Gjermani | Integral

Gjermani

Gjermani

Shkolla të Mesme në Gjermani

Përveç disiplinës së saj të famshme, Gjermania është e njohur për stabilitetin e saj ekonomik, shoqërinë multikulturore, mjedisin e sigurt dhe skenën dinamike kulturore dhe krijuese.
Arsimi i mesëm gjerman karakterizohet nga një sistem specifik në të cilin profilizimi dhe specializimi fillojnë në një fazë shumë të hershme në mënyrë që të lehtësojnë realizimin e ardhshëm të studentëve. Të diplomuarit e huaj zgjedhin shkollat e konviktit në vend për shkak të arsimit të klasit të parë, kampuseve moderne dhe atmosferës miqësore. Shumica e institucioneve zgjedhin programin gjerman Abitur ose Bakalaureatin e njohur ndërkombëtarisht.

SISTEMET ARSIMORE

International Baccalaureate (IB)

German Abitur

Integral ofron Testin orientues të karrierës për studentët të identifikojnë fushat dhe programet e përshtatshme të studimit (MyCareerChoices)

Informacion i detajuar mbi kushtet, procedurat dhe afatet e aplikimit

Përzgjedhja e institucioneve arsimore që ofrojnë programin e dëshiruar

Ndihmë në përgatitjen e dokumenteve - letër motivimi, CV, etj.

Aplikim deri në 5 universitete dhe konfirmimi i pranimit

Ndihmë në përzgjedhjen e akomodimit dhe këshilla praktike

Lista e Shkollave

21.08.2020

Stiftung Landheim Schondorf am Ammersee

Landheim Schondorf është një shkollë me konvikt e vendosur në Schondorf në Ammersee me dy shkolla të mesme të veçanta dhe një shkollë fillore. Kampusi përfshin 27 ndërtesa dhe u themelua nga Julius Lohmann në 1905 si një "shtëpi e të mësuarit" në një mjedis rural. Fillimisht, vetëm studentët djem u lejuan të merrnin pjesë.[...] Read more
21.08.2020

Schule Schloss Stein

Shkolla është një pronë familjare që nga viti 1948. Ilse Wiskott themeloi shkollën për vajzën e tij. Në vitin 1964, pas vdekjes së tij, u themelua shoqata e shkollave jofitimprurëse, nën drejtimin e Olaf Ziegler dhe Sebastian Ziegler është përgjegjës që nga 1997. Peizazhi alpin i Chiemgau ofron natyrë dhe kulturë në një distancë të[...] Read more
21.08.2020

Stiftung Louisenlund

Në zemër të Schleswig-Holstein pranë Detit Baltik shtrihet Louisenlund. Fondacioni Louisenlund ka krijuar një sistem shkollor që përdor metodat e sotme të mësimdhënies për të përgatitur fëmijët për të ardhmen e tyre. Mjetet e nevojshme për të përmbushur kërkesat e ardhshme profesionale përfshijnë zhvillimin personal dhe vetëdijen sociale. Shkolla private Louisenlund ka ndjekur gjithmonë një[...] Read more
14.07.2020

Heidelberg Private School Center

Historia dhe përshkrim i shkurtër Qendra Private e Shkollës Heidelberg (Heidelberger Privatschulcentrum - HPC) është pjesë e Grupit të edukimit F + U, një nga ofruesit më të mëdhenj të arsimit privat në Gjermani i cili ofron programe të përgjithshme dhe profesionale dhe operon ndërkombëtarisht në më shumë se 20 vende. HPC në Heidelberg, ofron[...] Read more
23.08.2017

Schule Schloss Salem

Schule Schloss Salem është themeluar në vitin 1920 nga princi Max von Baden kancelari i fundit i kohës së kaizerit. Në bazën e filozofisë së shkollës, nxënësit duhet të mësohen ti qëndrojnë besnikë mendimeve dhe bindjeve të tyre, pavarësisht se mund të kritikohen për këtë. Salem është një shkollë private e cila është e autorizuar[...] Read more
23.08.2017

The Berlin Brandenburg International School (BBIS)

Berlin Brandenburg International School është një shkollë internacionale, ku mësojnë nxënës nga më shumë se 50 shtete dhe ofron programin prestigjoz International Baccalaureate, i akredituar nga Komiteti i Shkollave Ndërkombëtare. E themeluar në 1990, misioni kryesor i shkollës është të sigurojë një arsimim të shkëlqyer. Filozofia e shkollës është kombinimi i standarteve akademike të larta[...] Read more