Kampe Verore

KAMP VEROR,BERLIN

Grupi udhëton me shoqërues nga Shqipëria!

Mosha : 14-17 vjeç
Akomodimi : Kampus
Studimi : 20 orë/javë
Periudha : 14 Korrik – 27 Korrik
Mbërritja/Nisja : E diel/E shtunë
Kohëzgjatja : 2 Javë
Niveli i studimit : A1-C1
Tarifa : 1795 €
☑ Udhëheqës grupi
☑ Akomodim në kampus
☑ Të treja vaktet(dreka e ngrohtë)
☑ 20 orë të gjuhës gjermane/angleze në javë
☑ Test,materiale studimi,certifikatë
☑ Akses në pajiset shkollore
☑ 1 eskursion I plotë ditor dhe 3 eksursione gjysmë ditore cdo
javë
☑ Aktivitete sportive dhe kulturore të organizuara cdo ditë
☑ Wi-Fi në recepsionin e hotelit
☑ Mbikqyrje e perhershme nxënësve
☑ Telefon 24/24 në rast urgjence
☑ Transferta nga /deri në aeroportin e Berlinit

SHKOLLA

Shkolla verore ndodhet në parkun e madh Schorheide, zonë e cila është e mbrojtur nga UNESCO. Werbellinsee ndodhet vtm 60 km larg qëndrës së qytetit më të madh gjerman, Berlinit. Kampusi ndodhet në mes të zonës së bukur e të pyllëzuar të liqenit Werbenlinsee, ku shkolla verore ka plazhin e vet privat.

KURSI

Programi përfshin 4 orë studimi të gjuhës angleze/ gjermane në ditë. Mësimi zhvillohet nga e hëna në të premte në grupe prej maksimumi 14 nxënës.Ditën e mbërritjes studentët do të kryejnë nje test për përcaktimin e nivelit të gjuhës.

AKOMODIMI

Fëmijët do të akomodohen në një ndërtese moderne, në dhoma me nga 3 shtretër dhe tualete individuale.Në cmim përfshihen gjithashtu të treja vaktet dhe aksesi ne Wi-Fi. Djemtë dhe vajzat do të akomodohen më vete dhe mësimi zhvillohet në një ndërtese tjetër afër me ndërtesën e akomodimit.

KOHE E LIRE DHE SPORT

Pas orëve të mësimit, studentët mund të marrin pjesë në një sërë aktivitetesh sportive si : kayaking,not, shëtitje rreth liqenit Werbenlinsee, volejboll, badminton,pingpong, futboll, hendboll, beach volley, hokej dhe më shumë. Shkolla verore ka dhe sallat e kinemasë, e cila i bën pasditet më të larmishme dhe interesante për fëmijët. Aktivitete të tjera të planifikuara janë: quize muzikore , barbecue, disko, nata e sfidave, mbrëmjet e kinemasë, etj.

PREMIUM +

Kundrejt një pagese ekstra ,fëmijët mund të marrin pjesën në një nga tre programet “ Premium + ”sic janë hipizmi, sportet ujore ose piktura. Këto aktivitete janë 3 herë në javë dhe nëse doni të merrni pjesë në aktivitetet e mësipërme duhet të regjistroheni sa më herët pasi vendet janë te limituara.

EKSKURSIONE

Në programin dy javor studentet do të kene mundësi të marrin pjesë në një eskursion të plotë ditor dhe 3 eskursione gjysmë ditore si përshembull : Parku I aventurave Kletterwald,Berlin,shëtitje rreth liqenit Vervellensee,Potsdam – Kështjella e Sans Souci,Tropical Islands- një nga parqet ujore më të mëdha në Europe,Kopshti Zoologjik Eberwalde etj. Destinacionet dhe eskursionet mund të ndryshojnë në varësi të motit.


KAMP VEROR,SIDCOT

Grupi udhëton me shoqërues nga Shqipëria!

Mosha : 7-12/13-17 vjeç
Akomodimi : Kampus
Studimi : 20/30 orë/javë
Periudha : 7-21 Korrik
Mbërritja/Nisja : E shtunë/E shtunë
Kohëzgjatja : 2 Javë
Niveli i studimit : A2-B2
Tarifa : 1,795 £
☑ Shoqërues grupi
☑ Akomodim në kamp
☑ Tre vakte (dreka e ngrohtë)
☑ 20/30 orë studimi
☑ Internet
☑ Materiale studimi
☑ Certifikatë vlerësimi
☑ 1 ose 2 ekskursione të plota ditore në javë
☑ 3 ekskursione gjysme ditore në javë
☑ Aktivitete sportive dhe zbavitje
☑ Mbikëqyrje te perhershme të nxënësve
☑ Telefon 24/7 në rast emergjence
☑ Sigurimi shëndetësor
☑ Transport nga/në aeroport

SHKOLLA

Sidcot School ndodhet në jug-perëndim të Anglisë, vetëm 20 minuta larg aeroportit Bristol dhe afërsisht 2 orë larg Londrës. Shkolla është e pajisur me pishinë, pistë kalërimi, Wi-Fi, bibliotekë, qendër arti dhe mensë moderne. Kurset zhvillojnë aftësitë e nevojshme për studim, u japin mundësinë nxënësve të njihen me terminologjinë e përdorur dhe përfshijnë konsultimin e librave shkollorë.

KURSE

Kurs për fëmijë (7-12 vjeç)
Kursi përfshin 20 orë mësimi të gjuhës Angleze nga 60 min cdo javë, matematikë, shkenca natyrore, art dhe vetëpërgatitje. Mësuesit jane profesionistë dhe me shumë eksperiencë në mësimdhënie për fëmijë të kësaj moshe.
Përgatitje dhe përsëritje për IGCSE/GCSE – A levels / IB
Nxënësit 12-14 vjec Kursi përfshin 30 orë mësimi në javë nga 75 min dhe është projektuar për nxënësit britanik dhe ndërkombëtar. Ky program është dizenjuar për të zgjeruar kurrikulumin tuaj në programin GCSE dhe për të provuar eksperiencën e të qenurit një nxënës I klasës së 9 ose I klasës së 10 në sistemin arsimor Britanik.Gjatë javës së parë do të studiohet biznes, anglisht , shkenca dhe art ndërsa gjatë javës së dytë do të studiohet matematikë ,dizajn teknologji ,anglisht dhe shkenca sociale.
Nxënësit 15 – 17 vjeç do të studiojnë 4 lëndë në javë, te cilat i kanë zgjedhur paraprakisht: arte, teatër, muzike, biologji, kimi, fizikë, ekonomi dhe biznes, dizajn dhe teknologji, histori dhe politik, anglisht, shkrim eseje, aftësi prezantimi, letërsi, matematikë, media, edukatë shoqërore dhe mjedis. Këto lëndë do të ofrohen në javë të përcaktuara dhe në varësi e numrit të të regjistruareve.

AKOMODIMI

Akomodimi i nxënësve bëhet në mënyrë rastësore dhe me persona të nacionaliteteve të ndryshme ,në dhoma individuale ose të përshtatshme për dy ose më shumë persona. Në përgjithësi dhomat individuale ofrohen për nxënësit e moshes mbi 16 vjec. Për kursin për fëmijë ofrohen edhe dhoma me nga 3 ose 4 krevate. Tualetet janë të përbashkëta dhe ndodhen në cdo kat. Në kampus ka ambjente të përbashkëta të cilat shërbejnë për kalimin e kohës së lirë, dhe janë të pajisura me kuzhinë dhe lavanderi.

KOHE E LIRE DHE EKSKURSIONE

Gjatë pasditeve dhe mbrëmjeve organizohen aktivitete si: kërkim thesari, qitje, bowling, disko, kinema, barbecue, si dhe takime me pedagogët e brendshëm që shërbejnë si plotësim i programit studimor. Nxënësit mund të përdorin bazën sportive të shkollës e cila përfshin sallën e sportit dhe pishinën. Kundrejt një pagese shtesë ofrohet edhe hipizëm në hipodromin e shkollës. Stërvitjet janë të përshtatshme për të gjitha moshat dhe çdo javë mund të përzgjidhen 2 deri në 3 orë hipizëm. Gjatë të shtunave dhe të dielave organizohen ekskursione njëditore për në Weston-SuperMare, Thrope Park, Stafford, Oxford, Birmingham, Londër, Bournemouth, West Midlands Safari Park, Eden Project, Warwick dhe Bath. Gjithashtu, organizohen edhe ekskursione gjysëm ditore në Bristol, Berkey Castle, Wood House Park dhe Cardiff.


KAMP VEROR, ST.EDMUND’S COLLEGE

Grupi udhëton me shoqërues nga Shqipëria!

Mosha : 10-17 vjeç
Akomodimi : Hotel-Kampus
Studimi : 20 mësime/javë
Periudha : 28 Korrik – 10 Gusht
Mbërritja/Nisja : E diel/E shtunë
Kohëzgjatja : 2 Javë
Grupet : Max: 14 nxënës
Tarifa : 1995 GBP
☑ Udhëheqës grupi
☑ Akomodim në kampus
☑ Tre vakte(dreka me vete gjate eskursioneve)
☑ 20 mësime/javë
☑ Materiale studimi, çertifikatë vlerësimi për mbarimin e kursit
☑ 3 eksursione të plota ditore cdo javë
☑ Eskursione gjysmë ditore, aktivitete sportive dhe kulturore cdo pasdite dhe darkë
☑ Aktivitete sportive dhe zbavitjeje
☑  Akses në paisjet e shkollës
☑ Telefon 24/24 ne rast urgjence
☑ Transferim nga /deri në aeroportin e Heathrow, Luton dhe Stansted ndërmjet intervalit (09:00 – 17:00)

RRETH SHKOLLES

St Edmund’s është një ndër shkollat më të vjetra në Angli e cila daton që prej vitit 1568. Shkolla verore është themeluar në vitin 1996 dhe është një ndër më të mirat, të akredituara në Mbretërine e Bashkuar. Kampusi historik është një vend I sigurt e mbresëlënës me një siperfaqe prej 400 hektarësh në periferi te Hertfordshire I cili ofron kushte moderne dhe një ambjent mjaft stimulues për të mësuar. Në vitet 2017 -2018 shkolla verore është akredituar nga el gazette si ‘Centre of Excellence”.

KURSE

Kursi përfshin 20 orë mësimi në javë të gjuhës angleze të kombinuara më një program aktivitetesh.Mësimi zhvillohet përmes programit ETOS ( English Through Other Subjects). Gjatë një jave,12 ore mësimi zhvillohen në mëngjes dhe 8 orë gjatë pasditeve ku këto të fundit zhvillohen në varësi të aktivitetit të zgjedhur nga vetë nxënësi. Në këtë shkolle mësimet dhe aktivitetet janë të lidhura shumë ngushte me njera tjetrën ku fëmijet mund të mësojne gjuhën duke u argëtuar.
Kundrejt një pagese ekstra ofrohen dhe aktivitete të tjera si : Hipizëm, golf, SCUBA diving, kayaking, canoening dhe përgatitje akademike për provime të ndryshme.

AKOMODIMI

Nxënësit do të akomodohen në godinën kryesore të kampusit të kolegjit,në dhoma dyshe me tualet të përbashkët në fund të koridorit dhe do të kenë supervizim 24 orë. Do të kenë gjithashtu shumë hapësira të tjera të përbashkëta për të parë TV apo për lojra të ndryshme gjatë pasditeve të lira. Shkolla është e pajisur me sisteme sigurie

KOHE E LIRE DHE EKSKURSIONE

Eskursionet janë të programuara dhe të ndryshme për cdo grupmoshe.Disa prej tyre janë: vizitë në muzeun historik dhe Hyde Park, shpellat Chislehurst dhe shoping,vizitë në Londër dhe shëtitje në lum, vizitë në teatrin Golden Hindle dhe West End, vizitë në Greenwich, vizitë në kopshtin botanik Kew Gardens etj. Nxënësit do të kenë mundësinë të përdorin bazën sportive të shkollës e cila përfshin sallat e sporteve dhe pishinën.Gjatë pasditeve dhe mbrëmjeve organizohen aktivitete si barbecue,talent show,karaoke ,kinema,disko etj.