Eventi Virtual

"STUDY & WORK IN CANADA"

15 Dhjetor, Ora 14:00 - 17:00

Regjistrohu këtu


Kanadaja është bërë një nga destinacionet kryesore për studentët ndërkombëtarë. Ajo është renditur si një nga dhjetë vendet më të mira për të studiuar në botë për më shumë se njëzet vjet, dhe krenohet me një sistem arsimor të renditur ndër më të mirët.


Kanadaja është një opsion gjithnjë e më popullor për studentët që kërkojnë një alternativë më pak të kushtueshme për të studiuar ndërkombëtarisht sesa mund të gjejnë në SHBA. Universitetet kanadeze tani po ofrojnë programe po aq prestigjioze si ato në SHBA, shpesh me një kosto më të përballueshme. Për këtë arsye në datë 15 Dhjetor Integral organizon eventin virtual rreth studimeve në Kanada.

Bishop’s University

I themeluar në 1843, Bishop’s University është një institucion publik i arsimit të lartë i vendosur në mjedisin rural të qytetit të vogël të Sherbrooke (gama e popullsisë prej 50,000-249,999 banorë), Quebec. I njohur zyrtarisht nga Ministère de l’Éducation et de l’Enseignement supérieur, Québec (Ministria e Arsimit dhe Arsimit të Lartë e Quebec), Bishop’s University (BU) është një shkollë e vogël (gama e regjistrimit të njëanshëm: 2,000-2,999 studentë kanadezë) me arsim të lartë institucioni. Bishop’s University (BU) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, si diploma para-bachelor (p.sh. certifikata, diploma, bashkëpunëtor ose fondacion), diploma bachelor, diploma master në disa fusha studimi.

Programet kryesore:

 • Business Administration
 • Business Economics
 • Chemistry
 • Computer Science
 • Criminology
 • Economics
 • English
 • Entrepreneurship
 • Finance
 • Health
 • Mathematics
 • Neuroscience – Psychology
 • Philosophy
 • Pre-Medicine
 • Psychology
 • Sociology

University Canada West

Themeluar në vitin 2004, University Canada West është një institucion novator biznesi dhe teknologjie i vendosur në zemër të Vankuverit plot jetë. Programet e studimit ofrohen në dy kampuse në qendër të Vankuverit si dhe online gjithashtu. Ofrimi i kurseve online sjell fleksibilitet në arsim, duke u lejuar atyre që nuk kanë pasur mundësi, të fitojnë kualifikime të ndryshme. University Canada West është një institucion i fokusuar në karrierë që ka përparësi aftësinë e punësimit dhe gatishmërisë për karrierë të studentëve tanë për të trajtuar kërkesat e tregut të sotëm konkurrues. Studentët tanë të talentuar vijnë nga e gjithë bota. Studentët e UCW MBA karakterizohen nga njohuritë e tyre të thella disiplinore në të paktën një fushë (IT, Marketing, HR, Accounting, Leadership, Business Analytics, etj) dhe një kuptim i sistemeve që janë të përbërë nga komponentë të ndërlidhur të njerëzve, teknologjisë dhe shërbimeve.


Programet kryesore:

 • Bachelor of Commerce
 • Bachelor of Arts in Business Communication
 • Associate of Arts
 • Master of business administration

Fraser International College (FIC)

Fraser International College (FIC) është i vendosur në kampusin Burnaby të Universitetit Simon Fraser(SFU), në Kolumbinë Britanike, Kanada. FIC bën të mundur që studentët nga e gjithë bota të arrijnë potencialin dhe qëllimet e tyre duke ofruar arsim me cilësi të lartë. Letra e kombinuar e ofertës nga FIC & SFU komplimenton programet dhe kurset e dorëzuara në SFU. Programet tona janë projektuar për të mbështetur studentët me një shteg të drejtpërdrejtë në SFU vitin e dytë. Instruktorët e kualifikuar të FIC sigurojnë që studentët të kenë përgatitjen më të mirë për kërkesat e arsimit të lartë në Kanada. Çdo fushë programi ofron klasa të vogla, kurse të ndryshme dhe mundësi vullnetare. Të gjitha të kombinuara, maksimizojnë mundësitë e të mësuarit, rritjen e kreativitetit dhe pasionin e studentit. Simon Fraser University dhe Fraser International College njihet për programet novatore, fokusin në përsosmërinë akademike, dhe renditet si një nga universitetet më të mira të Kanadasë. Kjo do të thotë se ju do të mësoheni nga pedagogë të njohur në mbarë botën, ndërsa studioni së bashku me studentët e tjerë të talentuar që ndajnë pasionin tuaj

për të mësuar.


Programet kryesore:

 • Arts and Social Sciences
 • Business Administration
 • Communication and Business
 • Computing Science
 • Engineering Science
 • Health Sciences
 • Environment

Toronto Metropolitan University International College

I vendosur në kampusin në qendër të Torontos, Toronto Metropolitan University International College (TMUIC) ofron shtigje universitare për në Universitetin Metropolitan të Torontos. Me një mjedis mbështetës dhe përvoja transformuese të të mësuarit, TMUIC është rruga juaj drejt një të ardhmeje të suksesshme. Instruktorët e kualifikuar të TMUIC dhe mbështetja e studentëve të cilët kanë përfunduar studimet në këtë Kolegj, sigurojnë që studentët të kenë përgatitjen më të mirë për kërkesat e arsimit të lartë në Kanada. Çdo fushë programi ofron kurse të ndryshme, udhëheqje dhe mundësi
vullnetare. Universiteti Metropolitan i Torontos është vendi ku përplaset një botë mundësish. Fillon me vendndodhjen e tij në zemër të një qyteti global dhe kalon nëpër çdo aspekt të jetës së
kampusit. Këtu, ju do të përjetoni një komunitet të larmishëm dhe krijues të pasuruar nga një mori perspektivash. Ju do të kontribuoni në një kulturë sipërmarrëse ku mësimi amplifikohet nga
përvoja. Mbi të gjitha, do të eksplorosh mundësitë që janë me bollëk kur të të ftojnë për të sfiduar kongresin dhe për të ripërcaktuar atë që është e mundur.


Programet kryesore:

 • Arts
 • Creative Industries
 • Business Management
 • International Economics and Finance
 • Professional Communications

Gjatë eventit do të keni mundësinë të ndiqni prezantimin e përfaqësuesit të Bishop's University:

15:00 - 16:00 - Canadian University Overview - There is a Canadian University for All: But How Do I Choose?

Dan Seneker

Canada

Studio në Kanada!

Kanadaja renditet si një ndër vendet më të zhvilluara në botë. Është një nga destinacionet kryesore për të studiuar, udhëtuar, punuar dhe jetuar.

Kanadaja u ofron studentëve nga e gjithë bota, një mundësi për të marrë një arsim të klasit botëror përmes më shumë se 15,000 universiteteve dhe 10,000 kolegjeve, me programe në anglisht dhe frëngjisht. Për më tepër, ju mund ta vendosni në veprim atë që keni mësuar duke zhvilluar një karrierë shpërblyese që hap një botë të gjerë mundësish për një të ardhme të shkëlqyer.

"9 prej universiteteve kanadeze renditen në 200 më të mirat në botë."

Shkollat e mesme, kolegjet dhe universitetet e Kanadasë renditen vazhdimisht lartë në listën ndërkombëtare dhe studentët shënojnë vazhdimisht rezultate të larta në testet ndërkombëtare. Mësuesit dhe profesorët të fushave kryesore kanë krijuar një mjedis mësimor që ushqen kreativitetin dhe zhvillimin intelektual. Universitetet kanadeze zhvillojnë rreth 38% të të gjitha R&D në Kanada. Megjithëse vetëm 0.5% e popullsisë së botës, Kanadaja prodhon 2.8% të kërkimeve shkencore globale.

Jeto në Kanada

Kanadaja renditet si vendi i parë në botë për cilësinë e jetës. (US. News Best Countries Ranking 2018)

I njohur si një nga 10 vendet më të mira në botë për lumturinë dhe mirëqenien në Raportin e Lumturisë Botërore të KB 2018, Kanadezët njihen si njerëz miqësorë, të hapur dhe tolerantë.

Renditur në 10 vendet e para në Indeksin Global të Paqes 2018, studentët ndërkombëtarë përfitojnë nga të gjitha liritë që gëzojnë kanadezët: respektimi i të drejtave të njeriut, barazia dhe një shoqëri e qëndrueshme dhe paqësore.

Zhvillo karrierën në Kanada

5 nga universitetet Kanadeze renditen në 100 universitetet për nivelin më të lartë të punësimit. (QS Graduate Emplyability Rankings 2019)

Studentët ndërkombëtarë shpesh kanë të drejtë të punojnë brenda dhe jashtë kampusit gjatë periudhës së studimit. Kjo u jep studentëve mundësinë për të lëvizur përtej të mësuarit akademik, për të aplikuar dhe testuar aftësitë e tyre në mjediset reale të punës. Në fakt, shumë programe janë krijuar në bashkëpunim me punëdhënësit e mundshëm dhe ofrojnë mundësi për punësimin e studentëve.

Një pasqyrim i instituciove inovative arsimore në Kanada

Universitetet

 • Mundësi e gjerë programesh universitare dhe pasuniversitare, si dhe programe profesionale, kurse të çertifikuara dhe diploma profesionale, programe të shkurtra të përqendruara në zhvillimin e karrierës.
 • Laboratore kërkimore me mjete dhe teknologji bashkëkohore
 • Mundësi për arsimim bashkëpunues, programe punësimi/studimi dhe intershipe

Kolegjet dhe Institucionet Teknike

 • Një gamë e gjerë programesh, që ndryshojnë në kohështritje, nga disa muaj deri në katër vjet
 • Kredencialet përfshijnë certifikata, diploma, programe transferimi universitare, grada akademike dhe profesionale, diploma pasuniversitare
 • Programet praktike të krijuara në bashkëpunim me punëdhënësit e mundshëm ofrojnë mundësi për punësimin e studentëve.

Kanadaja krenohet me institucionet arsimore dhe ato shkencore kërkimore, të njohura në të gjithë botën. 

Canada
Canada
Canada
Canada
Regjistrohu këtu

✉ : xhensila@integral.al  

☎ : +355 69 40 40 901

✉ : abraham@integral.al  

☎ : +355 69 40 40 401

✉ : anka@integral.al  

☎ : +355 69 80 40 601

Share on InstagramShare on Youtube

© 2022 All rights reserved | INTEGRAL ALBANIA