GCSE

Programi dyvjeçar për studentët e klasës së 9 dhe 10 (viti 10 + viti 11 në sistemin britanik)

SISTEMI ARSIMOR BRITANIK GCSE

GCSE (Certifikata e Përgjithshme e Arsimit të Mesëm) (14+ vjec) është niveli i parë i kurrikulës britanike të shkollës së mesme dhe ofron një arsim gjithëpërfshirës që mbulon të gjitha fushat e studimit. Programi dyvjeçar ka për qëllim studentët e viteve 9 dhe 10 (viti 10 + viti 11 në sistemin e UK) dhe do të pasohet me provimet GCSE. Programi rekomandohet si përgatitje për përparimin në një program A-level jashte vendit dhe International Baccalaureate në klasat më të larta. GCSE mësohet në kolegje ne Angli, Uells, Irlandën e Veriut dhe në shkolla të tjera të Mbretërisë së Bashkuar ndërkombëtarisht. IGCSE (15+) është një program njëvjeçar për studentë ndërkombëtarë dhe përfshin një numër të vogël lëndësh (minimumi 5) për të cilat jepen provimet përfundimtare.

Përshkrimi

Studentët zgjedhin 8-12 lëndë nga shkencat humane, inxhinierike ose të aplikuara, i studiojnë ato për 2 vjet dhe i nënshtrohen provimeve në fund të vitit 10 (viti 11). Lëndët e detyrueshme në program janë gjuha dhe letërsia angleze, matematika dhe shkencat ekzakte, opsionet e tjera, në varësi të preferencave dhe interesave, përfshijnë gjeografinë, historinë, ekonominë, gjuhët moderne, biznesin etj. Shkalla e vlersimit është nga 9 në 1, më e larta është 9.
 

Avantazhet

Përfundimi me sukses i provimeve GCSE është kusht për pranimin në programet A level jashte vendit ose të International Baccalaureate (IB). Programi u ofron studentëve ndërkombëtarë mundësinë për t'u përshtatur me sistemin e ri arsimor, për të përmirësuar aftësitë e tyre gjuhësore, për t'u njohur me terminologjinë e lëndëve të ndryshme, për të kompensuar ndryshimet në përmbajtjen akademike, për të mësuar aftësi dhe zakone të reja studimore, për të fituar përvojë të vlefshme për studime të pavarura dhe hulumtim, analizë, punë me projekte etj.

SISTEMI ARSIMOR NE ANGLI

Kurrikula Kombëtare

MOSHA KLASA KLASIFIKIMI
8 - 11 grade 1 - 6 Key stage 1 + 2, Primary school
11 - 14 grade 7 - 9 Key stage 3, Secondary School
14- 16 grade 10 - 11  Key stage 4 Secondary School - GCSE
16-18 grade 12 - 13 Key stage 5 Further education/ Sixth Form A-levels/ IB/ BTEC/ University Foundation

 

MOSHA PROGRAMI

14-15

Year 9 Program një vjeçar kalimi në GCSE
15-16 IGCSE  Program një vjeçar kalimi në  A-levels
18-19 Foundation Year Viti përgatitor për hyrjen në universitet

 

SHTETE

ANGLI
ANGLI
ZVICËR
ZVICËR
FRANCË
FRANCË

 

 

Lexo me shume
FRANCË
ITALI
ITALI
SPANJË
SPANJË

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message