The Village School | Integral

The Village School

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Shkolla u themelua në vitin 1966 si shkollë fillore me 100 nxënës, dhe aktualisht më shumë se 1.400 nxënës studiojnë atje. Ajo është e vendosur në një zonë banimi në Houston perëndimore, ngjitur me “korridorin e energjisë”, që e bën atë një vend të preferuar nga shumë studentë ndërkombëtarë, të cilët dëshirojnë të ndërtojnë një karrierë në energji dhe industri të lidhur me shkencën natyrore. Kampusi shkollor është i vendosur në një sipërfaqe prej mbi 28 hektarë. Klasat janë të pajisura me teknologji moderne dhe Wi-Fi.

Kampusi përfshin laboratorë shkencorë dhe kompjuterikë, studiot e muzikës dhe artit, një studio kërcimi, biblioteka, palestër, një pistë atletike, kënde lojrash dhe një lokal. Studentët e shkollave të konviktit jetojnë në konvikte të ndërtuara rishtas në kampus. Village School ka një reputacion të shkëlqyer akademik dhe është një nga shkollat ​​më të mira private në vend. Studentët janë të përqendruar dhe kureshtarë për më shumë njohuri, të impresionuar nga pasioni dhe entuziazmi i mësuesve. E gjithë jeta shkollore, duke kombinuar akademinë, artet, edukimin fizik, aktivitetet jashtëshkollore dhe aktivitetet e dobishme shoqërore, mbështet motivimin e nxënësve. Misioni kryesor i shkollës është të zhvillojë potencialin e plotë të secilit fëmijë, i cili arrihet duke krijuar programe të personalizuara të të mësuarit. Ndjenja e mjedisit familjar dhe miqësor krijon kushte të shkëlqyera të jetesës për studentë nga mbi 40 vende të huaja.

Aktivitete jashtëshkollore

Aktivitetet jashtëshkollore përfshijnë klubet e shahut, matematikës dhe biologjisë, klubet e teknologjisë së informacionit, klubet e debatit, riciklimin, korin dhe orkestrën, modelin e Kombeve të Bashkuara, gazetën shkollore, shoqatat e mjedisit, mbështetjen e të pastrehëve etj. Studentët mund të praktikojnë sporte të ndryshme: basketboll, futboll, golf, lakros, futboll, tenis, vrapim, volejboll dhe më shumë. Gjuhët e huaja si Frëngjisht, Kineze, Norvegjisht dhe Spanjisht janë në dispozicion.

Akomodimi

Studentët e konviktit jetojnë në konvikte të ndërtuara rishtas në kampus.

E gjithë jeta shkollore, duke kombinuar akademinë, artet, edukimin fizik, aktivitetet jashtëshkollore dhe aktivitetet e dobishme shoqërore, mbështet nxënësit që të jenë sa më të motivuar.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhje: Houston, Texas: 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 2000
Aeroporti më i afërt: Houston: 35
Numri i përgjithshëm i nxënësve: 1810: 50
Mosha e nxënësve: 2-18 vjeç : 9-12
Programe Akademike:: 9-12
- Kurse të Nderit (Honors Courses) - IB: 9-12
Kërkesa për pranim për studentët e huaj:: 9-12
• Referencë akademike me nota nga vitet e fundit: 9-12
• Rekomandime nga drejtori dhe dy mësues: 9-12
• Certifikatë në anglisht: 9-12
• Provimet e pranimit dhe intervistat: 9-12