qeveria britanike për studentët ndërkombëtarë me kohë të pjesshme me potencial drejtues, në mënyrë që ata të mund të përfundojnë studimet e tyre master në universitete të akredituara në UK.
 • Bursat Marshall - Bursë për studentët me arritje të larta nga SHBA.
 • Bursa Commonwealth - Bursa Britanike të ofruara nga anëtarët e qeverisë për qytetarët e vendeve të tjera të Komonuelthit.

 • Viza

Studentët nga Shqipëria që dëshirojnë të studiojnë në UK paraprakisht duhet të marrin një vizë të përshtatshme studentore në mënyrë që të ndjekin studimet.

Study in UK!
Integral

Arsyet pse duhet ti besoni Integral Educational Programs:  

 • Ne kemi numrin më të lartë të studentëve të pranuar në universitetet Britanike
 • Ne i njohim shumë mirë universitetet Britanike dhe konsulentët tanë i kanë vizituar ato gjatë vitit të shkuar
 • Asistence gjatë gjithë procesit të aplikimit dhe pranimit
 • Vlerësimi me prioritet i aplikimit tuaj nga universitetet partnere me Integral
 • Asistencë në gjetjen e një akomodimi etj.


© 2022 All rights reserved | INTEGRAL ALBANIA