"Study Art, Design & Film Making"

Virtual Day, 28 Prill 14:00 - 17:00

Regjistrohuni tani!

Një diplomë arti dhe dizajni do t'ju mësojë të mendoni jashtë kutisë, e cila do t'ju ndihmojë në detyrat dhe portofolion tuaj, por edhe në kërkimin e punës. Krijuesit mund ta gjejnë veten duke punuar në vendet më të mahnitshme duke filluar nga festivalet, ekspozitat dhe ngjarjet, te funksionet e famshëm dhe paradat mbretërore. Ju jeni krijues.

Ju jeni krijues, jeni të apasionuar pas artit dhe dizajnit. Ju pëlqen të krijoni. Vallëzimi, këndimi dhe interpretimi është pasioni juaj. Kthejeni pasionin dhe talentin në art në një karrierë përmbushëse. Nëse ju pëlqen të krijoni gjëra të reja përmes pikturës, skulpturës, fashion design ose një prej shumë degëve të tjera, një program në Art, Design apo Film Making mund të jetë i duhuri për ju.

Merrni pjesë në panairin virtual "Study Art, Design & Film Making" dhe takohuni me përfaqësuesit e disa prej universiteteve më të njohura që ofrojnë kurse të lidhura me artin dhe dizajnin.

Studioni Art, Design & Film në UK!

Programet e ofruara

 • BA Art and Design
 • BA History, Communication and Curation
 • BSc Creative Technology
 • BA Fashion
 • BA Film Making

Modulet dhe kurset e ofruara

 • History of Art
 • Fine Art
 • Fashion Design
 • Garden Art
 • Media Studies
 • Graphic Design
 • Musical and Theatre Art

University of the Arts London

 • Art and Design
 • Design
 • Fashion
 • Animation
 • Architecture
 • Fine Art
 • Illustration

UAL është "fabrika më e madhe në botë për të krijuar" (Grayson Perry, Kancelar i UAL). UAL është një universitet, i përbërë nga 6 Kolegje me 19,000+ studentë nga e gjithë bota.


UAL renditet ndër 2 më të mirët në botë për Art dhe Dizajn (QS World University Rankings 2021).


Bashkohuni me krijuesit dhe novatorët e së nesërmes.

University of Greenwich

 • Animation
 • Graphic and digital design
 • Design
 • Professional Dance and Musical Theatre
 • Film and media
 • Film and Television Production
 • Film studies

Universiteti i Greenwich ka një traditë disa vjecare në dhënien e arsimit të lartë, që prej vitit 1890. Tre kampuset e universitetit në Londër dhe Kent përbëhen nga godina historike të cilat ofrojnë ambjente madhështore, si edhe pajisjet e teknologjisë së fundit.

Kampusi më i madh ndodhet në qendër të Old Royal Naval College në Royal Greenwich, një Trashëgimi Botërore e UNESKO-s pranë brigjeve të  lumit Thames dhe pranë Greenwich Royal Park.

Brunel University London

 • Design
 • Digital Media
 • Film Studies
 • Games design
 • Art Psychotherapy 
 • Music
 • Theatre

Brunel University London u themelua në 1966, misioni i këtij universiteti ështe ndërthurja e rigorozitetit akademik me qasje praktike, sipërmarrëse dhe vizionare.

Universiteti ofron një gamë të gjerë programesh, shumë janë të akredituar nga institucione profesionale, të cilat njihen nga punëdhënësit dhe mund të ofrojnë anëtarësim në arsimin e lartë.

Universitete të rekomanduara për studime arti jashtë vendit!

 • Falmouth University
 • University of the Arts London
 • Cambridge School of Visual & Performing Arts
 • London South Bank University
 • University of Westminster, UK
 • University of Hertfordshire, UK
 • Solent University Southampton, UK
 • Istituto Marangoni Milano (Paris London), UK, France
 • IED Istituto Europeo di Design Milano, Italy
 • Domus Academy Milano, Italy
 • NABA Academy Milano and Rome, Italy
 • Breda University of Applied Sciences, Netherlands
 • Fontys University of Applied Sciences, Netherlands
 • VIA University College, Denmark
Regjistrohuni këtu!

Studioni Art, Design & Film në Itali!

Programet e ofruara

 • BA Art and Design
 • BA History, Communication and Curation
 • BSc Creative Technology
 • BA Fashion
 • BA Film Making

Modulet dhe kurset e ofruara

 • Art history
 • Fine art
 • Sculpture
 • Fashion design
 • Exhibitions
 • Media studies
 • Graphic design

NABA Nuova Accademia di Belle Arti Milano (Milan and Rome)

 • Design
 • Creative Technologies
 • Fashion Design
 • Graphic Design & Art Direction
 • Media Design & Multimedia Arts
 • Painting & Visual Arts
 • Set Design

Istituto Marangoni - Milan, Firenze, Paris, London, Miami

 • Fashion Design
 • Fashion Styling
 • Fashion Business
 • Multimedia Art
 • Art Curating & Business
 • Product design
 • Visual Design


Studioni Art, Design & Film në Gjermani!

Programet e ofruara

 • Advertising & Brand Communication (B.A.)
 • Film & Motion Design (B.A.)
 • Illustration (B.A.)
 • Photography (B.A.)
 • Web Development (B.Sc.)

Modulet dhe kurset e ofruara

 • Art history
 • Music Production
 • Film and Television
 • Fashion design
 • Exhibitions
 • Media studies
 • Graphic design

SRH Berlin School of Design and Communication (BSDC)

 • Creative Industries Management
 • Photography
 • Illustration
 • Film and Television
 • Popular Music
 • Audio Design
 • Music Production


Përse duhet të studioni Art dhe Design?

Programe të shumta studimi: Arti dhe Dizajni janë profile studimi shumë argëtuese sepse këtu mund të studioni degë të ndryshme, përfshirë filmin, teatrin, historinë, modën dhe skulpturën. Arti dhe Dezajni ofrojnë një gamë të gjerë temash dhe programesh të ndryshme. Studentëve u ofrohet një larmi temash dhe në këtë mënyrë ata qëndrojnë të angazhuar në studimet e tyre dhe gjithashtu mund të implementojnë idet e tyre krijuese kjo për shkak të strukturës interesante të kursit.

Teknologji bashkëkohore: Fusha e Arteve Krijuese dhe Dizajnit po zhvillohet edhe për shkak të rritjes së teknologjive të reja të tilla si Inteligjenca Artificiale, printimi 3D dhe robotika. Ekzistojnë një numër programesh ku studentët mund të specializohen në fusha ku mund të punojnë me teknologjitë më të fundit për të zhvilluar video lojëra, aplikacione, faqe në internet dhe produkte të tjera dixhitale.

Numër i madh lëndësh: Studentët në Artet Kreative dhe kurset e Dizajnit mësojnë përmes një game të gjerë lëndësh të ndryshme për shkak edhe të natyrës së tyre gjithpërfshirëse. Pavarësisht specializimit tuaj, ju mund të zhvilloni lëndë në art, histori, fashion dizajn, fotografi, etj. Kjo larmi lëndësh ju bën një person më mendjehapur dhe ju mban të angazhuar, duke ju mundësuar më shumë informacion krahasuar me shumë programe të tjera studimi.

Zhvillim i aftësive profesionale: Aftësitë që do të mësoni gjatë kurseve do t'ju bëjnë të shkëlqeni në shumë pozicione të ndryshme profesionale. Ju do të mësoni se si të mendoni në mënyrë krijuese dhe të pavarur, të ushtroni aftësitë tuaja për zgjidhjen e problemeve dhe aftësitë e akordimit të hollë, të tilla si koordinimi dhe komunikimi me sy.

Mundësi punësimi: Teknologjia ka sjell një shpërthim të mundësive për dizajnerët dixhitalë dhe artistët e multimedias. Përdorimi i pajisjeve si: kompjuterë, smartphone, tableta dhe pajisje të tjera elektronike të lëvizshme është bërë i pashmangshëm. Pothuajse të gjitha bizneset kanë profile në rrjetet sociale duke sjell rritjen e reklamave online nga dita në ditë. Ne jemi të pranishëm online për periudha të gjata, duke kërkuar informacion, duke u socializuar, duke luajtur, duke bërë shopping, duke parë video dhe duke u përfshirë në forma të tjera të argëtimit online. Kërkesa për krijues të uebfaqeve, krijues aplikacionesh, krijues softuerësh, dizajnerë grafikë, ilustrues dixhitalë, artistë multimedialë, prodhues video, botues në internet, artistë të animacioneve, krijues lojërash dhe shumë profesione të tjera dixhitale po pëson një rritje të paparë.


A është e vështirë të gjesh një punë në art dhe dizajn?

Cilat vende pune janë në dispozicion në sektorin e artit dhe dizajnit? Studentët zakonisht janë konfuzë në lidhje me zgjedhjen e artit dhe dizajnit si karrierën e tyre sepse nuk janë të sigurt për të ardhmen që mund t'u sjellë kjo diplomë. Të diplomuarit që përfundojnë studimet brenda disiplinave të arteve fitojnë një diplomë të gjithanshme duke siguruar themele të forta arsimore, mjete për të rritur aftësitë dhe përvoja të vlefshme. Nëse keni një art specifik, disiplinë të lidhur me dizajnin, ose keni zgjedhur të punoni në këtë sektor për shkak të një interesi krijues , ekziston një pafundësi mundësish.

Punët më të mirë paguara në fushën e Artit:

Art Director 
Art Agent/Business Manager 
Art Professor 
Commercial Artist 

Animator 
Interior Designer 
Graphic Designer 

Fashion designer
Art Gallery Dealer 
Advertising Designer
Freela

360° Asistim i plotë nga konsulentët e Integral

Informacion i detajuar mbi kushtet, procedurat dhe afatet e aplikimit

Përzgjedhja e institucioneve arsimore që ofrojnë programin e dëshiruar

Ndihmë në përgatitjen e dokumenteve - letër motivimi, CV, etj.


Aplikim deri në 5 universitete dhe konfirmimi i pranimit

Ndihmë në përzgjedhjen e akomodimit dhe këshilla praktike


Si të aplikoni ?

Programet në Art & Design janë shumë të larmishme, ju keni shumë mundësi kur bëhet fjalë për të aplikuar për një program arti dhe dizajni.

Padyshim që lëndët më të dobishme për të studiuar janë arti, dizajni, dhe teknologjia. Por gjithashtu mund të tregoni krijimtarinë tuaj me tema të tjera si fotografia, arti figurativ dhe dizenjimi i produkteve. Portofolet janë gjithashtu shumë të rëndësishme për studentët që aplikojnë për këto programe. Konsulentët e Integral mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni programin e duhur të studimit dhe të përgatisni një portofol të suksesshëm.


Integral

Arsyet pse duhet ti besoni Integral Educational Programs:  

 • Ne kemi numrin më të lartë të studentëve të pranuar në universitetet jashtë vendit
 • Ne i njohim shumë mirë universitetet jashtë vendit dhe konsulentët tanë i kanë vizituar ato gjatë vitit të shkuar
 • Asistence gjatë gjithë procesit të aplikimit dhe pranimit
 • Vlerësimi me prioritet i aplikimit tuaj nga universitetet partnere me Integral
 • Asistencë në gjetjen e akomodimit

✉:xhensila@integral.al  

☎ : +355 69 40 40 401

✉ : leidia@integral.al  

☎ : +355 69 40 40 415

✉ : m.matija@integral.al  

☎ : +355 69 40 40 502

Integral

© 2022 All rights reserved | INTEGRAL ALBANIA