SHBA | Integral

SHBA

Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Shkolla të Mesme në SHBA

Kur bëhet fjalë për arsimin e mesëm cilësor, Shtetet e Bashkuara janë alternativa kryesore për Evropën, duke tërhequr kryesisht studentë që kërkojnë pranim në universitetet prestigjioze amerikane. Në të njëjtën kohë, ata që kanë zgjedhur programin e Vendosjes së Avancuar mund të shkojnë edhe në institucionet evropiane të arsimit të lartë, të cilat në pjesën më të madhe njohin diplomën që kanë marrë pas studimeve të tyre. Metodologjia e mësimdhënies kombinon traditat dhe risitë, dhe sportet jashtëshkollore dhe aktivitetet krijuese janë të përfaqësuara fuqishëm në programin e alumni.

SISTEMET ARSIMORE

American AP

International Baccalaureate (IB)

Integral ofron Testin orientues të karrierës për studentët të identifikojnë fushat dhe programet e përshtatshme të studimit (MyCareerChoices)

Informacion i detajuar mbi kushtet, procedurat dhe afatet e aplikimit

Përzgjedhja e institucioneve arsimore që ofrojnë programin e dëshiruar

Ndihmë në përgatitjen e dokumenteve - letër motivimi, CV, etj.

Aplikim deri në 5 universitete dhe konfirmimi i pranimit

Ndihmë në përzgjedhjen e akomodimit dhe këshilla praktike

Lista e Shkollave

14.07.2020

EF Academy

Historia dhe përshkrim i shkurtër EF Academy në Oksford është shumë afër nga qendra e qytetit. Qyteti i vogël dhe i gjallë ka ndërtesa të bukura dhe një komunitet të madh, të larmishëm akademik ku mbizotëron universiteti i famshëm. Shkolla e mesme britanike në Oksford është e vendosur në dy kampe që janë 3-minuta larg[...] Read more
13.07.2020

Windermere Prep School Florida

Historia dhe përshkrim i shkurtër Kampusi i bukur i shkollës është afër një liqeni dhe mbulon një sipërfaqe prej 48 hektarë. Kjo është shkolla e vetme në Florida-n qendrore që ofron programin prestigjioz IB. Kampusi përfshin studiot e artit, sallat e provave të korit të shkollës dhe orkestrës, sallë muzikore me piano, teatër, bibliotekë, dyqan[...] Read more
13.07.2020

Thornton Academy

Historia dhe përshkrim i shkurtër Themeluar në vitin 1811 Thornton Academy është një nga shkollat më të vjetra të pavarura në vend, duke i dhënë asaj autonomi për inovacion, ndërsa i mundëson që t’i qëndrojë besnik traditave arsimore amerikane dhe të ndjekë një mision për të përgatitur studentët për një botë gjithnjë në ndryshim. Kampusi[...] Read more
13.07.2020

The Village School

Historia dhe përshkrim i shkurtër Shkolla u themelua në vitin 1966 si shkollë fillore me 100 nxënës, dhe aktualisht më shumë se 1.400 nxënës studiojnë atje. Ajo është e vendosur në një zonë banimi në Houston perëndimore, ngjitur me “korridorin e energjisë”, që e bën atë një vend të preferuar nga shumë studentë ndërkombëtarë, të[...] Read more
13.07.2020

North Broward Prep School

Historia dhe përshkrim i shkurtër Shkolla u themelua në vitin 1957. Ajo po zhvillohet dhe zgjerohet vazhdimisht dhe aktualisht pranon një numër të madh studentësh të huaj nga e gjithë bota. Shkolla përfshin dy kampe me sipërfaqe 80 hektarë, 15 milje në veri të Fort Lauderdale, Florida. Kampusi Grek i Coconut përfshin 15 ndërtesa dhe[...] Read more
13.07.2020

Leman Manhattan Prep School

Historia dhe përshkrim i shkurtër Shkolla u themelua në vitin 2005, dhe në Shtator 2010 u hap kampusi modern i shkollës së mesme, i cili mbulon një sipërfaqe prej 20,000 m2 dhe përfshin Ndërtesën Cunard, të vendosur në Manhattan, që është zona më e njohur financiare e Nju Jorkut, e njohur si “Big Apple”. Shkolla[...] Read more
23.08.2017

Kokomo High School

Kokomo High School (bashkuar me Haworth High School në 1984) është një shkollë katër vjeçare gjithëpërfshirëse e mesme në Kokomo, Indiana. Ajo është e vetmja shkollë e mesme në Kokomo Center Township Consolidated School Coproration. Shkolla daton nga 1874 dhe ka një histori të gjatë, krenare dhe të shquar në qytetin e Kokomo, shtetin e Indianës.[...] Read more
23.08.2017

CATS Academy Boston

CATS Academy Boston është një shkollë e mesme ndërkombëtare për klasat 9-12. E vendosur vetëm 20 minuta larg Bostonit, në Braintree, CATS Academy Boston kombinon përvojën dhe vlerat e një shkolle tradicionale amerikane me konvikt, me hapësirat e reja moderne të kampusit. Boston është zemra akademike e Sh.B.A.-së, vendi ku ndodhet Universiteti Harvard dhe ku[...] Read more