"Programe për Inxhinieri & Shkenca Kompjuterike"

Eventi Virtual 9 Shkurt, ora 14:00 - 17:00!

Keni dëgjuar shpesh që ndër profesionet më të kërkuara aktualisht kanë lidhje të drejtpërdrejtë me shkencat kompjuterike dhe inxhinierin. Eventi virtual "Computer Science and Engineering" do t'ju japë mundësinë te njiheni me disa nga universitetet me të mira te Europes që ofrojnë ketë programe mësimore!

Shkencat kompjuterike dhe Inxhinieria perfshihen në grupimin e programeve STEM. Ky është një akronim që përmbledh këto 4 fusha studimi: shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë dhe i referohet çdo lënde që bën pjesë në këto katër disiplina.

Që nga krijimi i tij, qeveritë dhe universitetet në mbarë botën e kanë bërë prioritet tërheqjen e studentëve në programet STEM, për të rritur numrin e profesionistëve në këto disiplina. Në disa raste, është gjithashtu më e lehtë të emigroni në një vend tjetër nëse keni studiuar një program STEM dhe po kërkoni punë në atë fushë.

Regjistrohuni këtu

Programe në Inxhinieri

Programe Shkenca Kompjuterike

 • Master in Electromechanical Vehicle Engineering
 • Master in Manufacturing Engineering
 • Master in Environmental Engineering
 • BSc in Electronics Engineering
 • BSc in Mechanical Engineering
 • BSc in Mechatronics Engineering
 • Master in IT and Management
 • Master in Cybersecurity
 • Master in AI and Automation
 • BSc in Software Engineering
 • Master in Robotics and Automation
 • Master in Software Engineering

Për sa i përket aspektit profesional, disa nga këto programe do të ofrojnë një përparim mjaft të shpejtë në karriera të veçanta. Electromechanical Vehicle Engineering, për shembull, ka të ngjarë të çojë një të diplomuar duke punuar për një nga projektuesit kryesorë të makinave në botë, si Volvo.

Megjithatë, jo çdo punë e lidhur me shkencat kompjuterike ose inxhinierin është kaq e qartë. Për shembull, një diplomë ne keto dege mund të çojë në një karrierë në fushën inteligjencës artificiale ku të diplomuarit mund të japin kontributin e tyre në ndërtimin e robotëve të së ardhmes.


Univeristy West Sweden

 • Një universitet dinamik me fokus të qartë në edukimin dhe kërkimin shkencor të cilësisë së lartë ndërkombëtare. I lidhur ngushtë me industrine dhe biznesin ku studentët mund të vënë në praktikë njohuritë e fituara.
 • Ofron një sërë programesh në inxhinieri, shkenca kompjuterike, si dhe programe përgatitore në anglisht për studentët ndërkombëtarë. University West ofron bursa për studentë ndërkombëtarë!
 • I njohur për fokusin e tij në mësimin e integruar praktik, që do të thotë se që në ditën e parë do të mësoni se si t'i ushtroni profesionin tuaj.
Më shumë informacion

University of Southern Denmark

 • SDU është universiteti i tretë më i madh në Danimarkë me pesë fakultete, më shumë se 27,000 studentë, pothuajse 20% e të cilëve janë internacional dhe më shumë se 3,800 punonjës të shpërndarë nëpër kampuset e SDU.
 • Disa studime ndërkombëtare dokumentojnë se SDU kryen kërkime të klasit botëror dhe është një nga pesëdhjetë universitetet më të mirë të rinj në botë.
 • SDU ofron një shumëllojshmëri të gjerë programesh në fushat e Ekonomisë dhe Biznesit, Inxhinierisë, Shkencave Shëndetësore, Shkencave Humane, Shkencave Natyrore dhe Shkencave Sociale.

QA Higher Education

 • QA Higher Education fuqizon universitetet dhe studentët për të arritur ambiciet e tyre më të mëdha. QA Higher Education është pjesë e QA Limited - një organizatë lider në botë për talentet dhe trajnimet e teknologjisë.
 • Duke punuar në partneritet të ngushtë me shtatë universitete në Mbretërinë e Bashkuar, QA rekruton dhe ofron më shumë se 100 programe studimore.
 • Mbi 10,000 studentë ndjekin programet e ofruara nga QA ne partneritet me universitetet qe kjo organizate bashkepunon.

Northumbria University London

 • Programe si AI, Data Science, Cyber Security, Mobile and Web  Software Development me 30% Burse!
 • Kampusi i Londrës i Universitetit Northumbria ofron kurse të fokusuara në industrinë e Biznesit, Informatikës, IT-së dhe Menaxhimit të Projekteve në mes të zhurmës të biznesit ne Londër dhe rrethit financiar.
 • Praktikë e avancuar për 3 muaj dhe pjesëmarrje në konferencat vjetore të kampusit të IT.

Ca' Foscari University of Venice

 • Ca ‘Foscari ndodhet ne nje godine te  vërtetë historike, artistike, kulturore dhe arkitektonike në zemër të Venecias.
 • Promovimi I risive shkencore duke ndërmarrë hulumtime të larta të cilësisë, duke adresuar pyetje globale dhe duke dhënë ndikim të pranuar në disiplina të ndryshme
 • Kampusi kryesor ndodhet në pallatin e madh gotik “volta de canal” (në kthesën e Kanalit të Madh), në zemër të Venecias.


University of Greenwich

 • Universiteti i Greenwich ka një traditë disa vjecare në dhënien e arsimit të lartë, që prej vitit 1890. Tre kampuset e universitetit në Londër dhe Kent përbëhen nga godina historike të cilat ofrojnë ambjente madhështore, si edhe pajisjet e teknologjisë së fundit. 
 • Studentët mund të zgjedhin nga mbi 400 programe  studimi me një gamë të gjerë degësh si Informatikë, Inxhinieri dhe Shkenca
 • Shumica e programeve janë të akredituara nga institucione si Engineering Accreditation Board, British Computer Society, Institution of Engineering and Technology, si edhe shumë institucione te tjera.

Han University of Applied Sciences

 • HAN University of Applied Sciences është një nga 5 universitetet më të mëdha të shkencave të aplikuara në Holandë.
 • HAN University of Applied Sciences është renditur ndër 10 institucionet më të mira profesionale të arsimit të lartë në Holandë. Procesi i mësimdhënies është shumë intensiv, klasat janë të vogla, gjë që lejon kontaktin e direkt midis nxënësve dhe mësuesve.
 • Kampuset e universitetit ndodhen në qytetet e Arnhem dhe Nijmegen, vetëm një orë larg me tren nga kryeqyteti i Amsterdamit.

Coventry University

 • Coventry University është një universitet modern, me një traditë krenare në ofrimin e arsimit të lartë cilësor dhe fokusin në kërkimet shkencore.
 • 97% e studentëve të diplomuar me sukses punësohen në kompani të njohura ndërkombëtare. Coventry i përgatit studentet e vetë për një karrierë të sukseshme.
 • I themeluar më 1843, universiteti ka një traditë 175 vjeçare në ofrimin e mësimdhënies cilësore të arsimit të lartë.  Kampusi universitar ndodhet në qendër të qytetit te Coventry dhe është vazhdimisht në zhvillim. 

Si të zgjidhni universitetin e duhur për programin tuaj në Inxhinieri apo Shkenca Kompjuterike?


Zgjedhja e universitetit të duhur nuk është një vendim i lehtë. Për fat të mirë, kur zgjidhni një nga programet e Inxhinierise apo Shkencave kompjuterike, ka mënyra që mund ta lehtësoni, ose të paktën të qartësoni zgjedhjet tuaja:


Çfarë mbulohet nga programi?
Gjeni disa programe që ju interesojnë dhe shikoni cilat klasa ose module janë të përfshira në kurrikul. Shikoni se çfarë mbulohet në çdo vit të programit! Mbani në mend se disa programe janë praktike dhe disa janë më shumë të bazuara në teori, dhe disa programe përfshijnë punë.


Çfarë partneritetesh ka universiteti?
Shumë universitete kanë lidhje me qeverinë ose industrinë private nëpërmjet kërkimit dhe punës që bëjnë. Këto lidhje mund të jenë shumë të dobishme kur bëhet fjalë për punën tuaj të parë. Për shembull, nëse jeni të interesuar për inxhinierinë e automobilave, sa afër janë ata me prodhuesit e makinave?

Çfarë kërkimesh bëjnë?
Nëse mendoni se një karrierë akademike është për ju, shikoni faqen postdoc të websitit të universitetit. Ata do të rendisin studiuesit e tyre dhe tematikat që po hulumtojnë. Çfarë po hulumtojnë pedagogët? A janë këto tema që ju interesojnë edhe ju?


Çfarë mundësish jashtëshkollore ka?
Klubet dhe shoqëritë akademike janë një pjesë integrale e jetës universitare. Shihni se çfarë aktivitetesh jashtëshkollore mund të shijoni në universitet. Nuk është vetëm një mënyrë e shkëlqyer për të takuar njerëz, për tu kënaqur, por është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar aftësi që mund të jenë të rëndësishme për karrierën tuaj të ëndrrave. Për shembull, a dëshironi të jeni një programues? Bashkimi me një klub programimi do të ishte një ide e shkëlqyer.

Renditja e tyre?

Shumë renditje nuk përputhen me cilësinë aktuale të mësimdhënies dhe ky nuk duhet të jetë faktori i vetëm që duhet t'i kushtohet vëmendje. Gjithashtu, renditjet e përgjithshme rrallë japin informacion të rëndësishëm për programe specifike. Por renditjet e fokusuara në lëndët mund të jenë një tregues nëse ai universitet është zgjedhja e duhur për ju.


"Unë mendoj se është e mundur që njerëzit e zakonshëm të zgjedhin të jenë të jashtëzakonshëm."

-Elon Musk


Eventi fillon për:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Studioni një program Inxhinierie ose Shkencash Kompjuterike dhe startoni karrierën e ëndrrave!

Regjistrohuni tani