St. Gilgen International School (StGIS) | Integral

St. Gilgen International School (StGIS)

St. Gilen International School (StGIS), eshte nje shkolle elitare, ditore e pajisur me konvikte per 250 studente te moshesh 9 dhe 18 vjec. Shkolla ofron nje kurrikul te larte arsimore qe te con drejt kualifikimit per Diplome Nderkombetare ne dy vitet e fundit. Gjuha e mesimdhenies eshte Anglishtja. StGIS eshte anetare e Keshillit te Shkollave Nderkombetare, Keshillit Evropian te Shkollave Nderkombetare dhe grupit Zvicerian te Shkollave Nderkombetare si dhe eshte nje qender nderkombetare e regjistruar ne Cambridge.

Kampusi i shkolles eshte i vendosur ne nje park te gjere buze liqenit me objekte historike te rinovuara me kujdes dhe konvikte dhe facilitete akademike te ndertuara rishtazi, ne qender te fshatit St. Gilgen. Studentet ecin ose ciklojne tek objektet e tjera te shkolles sic jane; teatri, studio arti, klubi vozitjes dhe fushat e tenisit dhe basketbollit, gjithashtu mund te notojne ne liqen. Duke pasur parasysh sigurinë relative dhe qetesine e fshatit St. Gilgen, studenteve u eshte dhene liri duke i konsideruar kufijte e fshatit, si kufijte e kampusit shkollor.

Bursa: Kolegji ofron bursa te limituara per nxenesit te talentuar

Informacione të përgjithshme

Mosha e nxënësve: 9 - 18 vjeç
Numri i përgjithshëm i nxënësve: rreth 220
Numri i nxënësve në konvikt: rrett 120
Numri i nxënësve ndërkombëtarë: rreth 90

Programe akademike:
- IB

Kriteret e pranimit:
• Listat e notave të tre viteve të fundit, të përkthyera në anglisht
• Një kopje e pasaportës
• Letra e motivimit
• Rekomandime nga mësuesit
• Çertifikata