Britani e Madhe | Integral

Britani e Madhe

Britani e Madhe

Shkolla të Mesme në Britaninë e Madhe

Britania e Madhe është një destinacion i preferuar për të gjithë ata që vlerësojnë traditën dhe cilësinë në arsim dhe besojnë se investimi në trajnime të shkëlqyera akademike, i kombinuar me një sërë aktivitetesh jashtëshkollore, një mjedis të sigurt dhe disiplinë të mirë, është një parakusht për rezultate dhe sukses të lartë. Shkollat e konviktit në vend i ofrojnë të gjitha këto së bashku me angazhimin për të zhvilluar potencialin e secilit fëmijë dhe për të bërë përpjekje për ta ndërtuar atë si person dhe qytetar. Kjo është arsyeja pse nuk është rastësi që për shekuj me radhë atyre u është besuar përgjegjësia për të trajnuar dhe edukuar përfaqësuesit e elitës evropiane dhe botërore.

SISTEMET ARSIMORE

British GCSE

British A-LEVEL

International Baccalaureate (IB)

Integral ofron Testin orientues të karrierës për studentët të identifikojnë fushat dhe programet e përshtatshme të studimit (MyCareerChoices)

Informacion i detajuar mbi kushtet, procedurat dhe afatet e aplikimit

Përzgjedhja e institucioneve arsimore që ofrojnë programin e dëshiruar

Ndihmë në përgatitjen e dokumenteve - letër motivimi, CV, etj.

Aplikim deri në 5 universitete dhe konfirmimi i pranimit

Ndihmë në përzgjedhjen e akomodimit dhe këshilla praktike

Lista e Shkollave

04.04.2022

Myddelton College

I hapur në vitin 2016, Kolegji Myddelton është një shkollë me konvikt për studentë 7-18 vjeçar në zemër të Denbigh, North Wales, me 275 studentë me një ndarje 50/50 të djemve në vajza dhe 25. % konviktorë – një përzierje e studentëve ndërkombëtarë dhe fëmijëve vendas (Chester dhe Liverpool janë vetëm një orë larg, dhe[...] Read more
22.02.2022

David Game College

David Game College ndodhet në zemër të qytetit të Londrës, afër disa prej ndërtesave dhe institucioneve më ikonike të Londrës. I themeluar në vitin 1974, kolegji është brenda ndërtesës së Fondacionit Sir Cass, një nga fondacionet arsimore më prestigjioze dhe më të vjetra, që daton në 1748. Kolegji ofron një kurrikulë të gjerë në nivelin[...] Read more
24.09.2021

St Andrew's College, Cambridge

St. Andrew's College, Cambridge u themelua në 1976 si Kolegji i parë i pavarur i A-Levels në Kembrixhi dhe mbetet në drejtimin e të njejtës familje edhe sot e kësaj dite. Kolegji ofron arsim të cilësisë së lartë për studentët ndërkombëtarë që synojnë të pranohen në universitetet Britanike. St Andrew's mirëpret studentë nga e gjithë[...] Read more
23.08.2017

ABBEY DLD Group of Colleges

Ne grupin Abbey DLD perfshihen tre kolegje elitare te vendosura ne tre qytetet kryesore te Mbreterise se Bashkuar. Kolegjet Abbey DLD ne Cambridge, Londer dhe Manchester ofrojne programet cilesore qe pergatisin nxenesit per suksesin akademik ne universitetet me te mira te Anglise dhe karieren e suksesshme ne te ardhmen. Të gjitha shkollat kanë një metodologji[...] Read more
23.08.2017

D’Overbroeck’s College

D’overbroeck’s, një nga shkollat më të mira në Britaninë e madhe, është themeluar në vitin 1978 dhe ndodhet në qendër të qytetit të Oxfordit, pranë zonës komerciale të universitetit të Oxfordit. Gjimnazi D’Overbroeck’s ka një famë akademike të shkëlqyer dhe është i vendi i duhur për nxënës të cilët ndihen të pavarur, mjaft të motivuar[...] Read more
14.07.2020

Oxford International College

Histori dhe përshkrim i shkurtër Kolegji Ndërkombëtar i Oksfordit është shkolla më e mirë për programin e përfundimit të gjimnazit. Në vitin 2019, studentët e kolegjit arritën rezultate rekord në A levels. Studentët kanë mundësinë të studiojnë në një mjedis që mbështet zhvillimin e tyre personal dhe akademik, duke shijuar edhe jetën kulturore të këtij[...] Read more
14.07.2020

Rochester Independent College

Histori dhe përshkrim i shkurtër Kolegji i Pavarur i Rochester (RIC) është i vendosur në rrethin e Kent, në jug të Londrës në qytetin e vogël të Rochester, i cili është i famshëm për trashëgiminë e tij të pasur historike dhe një qendër tërheqëse për artin bashkëkohor. Themeluar në 1984 nga dy mësuesit e matematikës,[...] Read more
14.07.2020

St. Bees School

Histori dhe përshkrim i shkurtër St Bees u themelua në 1583 pasi Arqipeshkvi i Canterbury, Edmund Grindal u urdhërua nga Mbretëresha Elizabeth të krijonte një shkollë të pavarur nga juridiksioni i kishës, për të edukuar fëmijë në qarqet Cumberland dhe Westmoreland. Shumë gjëra kanë ndryshuar gjatë shekujve, por ndjekja e arsimit dhe virtytit cilësor mbetet[...] Read more
14.07.2020

Stonar School

Historia dhe përshkrim i shkurtër Stonar është një shkollë tradicionale me konvikt e cila zhvillon talentet dhe cilësitë individuale të secilit student. Mësimi bëhet në klasa të vogla, që është një parakusht për arritjet e jashtëzakonshme akademike që rendisin shkollën në mesin e shkollave të mesme në Mbretërinë e Bashkuar. Kampusi mbulon një sipërfaqe prej[...] Read more
14.07.2020

Royal Russell School

Historia dhe përshkrim i shkurtër Royal Russell është një shkollë tradicionale britanike me një komunitet të fortë shkollor, e cila i kushton vëmendje të veçantë individualitetit të secilit student. E themeluar në vitin 1853, ka një traditë të gjatë të mësimdhënies. Shkolla është krenare që Mbretëresha Elizabeta II është mbrojtësi i saj, dhe që figura[...] Read more
14.07.2020

Bosworth Independent College (CATS Group)

Historia dhe përshkrim i shkurtër Themeluar në 1977, Bosworth është një kolegj privat i pavarur me konvikt në Mbretërinë e Bashkuar. Ai ndodhet pak larg qendrës së qytetit Northampton. Bosworth është një kolegj jo selektiv i cili ka një reputacion brenda dhe jashtë vendit në rritjen e aspiratave të nxënësve të tij dhe mësimdhënia në[...] Read more
23.08.2017

Cardiff Sixth Form College

Cardiff Sixth Form College (CSFC) ka një reputacion akademik të përsosur që kryeson vëndet e para në Britaninë e Madhe për rezultatet e nxënësve në provimet A-levels. Në vitin 2019, 89.8% e nxënësve u vlerësuan me A-A*. Nxënësit kanë privilegjin të marrin leksione nga një staf akademik shumë i kualifikuar, të cilët me eksperiencën e[...] Read more
14.07.2020

EF Academy

Historia dhe përshkrim i shkurtër EF Academy në Oksford është shumë afër nga qendra e qytetit. Qyteti i vogël dhe i gjallë ka ndërtesa të bukura dhe një komunitet të madh, të larmishëm akademik ku mbizotëron universiteti i famshëm. Shkolla e mesme britanike në Oksford është e vendosur në dy kampe që janë 3-minuta larg[...] Read more
14.07.2020

Sherborne International College

Historia dhe përshkrim i shkurtër Sherborne International është një shkollë ndërkombëtare e vendosur në Sherborne, Dorset. Shkolla përpiqet të jetë pika fillestare më e dobishme për djemtë dhe vajzat që vijnë nga sisteme të huaja arsimore jo anglisht-folëse që dëshirojnë të ndjekin sistemin e arsimit anglez. Shkolla është e vetmja në llojin e saj në[...] Read more
23.08.2017

Earlscliffe College

Sixth Form College Earlscliffe ofron programin më të mirë të arsimimit britanik: të ashtuquajtur “gold standard” A-Level program në lëndët tradicionale, duke I siguruar studentëve përgatitjen më të mirë akademike për hyrjen në universitetet më elitare në botë. Shkolla ofron shumëllojshmëri aktivitetesh shumë të rëndësishme që ndikojnë në përparimin e studentëve, duke i dhënë avantazh[...] Read more
14.07.2020

Reddam House School

Historia dhe përshkrim i shkurtër Reddam House është një shkollë tradicionale me konvikt. Kampusi mbulon një sipërfaqe prej 125 hektarësh, të vendosura në një park të madh të rrethuar nga pyje dhe liqene të bukur. Shkolla është e vendosur në periferi të qytetit historik tregtar të Wokingham, Berkshire. Qyteti më i afërt i madh në[...] Read more
23.08.2017

Oxford Sixth Form College

Oxford Sixth Form College është një kolegj privat i specializuar në A-Level, GCSE dhe BTEC. Gjatë viteve shkolla ka krijuar një reputacion të shkëlqyer për të siguruar përgatitjen efektive për provimet publike. Kolegji ndodhet në King Edward Street, në zemër të zonës universitare. Përveç sallave të mësimdhënies, ka një bibliotekë të pajisur me tekstet shkollore[...] Read more
23.08.2017

St. Clare’s Oxford

Kolegji St. Clare’s gëzon reputacionin e një shkolle që ofron një program IB të rangut të parë dhe është një nga shkollat e vetme në botë që organizon seminare për trajnimin dhe kalifikimin e profesorëve. E themeluar në vitin 1953, kombinon me sukses metodën aktuale dhe progressive të mësimit me traditë të gjatë, gjë e[...] Read more
23.08.2017

Bromsgrove School

Bromsgrove School është e vendosur në afërsi të qytezës së mrekullueshme Bromsgrove të qarkut të Worcestershire. Shkolla ka një histori shumë të vjetër, duke filluar që nga shekulli i XVI, i kohës së dinastisë Stuart. Në vitin 1693, sir Thomas Cook sugjeroi të hidheshin themelet e para të ndërtesave që bëjnë pjesë edhe në ditët[...] Read more
24.02.2020

Abbey College in Malvern

Abbey College u themelua në vitin 1874 në një sipërfaqe prej 70 hektarësh në Malvern, dhe ofron arsimimin me cilësi të lartë dhe konvikt me një atmosferë familjare. Shkolla mirëpret studentë nga e gjithë bota në programe cilësore dhe fleksibël. Rezultatet e provimit kanë qenë të jashtëzakonshme vitet e fundit. Mësuesit dhe stafi i konviktit[...] Read more
24.02.2020

ACS Cobham International School

ACS Cobham u themelua në vitin 1967. Kampusi i Shkollës është i vendosur në zonën e bukur periferike të Surrey dhe shtrihet në një sipërfaqe prej 128 hektarësh. Aeroporti i Heathrow dhe Gatwick janë vetëm 30 minuta larg. 50% e studentëve janë anglezë dhe amerikanë dhe pjesa tjetër janë nga mbi 100 kombësi të ndryshme.[...] Read more
24.02.2020

Taunton School

Shkolla Taunton ndodhet në jug-perëndim të Anglisë, në periferi të qytetit me të njëjtin emër, kryeqyteti historik i Somerset. Taunton u themelua në 1847 si Kolegj i Pavarur vetëm për djem, nga kundërshtarët e Kishës Anglikane. Ndërtesa e shkollës është e vendosur në rrugën Staplegrove dhe është e stilit gotik. Një kishë e vogël u[...] Read more
24.02.2020

Queen Ethelburga’s College

I themeluar në 1912, kolegji është vendosur në një sipërfaqe prej 100 hektarësh në një zonë rurale piktoreske në North Yorkshire dhe ofron disa nga mundësitë më të mira akademike në Evropë. Megjithëse nuk është selektiv, kolegji krenohet me rezultatet e larta të studentëve që janë mbi mesataren kombëtare dhe e rendisin atë në pesë[...] Read more
27.02.2019

Kensington Park School

Kensington Park School (KPS) është një shkollë e re private, e vendosur në zemër të Londrës, në një nga lagjet më prestigjioze të Kensington. KPS është një shkollë e re me mësues me përvojë shumëvjeçare në mësimdhënie në shkollat më elitare në vend, në veçanti shkolla famshme St Paul’s School. Falë profesionalizmit dhe përkushtimit të[...] Read more
23.08.2017

CATS Cambridge, London and Canterbury

Qëllimi kryesor i kolegjeve CATS ështe vlerësimi i potencialit, stimulimi i ambicies, zhvillimi i komponënteve dhe zbulimi i aftësive të reja të nxënësit. CATS Cambridge është e vetmja shkollë me konvikt në qendër të qytetit Cambridge që ofron kushte të shkëlqyera studimi. Nxenësit kanë në dispozicion me shume se 30 klasa të pajisura me flip-chart,[...] Read more
23.08.2017

Sidcot School

Sidcot School është themeluar në vitin 1699 dhe është një nga shkollat me konviktet me të vjetra në Angli, dhe me traditë shumë të pasur arsimore. Shkolla ndan vlerat morale, të themeluara në ide si: barazi, korrektësi, dialog, respekt ndaj vetes dhe të tjerëve si edhe mbrojtja e idealeve. Inkurajohet shpirti i biznesit, shprehja e[...] Read more
23.08.2017

Mander Portman Woodward

MPW është themeluar në vitin 1973 nga tre të diplomuar të universitetit Cambridge dhe përfshin 3 kolegje në Londër, Cambridge dhe Birmingham. Shumica e nxënësve janë britanik dhe rreth 1/3 janë të huaj. Reputacioni i shkëlqyer i MPW buron nga qasja individuale në përputhje me nevojat e çdo nxënësi, klasa të vogla, trajnimi praktik dhe[...] Read more
23.08.2017

Cambridge Tutors College

Cambridge Tutors College (CTC) sinjifikohet si simbol i arritjeve akademike të nxënësve të tij për më shumë se 50 vite. Që nga inaugurimi i tij në 1958, ata kanë ndryshuar vendodhjen, kampusin e shkollës, programet akademike etj., por në gjithë këto vite CTC ka mbetur i vendosur dhe këmbëngulës nëpërkushtimin për të ndihmuar çdo nxënës[...] Read more