St. Louis School | Integral

St. Louis School

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Shkolla St. Louis është një shkollë private ndërkombëtare, anëtare e Këshillit të Shkollave Ndërkombëtare Britanike (COBIS), e akredituar nga Ministria Italiane e Arsimit dhe një qendër provimi e njohur zyrtarisht nga Universiteti i Kembrixhit. Vitet e fundit, St. Louis renditet vazhdimisht në krye të shkollave kryesore të IB në Evropë, me mbi 30% të studentëve që kanë arritur një rezultat mesatar prej 37 pikë. Shkolla ka tre kampe në pjesë të ndryshme të Milanos. Ndërtesa e shkollës fillore është në pjesën jug-lindore të qytetit, ndërsa shkolla e mesme është e vendosur në një ndërtesë të bukur historike në zemër të qytetit, vetëm dhjetë minuta në këmbë nga qendra. Ka shumë dyqane, supermarkete, restorante dhe një kinema aty pranë. Ka lidhje të përshtatshme transporti për secilin kampus, si dhe një linjë private autobusi. Shkolla mban standarde të larta akademike të arsimit dhe dallohet me profesionalizëm dhe qëndrim individual ndaj edukimit të nxënësve të saj.

Programe akademike

Kurrikula unike, e bazuar në arsimin kombëtar britanik, ndërthur programin e Kembrixhit IGCSE dhe kurrikulën italiane për fëmijë me italishten të mirë.

Programi Cambridge IGCSE ka një reputacion të mirë akademik dhe njihet nga universitetet dhe punëdhënësit në të gjithë botën. Ky është kualifikimi ndërkombëtar më i njohur për studentët e moshës 14-16 vjeç. IGCSE ka kërkesa më të rrepta se kurrikula standarde dhe zgjeron mundësitë për vazhdimin e arsimit në nivelin tjetër. Provimet mbahen në fund të kursit dhe përfshijnë vlerësimin me shkrim, me gojë dhe praktikë, si dhe punën e kursit për një temë të zgjedhur. Shkolla ofron një numër të madh lëndësh, të grupuara në pesë fusha kryesore: gjuhë, shkenca humane dhe shkenca sociale, shkenca natyrore, matematikë, arte dhe teknologji. Studentët studiojnë pesë lëndë të detyrueshme, nga të cilat të paktën një shkencë natyrore, lëndët e tjera janë me zgjedhje. Një pjesë integrale e programit është angazhimi për të marrë pjesë në projekte të ndryshme, klube të interesit, gara, olimpiada, aktivitete nën skemën e Dukës së Edinburgut dhe ekskursione arsimore.

IB

Programi IB njihet plotësisht nga Ministria Italiane e Arsimit dhe diploma shërben për pranim në universitetet italiane.

Akomodimi

Kujdesi i studentëve të konviktit i është besuar një familje angleze nga Liverpool, me përvojë të gjerë në punën me studentë të huaj dhe ekspertizë në fushën e arsimit britanik, gjë që i bën ata të domosdoshëm në ofrimin e ndihmës pedagogjike dhe metodologjike. Kapaciteti i konviktit është i vogël, vetëm 26 nxënës të moshës 14-18 vjeç jetojnë në të njëjtën ndërtesë si shkolla. Akomodimi është në dhoma dyshe, i ndarë në apartamente me banjo të përbashkët. Secili student ka një zonë të veçantë studimi me një tavolinë dhe një tabelë të vogël të bardhë për përdorim personal. Ka zona të zakonshme studimi, një dhomë ngrënie, një dhomë të përbashkët me një TV dhe një dhomë ku studentët kalojnë pjesën më të madhe të kohës së lirë së bashku. Ofrohen shërbimet e lavanderisë dhe hekurosje.

Aktivitete jashtëshkollore

Shkolla ka një qendër arti, studion e vallëzimit dhe salla provë, të cilat janë në dispozicion të studentëve të konviktit jashtë shkollës dhe gjatë fundjavave.

Arti zë një pjesë të rëndësishme të jetës së studentëve që vizitojnë ekspozitat, galeritë dhe muzetë e shumta në Milano. Ata inkurajohen të luajnë një shumëllojshmëri instrumentesh, me prova që zhvillohen në dhomat e specializuara të muzikës në shkollë jashtë shkollës. Aplikantët mund të marrin një provim të zhvilluar nga një komitet i Shkollave Mbretërore të Muzikës në Londër. Aktrimi, klubet e gazetarisë dhe klubet gjermane dhe franceze janë veçanërisht të njohura.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: Milano : 9-12
Numri i përgjithshëm i nxënësve: 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 9-12
Aeroporti më i afërt: Milano – 1 orë: 9-12
Programe Akademike: 9-12
- IGCSE: 9-12
- IB: 9-12
Kërkesa për pranim për studentët e huaj: 9-12
Referenca akademike me notat nga dy vitet e fundit: 9-12
Opsionale, rekomandime konfidenciale mund të kërkohen nga një mësues ose drejtori nga shkolla e mëparshme e aplikantit: 9-12
Provimet e hyrjes, në matematikë dhe anglisht dhe / ose italisht: 9-12
Rekomandohet të vizitoni shkollën dhe të intervistoheni nga drejtori, bashkë me prindërit e kandidatit: 9-12