Stonar School | Integral

Stonar School

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Stonar është një shkollë tradicionale me konvikt e cila zhvillon talentet dhe cilësitë individuale të secilit student. Mësimi bëhet në klasa të vogla, që është një parakusht për arritjet e jashtëzakonshme akademike që rendisin shkollën në mesin e shkollave të mesme në Mbretërinë e Bashkuar.

Kampusi mbulon një sipërfaqe prej 80 hektarësh, midis parqeve dhe kopshteve dhe përfshin objekte të shkëlqyera sportive dhe arti: pishinë, fusha tenisi, palestër, shkollë muzikore, klasë arti teatror dhe studiot e artit.

Stonar është e miratuar nga Shoqata Britanike e Kuajve si një qendër hipizmi. Baza përfshin stalla me 65 kuaj, arena dhe terrene të hapura me pengesa. Trajnimi është për nivele të ndryshme.

Programe akademike

Shkolla është krenare për arritjet e shkëlqyera të studentëve të saj në lëndët që përgatiten për inxhinieri dhe specialitete teknologjike nën lëndët e programit STEM (shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë). David Weeks, shefi i departamentit të shkencës, është nderuar me një çmim nga Shoqata për Edukim Shkencor (ASE).

I/GCSE

Në klasat e 10 dhe 11, studentët ndjekin programin I / GCSE. Lëndë të detyrueshme janë: gjuha angleze dhe letërsia, matematika, shkencat fetare dhe shkencat ekzakte. Studentët gjithashtu duhet të zgjedhin tre ose katër lëndë nga: frëngjisht, spanjisht, histori, gjeografi, biznes, art, fotografi, dramë, muzikë dhe edukim fizik.

Vazhdimisht organizohen seminare dhe aktivitete të ndryshme jashtëshkollore, të cilat pasurojnë njohuritë e studentëve.

A-levels

Ndër lëndët e mundshme nga të cilat mund të zgjedhin nxënësit janë: arti, biologjia, biznesi, kimia, drama dhe teatri, letërsia angleze, gjeografia, historia, matematika, gjuhët moderne: frëngjisht dhe spanjisht, muzikë, fotografi, edukim fizik, fizikë, psikologji.

Shkolla ka një qendër karriere për orientim profesional, e cila ndihmon studentët në përzgjedhjen e tyre të universiteteve. Të gjithë studentët pranohen në specialitete dhe universitete sipas kërkesës.

Akomodimi

Studentët e konviktit janë të vendosur në njërën nga tre konviktet, për të cilat janë përgjegjës drejtori i konviktit dhe arsimtarët. Ndërtesat individuale janë të vendosura në kopshte të bukura, një vend i përshtatshëm për relaksim, studim ose Barbecue në natyrë. Dhomat janë teke ose dyshe.

Aktivitete jashtëshkollore

Programi i larmishëm jashtëshkollor ofron aktivitete të shumta si klube arti dhe zejtari, grupe muzikore dhe klube sportive, si dhe japonisht për fillestar, debate dhe robotikë Lego.

Sporte

Nxënësit e Stonar luajnë rregullisht sporte, duke praktikuar: hokej, netball, kriket, atletikë dhe futboll.

Vizatim

Studiot moderne, të pajisura mirë ofrojnë mundësi për praktikë dhe trajnim në një larmi fushash: arte të bukura, fotografi, qeramikë dhe tekstile. Ka dy studiot e bollshme dhe të ndritshme, një dhomë të errët për zhvillimin e fotografive dhe një furrë për qeramikë.

Bursa studimi

Stonar ofron bursa akademike për studentë ekselentë, si dhe ata në fushat e artit, muzikës, dramës dhe sportit.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: Wiltshire : 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 9-12
Aeroporti më i afërt: Bristol 2 h 30 min: 9-12
Mosha e nxënësve në konvikt: 9-18 vjeç: 9-12
Mosha e nxënësve: 2-18 vjeç : 9-12
Mosha e studentëve të konviktit - 8-18 vjeç: 9-12
Numri i përgjithshëm i nxënësve: 325: 9-12
Numri i nxënësve në konvikt: 74: 9-12
Programe Akademike: 9-12
- I/GCSE: 9-12
- A-levels : 9-12
Kërkesa për pranim për studentët e huaj: 9-12
Referenca akademike: 9-12
Testi i gjuhës angleze dhe matematikës: 9-12
Intervistë në Skype: 9-12