Windermere Prep School Florida | Integral

Windermere Prep School Florida

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Kampusi i bukur i shkollës është afër një liqeni dhe mbulon një sipërfaqe prej 48 hektarë. Kjo është shkolla e vetme në Florida-n qendrore që ofron programin prestigjioz IB. Kampusi përfshin studiot e artit, sallat e provave të korit të shkollës dhe orkestrës, sallë muzikore me piano, teatër, bibliotekë, dyqan shkollor, laborator kompjuteri, palestra dhe fusha basketbolli, softball, bejsbolli, pishinë të hapur për notin, fusha tenisi etj.

Studentët kanë mundësinë të zgjedhin lëndë dhe programe të ndryshme sipas nevojave dhe aftësive të tyre. Artet e bukura dhe sportet janë një pjesë integrale e kurrikulës dhe studentët inkurajohen të bëjnë shërbim në komunitet dhe të marrin pjesë në aktivitete të ndryshme jashtëshkollore.

Çdo vit, pranohen rreth 80 nxënës të huaj nga 20 kombësi.

Aktivitete jashtëshkollore

Aktivitetet jashtëshkollore përfshijnë teatrin, këshillin e shoqërisë civile, klubin e debatit, shoqërinë e matematikës, gazetën shkollore, dhe më shumë.

Kurrikula e muzikës është zhvilluar në bashkëpunim me shkollën e njohur botërore Juilliard dhe u jep studentëve mundësinë unike për të mësuar rreth muzikës përmes veprave ikonike dhe takimeve të rregullta me muzikantë praktikues gjatë seminareve të ndryshme dhe shfaqjeve në shkollë.

Akomodimi

Studentët e konviktit jetojnë në shtëpi të bollshme dhe të mobiluara të vendosura në afërsi të kampusit.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: Florida: 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 9-12
Aeroporti më i afërt: Aeroporti Ndërkombëtar Florida-Orlando: 9-12
Numri i përgjithshëm i nxënësve:1400: 9-12
Mosha e nxënësve: 3-18 vjeç; 22% nxënës në konvikt: 9-12
Mosha e nxënësve në konvikt: nga klasa 9: 9-12
Programe Akademike:: 9-12
- Honors Courses: 9-12
- AP: 9-12
- IB: 9-12
Kërkesat akademike për aplikim: 9-12
1. Referencë akademike me nota nga vitet e fundit: 9-12
2. Rekomandime nga drejtori dhe dy mësues: 9-12
3. Certifikatë e nivelit të anglishtes: 9-12
4. Provimet e hyrjes dhe intervistat: 9-12