Studime në Amerikë? Gjithçka që duhet të dini! | Integral

Studime në Amerikë? Gjithçka që duhet të dini!

02.11.2022

Gjithçka rreth sistemit arsimor më të mirë në botë

E njohur si një vend me mundësi të pafundme, Amerika është një destinacion arsimor i preferuar nga më shumë se një milion studentë ndërkombëtarë.

Vizitoni eventin tonë virtual “Studime në USA” 10.11. dhe zbuloni të gjitha informacionet për sistemin më të mirë arsimor në botë dhe shumë universitete në Amerikë.

Sistemi akademik i SHBA ofron arsim të klasit të parë, diploma të njohura ndërkombëtarisht, liri dhe fleksibilitet në zgjedhjen e drejtimeve dhe programeve mësimore. Me shtatë nga dhjetë universitetet më të mira në botë, Amerika është shtëpia e kompanive globale të teknologjisë si Google, Apple, Amazon, Tesla. Vendi është një mundësi në kuptimin e plotë të këtyre fjalëve.

SHBA: universitete prestigjioze, arsim progresiv dhe mundësi të pakufizuara biznesi

 • Destinacioni më i dëshiruar nga më shumë se një milion studentë ndërkombëtarë.
 • Arsimi elitar me diploma të njohura ndërkombëtarisht – shtatë nga dhjetë universitetet më të mira në botë ndodhen në Shtetet e Bashkuara.
 • Liri dhe fleksibilitet në krijimin e planeve dhe programeve të studimit.
 • Përdorimi i teknologjive dhe inovacioneve moderne në arsim.
 • Diversiteti kulturor dhe jeta e pasur studentore.
 • Aktivitete të shumta sportive, shoqata dhe klube interesi.
 • Qytete të mëdha, pamje kulturore, natyrë dhe parqe kombëtare të mahnitshme, muzikë, kuzhinë – Shtetet e Bashkuara janë përshtatur për të gjithë, sipërmarrësit, turistët, artistët.
 • Shtëpia e disa prej kompanive më të mëdha të teknologjisë në botë, si dhe mundësitë e biznesit në fusha të ndryshme.

Amerika si një destinacion arsimor

Me një nga sistemet arsimore më të mira në botë, Shtetet e Bashkuara janë shtëpia e më shumë se 5,000 kolegjeve dhe universiteteve sociale.

Në eventin tonë virtual do të takoheni me përfaqësuesit e:

Arizona State University

Arizona State University është një nga universitetet më moderne në Shtetet e Bashkuara, një lider në inovacion, përpara MIT dhe Stanford. ASU ka pesë kampuse të veçanta, katër prej të cilave ndodhen në pjesën urbane të kryeqytetit Phoenix. Disa nga studentët e diplomuar në këtë universitet janë gjithashtu ndër të parët që kanë filluar karrierën e tyre në korporatat e Silicon Valley. Programet e ASU janë ndër më të mirat në vend – lektorët përfshijnë fitues të çmimit Nobel dhe Pulitzer dhe studiues të Fulbright. Për më tepër, ASU ofron më shumë se 1000 shoqata studentore, 140 prej të cilave janë të destinuara për studentë ndërkombëtarë.

Bursat

ASU ofron financime deri në 50% të shkollimit për universitare, si dhe deri në 15% për studimet pasuniversitare të ofruara nga universiteti. Shuma e bursës përcaktohet pas një vlerësimi individual të arritjeve akademike të secilit aplikant dhe jepet automatikisht pas miratimit.

Pace University

Themeluar në vitin 1906, Universiteti Pace është një universitet kryesor privat amerikan me rreth 13,000 studentë të regjistruar në më shumë se 150 programe universitare, pasuniversitare dhe doktorature. Me një kampus në zemër të Wall Street dhe një tjetër në Westchester të bukur, ky institucion bashkon gjashtë shkolla dhe kolegje që ofrojnë arsim të lartë në biznes, kujdes shëndetësor, informatikë, arsim, shkencë.

Universiteti Pace ofron një nga programet më të mëdha të praktikës midis institucioneve arsimore në New York City me më shumë se 1000 kompani partnere. Qendra e Karrierës Universitare po zhvillon me sukses programin e saj unik Ndërkombëtar për Edukimin Profesional të Studentëve (INSPIRE) që përgatit studentët për tregun e punës.

Bursat

Pace ofron mundësi mbresëlënëse të bashkëfinancimit të shkollimit; Studentët universitarë mund të marrin një bursë deri në 29,500 dollarë në formën e zbritjeve të shkollimit. Në varësi të fushës së studimit pasuniversitar dhe suksesit në nivelin universitar, aplikantët në këto programe mund të marrin bursa midis $ 1,500 dhe $ 6,000.

Simmons University

Simmons University është një universitet prestigjioz privat i vendosur në Boston, një nga qytetet studentore më të begatë në Shtetet e Bashkuara. Qyteti tërheq mbi 250,000 studentë nga e gjithë bota, duke e bërë atë një nga vendet më emocionuese për jetën studentore. Simmons ofron rreth 60 studime universitare, duke përfshirë 13 programe të përshpejtuara në politikat publike, komunikimet dhe inxhinierinë. Institucioni ofron një gamë të gjerë mundësish bursash deri në 50% të shkollimit, shkëmbimit të studentëve dhe praktikave.

Simmons bashkëpunon me universitetin elitar të Kolumbias dhe studentët e inxhinierisë mund të përfundojnë studimet e tyre me diploma nga të dy institucionet.

University of Connecticut

I themeluar në 1881, Universiteti i Connecticut është ndër 25 universitetet më të mira shtetërore në Shtetet e Bashkuara dhe i përket kategorisë së institucioneve akademike kërkimore më të mira në vend. Më shumë se 80 qendra dhe institute që Conneticut ka marrë 286 milionë dollarë në vit për kërkime. Më shumë se 32,000 studentë zgjedhin midis 115+ drejtimeve dhe 4,000+ kurseve në nëntë shkollat ​​dhe kolegjet që janë pjesë e UCONN.

Kampusi kryesor ndodhet në Storrs, në gjysmë të rrugës midis Boston dhe Nju Jork. Katër kampuset janë të pajisura me pajisje moderne dhe së bashku formojnë një komunitet akademik dinamik dhe multikulturor me mbi 32,000 studentë ndërkombëtarë nga pothuajse 90 vende.

Përveç kësaj, universiteti është krenar për ekipin e tij atletik, i cili garon në ligën e parë dhe ka fituar 23 kampionate kombëtare. Studentët mund të bashkohen me më shumë se 700 shoqata dhe organizata studentore dhe 25 grupe ndërkombëtare.

Bursat

Aplikantët për programet e studimit universitar kanë mundësinë të marrin fonde në formën e një burse prej $ 5,000, $ 10,000, ose $ 15,000. Kriteret e vlerësimit bazohen në një qasje holistike dhe përfshijnë suksesin, rezultatet e provimit, talentin dhe cilësitë e aplikantit.

James Madison University

 • Universiteti numër 1 më i rekomanduar Wall Street Journal and Times Higher Education)
 • Diploma #1 më e mirë e administrimit të shërbimeve shëndetësore në SHBA (besthealthdegrees.com, 2021)
 • 98% e studentëve ose punësohen ose ndjekin një program pasuniversitar 6 muaj nga diplomimi
 • Ofrohen 400 bursa çdo vit për studentët e ardhur

De Paul Univeristy

 • I renditur si universiteti i 127-ta në SHBA
 • I renditur i #5 në SHBA për programin Game Design
 • Ka mbi 300 programe universitare dhe pasuniversitare
 • 94% e studentëve të rinj fitojnë bursë

Long Island University 

 • Universiteti numër 1 për programet në Shëndetësi
 • 285,000 ALUMNI në mbarë botën
 • Bursa dhe grante prej 100 milion dollarësh të ofruara çdo vit
 • Raporti 12:1 student/fakultet
 • Motoja e Universitetit të Long Island është Urbi et Orbi – “Për qytetin dhe botën”

Illinois State University

 • Universiteti numër 1 për programet në Shëndetësi
 • 20,683 Studentë, 18,055 bachelor dhe master
 • 1000+ studentë ndërkombëtarë nga 74 vende.
 • 4 në 5 studentë përfitojnë bursë
 • I renditur si universiteti i 84 nga 958
 • Niveli i punësimit të të diplomuarve 97%

Eventi virtual rreth studimeve në Amerikë “Study in USA” 10 Nëntor, ora: 14:00 – 17:00

Panairi virtual “Study in USA” është një mundësi unike për të mësuar më shumë rreth arsimit të lartë në Shtetet e Bashkuara dhe për të biseduar me përfaqësues të institucioneve amerikane, të cilët do t’ju ofrojnë më shumë informacion në lidhje me programet, kërkesat e regjistrimit dhe procesin e aplikimit. Në këtë event ju gjithashtu do të jeni në gjendje të bisedoni me konsulentët e Integral dhe të informoheni më shumë rreth hapave për të studiuar në Amerikë.

Regjistrohuni këtu!

☎️: +355 69 40 40 901
📧: xhensila@integral.al