Ëndrra juaj për të studiuar në Amerikë fillon këtu!

Eventi Virtual - "Study in USA" 10 Nëntor, ora: 14:00 - 17:00

Eventi virtual “Study in USA” është një mundësi unike për të mësuar më shumë rreth arsimit të lartë në Shtetet e Bashkuara dhe për të biseduar me përfaqësues të institucioneve amerikane, të cilët do t'ju ofrojnë më shumë informacion në lidhje me programet, kërkesat e regjistrimit dhe procesin e aplikimit. Në këtë event ju gjithashtu do të jeni në gjendje të bisedoni me konsulentët e Integral dhe të informoheni më shumë rreth hapave për të studiuar në Amerikë.

Amerika është një nga destinacionet më të preferuara nga studentët Shqiptarë për të studiuar jashtë vendit! Ja përse:

  • Shtatë nga dhjetë universitetet kryesore në botë ndodhen në USA
  • Kompanitë globale të teknologjisë si Google, Apple, Amazon, Tesla e kanë bazën këtu
  • Shtetet e Bashkuara kanë shumë për t'i ofruar çdo ëndërrimtari, sipërmarrësi, artisti, udhëtari.
  • Eksploroni qytete të mëdha, muzikën dhe kinemanë Amerikane, natyrën e mahnitshme, kuzhina ndërkombëtare dhe shumë më tepër.
  • Mjedis unik multikulturor

*Pasi të regjistroheni, do t'ju vij një email verifikimi nga Brazen, platforma në të cilën do të zhvillohet panairi.

REGJISTROHU KËTU!

Pjesëmarrësit në eventin Virtual - "Study in USA"


• # 1 në SHBA për Inovacion
• # 1 në SHBA dhe # 2 në botë për ndikimin global në kërkime -Times Higher Education
• Universiteti numër 1 publik në SHBA i zgjedhur nga studentët ndërkombëtarë - Raporti i Institutit të Arsimit Ndërkombëtar të Dyerve të Hapura
• Top 10 në botë për lidhjet punëdhënës - studentë QS World University Rankings
• Ndër shkollat më të mira pasuniversitare në USA sipas World Reports 2023
• Top 10 për studentët ndërkombëtarë
• Universiteti i studiuesve të Elitës për 10 vite radhazi
• Një lider në arsimin universitar - The Princeton Review

•Pace ofron një edukim transformues për studentët e tij - akademikisht, profesionalisht dhe socio-ekonomikisht.
•I renditur në top 9% të kolegjeve private në SHBA që ofrojnë kthimin më të mirë të investimit për shkollim
•Vlerësuar #1 në vend nga US News & World Report, për programin e ligjit mjedisor
•Pace kombinon përfitimet dhe burimet e një universiteti të madh me vëmendjen dhe fokusin e personalizuar të lidhur me një kolegj të vogël
•Pace është renditur në vendin e 234 nga 443 Universitete Kombëtare

•Ofron diplomë e dyfishtë në inxhinieri me Columbia University

•I renditur mes 140 universiteteve më të mira në SHBA – US News 2022

•Universiteti #3 më i mirë në qytetin e Bostonit - Times Higher Education College Rankings 2021
•Kolegji #6 më i preferuar i vajzave në SHBA - College Choice 2020

•Insitucioni i 40 me përvojat më të mira të të mësuarit në SHBA - QS World University Rankings: USA 2021

•Mundësi burse e rinovueshme 50%

•I renditur në tOP 25 universitetet publike në SHBA (U.S. News & World Report, 2022)
•Universitet kërkimor i nivelit 1
•"Public Ivy" (Greenes' Guides list, 2001)
•Bursa të bazuara në merita deri në 15,000 dollarë

•Universiteti numër 1 më i rekomanduar Wall Street Journal and Times Higher Education)
•Diploma #1 më e mirë e administrimit të shërbimeve shëndetësore në SHBA (besthealthdegrees.com, 2021)
•98% e studentëve ose punësohen ose ndjekin një program pasuniversitar 6 muaj nga diplomimi
•Ofrohen 400 bursa çdo vit për studentët e ardhur

•I renditur si universiteti i 127-ta në SHBA
•I renditur i #5 në SHBA për programin Game Design

(Përmbledhje e karrierës së animacionit, 2021)
•Ka mbi 300 programe universitare dhe pasuniversitare
•94% e studentëve të rinj fitojnë bursë

•Universiteti numër 1 për programet në Shëndetësi
•285,000 ALUMNI në mbarë botën
•Bursa dhe grante prej 100 milion dollarësh të ofruara çdo vit
•Raporti 12:1 student/fakultet
•Motoja e Universitetit të Long Island është Urbi et Orbi – “Për qytetin dhe botën”

•Universiteti numër 1 për programet në Shëndetësi
•20,683 Studentë, 18,055 bachelor dhe master
•1000+ studentë ndërkombëtarë nga 74 vende.
•4 në 5 studentë përfitojnë bursë

•I renditur si universiteti i 84 nga 958

Niveli i punësimit të të diplomuarve 97%


FAKTE RRETH ARMERIKËS SI DESTINACION ARSIMOR!

1. Arsimi
Me një nga sistemet më të mira arsimore në botë, Shtetet e Bashkuara janë shtëpia e më shumë se 5000 kolegjeve dhe universiteteve. Trajnimi në të ashtuquajturat community college zgjat dy vjet dhe pas diplomimit mundësohet kalimi në dy vitet e fundit të studimeve bazë në universitet. Ndër avantazhet e kolegjit janë tarifat më të përballueshme, klasat e vogla, vëmendja personale dhe fleksibiliteti në regjistrim. Përveç kësaj, të gjitha institucionet e arsimit të lartë në Shtetet e Bashkuara ofrojnë një mundësi unike për të zgjedhur një drejtim në një fazë të mëvonshme të studimit, si dhe lirinë për të kombinuar lëndë nga fusha të ndryshme.

2. Shkollimi dhe financimi
Tarifat në kolegjet shtetërore fillojnë nga 15,000 dollarë. Shkollimi për vitin akademik është mesatarisht 27,000 dollarë dhe shkon deri në 56,700 dollarë për universitetet e Ivy League. Aplikantët për diploma prestigjioze master në Shtetet e Bashkuara këshillohen të parashikojnë midis 60,000 dhe 80,000 dollarë. Studentët kanë mundësi të aplikojnë për bursa të bazuara në ekselencë, arritje të larta, parim konkurrues, si dhe bursa sportive për sportistë të shquar.

3. Jeta dhe akomodimi
Një përfitim i vlefshëm është se akomodimi në kampus është i garantuar për studentët ndërkombëtarë dhe shpesh përfshihet ushqimi. Shuma mesatare për të mbuluar këto kosto është 11,000 dollarë. Përveç kësaj, shpenzimet personale, transporti, materialet e studimit, etj. kërkojnë 4000-6000 dollarë, në varësi të vendndodhjes së shkollës.

4. Viza studentore
Kërkohet një vizë studentore në SHBA për çdo kandidat të pranuar në universitet. Rekomandohet që të aplikoni të paktën 2 muaj përpara fillimit të vitit shkollor. Është e rëndësishme të paraqisni një dokument mbi disponueshmërinë e burimeve të mjaftueshme financiare për të mbuluar taksat dhe shpenzimet e jetesës për vitin e parë.


5 Pyetjet më të zakonshme rreth Amerikës nga studentët!

1. Kur është afati i fundit për aplikim?
Ekzistojnë dy forma aplikimi - i hershëm dhe standard. Regjistrimi i hershëm është deri më 1 nëntor dhe është tipik për disa universitete të Ivy League. Afati për aplikim standard përcaktohet nga çdo universitet dhe zgjat nga janari deri në maj.

2. A ka bursa?
Kandidatët mund të marrin bursa për studimet e tyre në Shtetet e Bashkuara direkt nga universiteti ose nga shteti. Bursa të plota u jepen kandidatëve të shquar me arritje ndërkombëtare në shkencë ose sport.

3. Çfarë është një community college?
Community College është një institucion arsimor dyvjeçar që ofron mundësinë për të studiuar dy vitet e para të diplomimit me një çmim më të volitshëm. Në fund të vitit të dytë, studenti merr një diplomë të njohur si diplomë specialisti. Avantazhi i një kolegji publik është se studentët mund të kursejnë para duke ndjekur programin në kolegj për dy vjet dhe më pas duke u transferuar në një universitet katërvjeçar për të fituar gjithashtu një diplomë universitare.

4. A është provimi i SAT i detyrueshëm për Shtetet e Bashkuara?
Kërkesa standarde për universitetet më të mira amerikane është që kandidatët të kalojnë provimin SAT dhe ta kalojnë atë kur aplikojnë. Sivjet, për shkak të pandemisë, në shumicën prej tyre është hequr kushti për dhënien e provimit të detyruar.

5. A është formati i letrës së motivimit ndryshe nga ai i zakonshmi?
Kandidatët për universitetet amerikane kanë mundësinë të zgjedhin dhe të shkruajnë për një temë specifike ose të paraqesin arritjet, cilësitë dhe motivimin e tyre për të aplikuar në institucionin e dëshiruar.


REGJISTROHU KËTU!
Integral

Arsyet pse duhet ti besoni Integral Educational Programs:  

  • Ne kemi numrin më të lartë të studentëve të pranuar në universitetet Amerikane
  • Ne i njohim shumë mirë universitetet Amerikane dhe konsulentët tanë i kanë vizituar ato gjatë vitit të shkuar
  • Asistencë gjatë gjithë procesit të aplikimit dhe pranimit
  • Vlerësimi me prioritet i aplikimit tuaj nga universitetet partnere me Integral
  • Asistencë në gjetjen e një akomodimi etj.


© 2022 All rights reserved | INTEGRAL ALBANIA